Nexsus Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2016 Jasne dzięki wielki za odpowiedzieć czyli Cleaner od ADBL i goofer tez ADBL i heja naprzód pozostaje ^_^ szyby to najgorszy element jaki dla mnie istnieje w detalingowym świecie, serio... wszystko mi fajnie wychodzi a przy szybach po prostu dostaje szewskiej pasji, szczególnie tylnej.... Mleczko Autoglym lub inne wcierasz, zostawiasz na kilka minut i kryształ, można ewentualnie się wspomóc finalnie jakimś płynem Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Mówisz o glass Polish ? Właśnie o nim, jeszcze jest Clear Vue od Autobrite Autoglym mam zamiar kupić. Coś na temat re powiecie ? Jak to działa z czym to używać itd? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Ari Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2016 viewtopic.php?t=15133 Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Nakano Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Witam, Czy jest możliwość domycia szyby z takich kropek jak na zdjęciu poniżej? Próbowałem już użyć wielu środków (glinka, apc, tarx, bug remover, płyn do czyszczenia szyb, rozpuszczalnik) i nic to nie dało Czy ktoś wie co to może być? Te kropki nie są wyczuwalne pod palcem
TfB Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Zdjecie strasznie niewyrazne... nie sa to rysy? Ciezko powiedziec cos po tym zdjeciu..
Nakano Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Jeszcze takie udało mi się zrobić. Podczas jazdy gdy świeci słońce widać miliony tych mieniących się kropek (kropki jak od długopisu).
TfB Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Twardy pad i cos sciernego do szyb typu autoglym? Kwestia czy to zabrudzenie czy jakis kamyczkochlosta sie wydarzyla i to sa odpryski.
Nakano Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Na pewno jakieś z nich to będą odpryski. Myślę, że po "kamyczochłoście" wyczuwałbym to pod palcem/paznokciem, a nic takiego nie wyczuwam
TfB Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Ja bym sprobowal polerki delikatnej jak glinka nie sciaga. Ale poczekaj na duzo madrzejsze glowy moze ktos sie wypowie:-)
Nakano Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Dzięki Poczekam jeszcze na jakieś propozycje
typ2006 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Tlenek ceru był? Jak to nie odpryski to chyba tylko to Cie ratuje. Spróbuj jeszcze namoczyć IPA płatek kosmetyczny, przyłożyć i zostawić na jakiś czas czy się odmoczy (można sukcesywnie podlewać jakby parował).
Nakano Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Tlenku ceru jeszcze nie próbowałem. Obecnie nie posiadam IPA jak uda mi się go gdzieś jutro w mieście znaleźć to kupię, a jeśli nie to zamówię dopiero
typ2006 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Do szyb może być nawet denaturat albo zwykły spirytus jak nie szkoda Ważne żeby duża zawartość alkoholu była i długi czas oddziaływania
Nakano Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 To jednak jutro kupię denaturat Dzięki
Ari Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Ciężkie czasy na forum :-) Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
typ2006 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Wiadomo, że IPA ważna rzecz, ale jak się nie ma to można na szybko zastąpić na potrzeby testu A denaturacik zawsze można potem przez chleb i
noyy Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 Cześć, powracam. [ref]MaWe[/ref], ze wszystkich sposobów - próbowałem żwirek, ale bez polotów. Zdiagnozowałem mokrą wykładzinę od strony pasażera. Sprawdziłem czy problemem nie są drzwi, następnie osuszyłem.. Następną diagnozą było prawdopodobieństwo podszybia, ponieważ guma była sparciała, popękana. Zamówiłem, wymieniłem i .
MaWe Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 Cześć, powracam. [ref]MaWe[/ref], ze wszystkich sposobów - próbowałem żwirek, ale bez polotów. Zdiagnozowałem mokrą wykładzinę od strony pasażera. Sprawdziłem czy problemem nie są drzwi, następnie osuszyłem.. Następną diagnozą było prawdopodobieństwo podszybia, ponieważ guma była sparciała, popękana. Zamówiłem, wymieniłem i . Ale pomogli w końcu cos czy nie Ja chce u siebie wymienić wycieraczki na gumowe bo welurowe tez moga byc przyczyna parowania Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
noyy Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 Cześć, powracam. [ref]MaWe[/ref], ze wszystkich sposobów - próbowałem żwirek, ale bez polotów. Zdiagnozowałem mokrą wykładzinę od strony pasażera. Sprawdziłem czy problemem nie są drzwi, następnie osuszyłem.. Następną diagnozą było prawdopodobieństwo podszybia, ponieważ guma była sparciała, popękana. Zamówiłem, wymieniłem i . Ale pomogli w końcu cos czy nie Ja chce u siebie wymienić wycieraczki na gumowe bo welurowe tez moga byc przyczyna parowania Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wycieraczki gumowe w tym roku miałem przez wszystkie pory roku. Owszem, wsiadając do auta w porach deszczowych - wnosisz. Gumowe na taką porę z wyższym profilem, rantem na pewno będą lepsze. Według mnie problem rozwiązałem właśnie tym podszybiem, ponieważ od czasu wymiany nie mam takich problemów z parowaniem jak na zdjęciach w poprzednim poście. Sprawdź u siebie, aby nie wymieniać na marne. Proponowane naprawy trwałe, tymczasowe, były trzy: [*]filtr kabinowy [*] żwirek [*]odpływy Z trzech propozycji sprawdziłem filtr kabinowy oraz żwirek. W przypadku filtra - był mokry, a pod nim były widoczne ślady wody. Filtr kabinowy osuszyłem, następnie szukałem problemu tej wody. Szukam, szukam.. i widzę, że guma przylegająca do szyby jest popękana, liczne ubytki, sparciała("łamała się" w palcach). Z tego co pamiętam to jeszcze trochę poczytałem na forach bmw i ostatecznie zakupiłem podszybie. Koszt podszybia to ok. ~225zł. Nie pamiętam co było pierwsze, ale pewnie żwirek(z nim wciąż szyby parowały). Odpływów w podłodze nie sprawdzałem. P.S "półkę" w którą wkładamy filtr również zdemontowałem i przeczyściłem odpływy. P.P.S Jeżeli masz mokrą wykładzinę, dywaniki - wysusz je. Woda odparowuje do góry - stąd osiada na szybach para.
Nakano Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 Wiadomo, że IPA ważna rzecz, ale jak się nie ma to można na szybko zastąpić na potrzeby testu A denaturacik zawsze można potem przez chleb i Nie zauważyłem żadnej różnicy (pogoda też nie dopisuje). Chyba pozostaje tlenek ceru
drevny Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Kolego Nakano, Mam to samo na swojej szybie i to są prawdopodobnie pozostałości po żywicy z drzew, rówież nic nie skutkuje w usuwaniu u mnie - wczoraj glinkowałem i nic Przed polerowaniem spróbuj jeszcze preparatu do usuwania żywicy z lakieru, MX Nowicki ma na to sposoby (chemia przemysłowa) odezwij się do nich to polecą ci preparat. Jak nie zadziała to nie od razu tlenek ceru, ale np. car glass polish zastosowany mechanicznie. pozdrawiam,
Nakano Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Kolego Nakano, Mam to samo na swojej szybie i to są prawdopodobnie pozostałości po żywicy z drzew, rówież nic nie skutkuje w usuwaniu u mnie - wczoraj glinkowałem i nic Przed polerowaniem spróbuj jeszcze preparatu do usuwania żywicy z lakieru, MX Nowicki ma na to sposoby (chemia przemysłowa) odezwij się do nich to polecą ci preparat. Jak nie zadziała to nie od razu tlenek ceru, ale np. car glass polish zastosowany mechanicznie. pozdrawiam, drevny dzięki za informację Skontaktuje się z nimi ASAP Mam nadzieję, że jakiś preparat od nich mi pomoże, Tobie też tego życzę.
Nakano Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 Kolego Drevny, Napisałem do MX Nowicki. Firma która produkowała ten preparat do usuwania żywicy już nie istnieje MX Nowicki polecili mi dwa specyfiki: - go go inscect - green gine Co o nich myślicie? Nadają się?
noyy Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 Kolego Drevny, Napisałem do MX Nowicki. Firma która produkowała ten preparat do usuwania żywicy już nie istnieje MX Nowicki polecili mi dwa specyfiki: - go go inscect - green gine Co o nich myślicie? Nadają się? rozgrzanie żywicy nie przyniesie zamierzonego efektu?
FG400 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2016 Mnie w Wax Paradise polecili ADBL Wipe Out. Produkt jest mega. Usuwa też klej lepiej niż jakikolwiek znany mi glue remover A niby tylko produkt do odtłuszczenia powierzchni
osomm Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2016 To jednak jutro kupię denaturat Dzięki Mógłbyś jeszcze spróbować magiczną gąbką (tylko namoczoną w wodzie) i małymi okrężnymi ruchami.
Rekomendowane odpowiedzi