Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlatego mnie bardzo dobrze współpracuje się z niebieskimi mikrofibrami do szyb z Monster Shine. Do tego są strasznie tanie ;) Płyn do szyb SCG, Glass Cleaner z Megsa przekonuje mnie niestety tylko zapachem. Mam jeszcze płyny z Nielsena i Koch'a, sprawdzę czy odczuję jakąś większą różnicę.

Opublikowano
Dlatego mnie bardzo dobrze współpracuje się z niebieskimi mikrofibrami do szyb z Monster Shine. Do tego są strasznie tanie

Monster Shine Glass Touch By Evolon Blue - Mikrofibra do szyb za 5,90zł w mrCleaner - o tą chodzi ?

Opublikowano

Czy do oczyszczenia przedniej szyby można użyć pasty polerskiej np. Menzerny zamiast typowego środka przeznaczonego do szyb np. AG Car Glass Cleaner? :o

Opublikowano
Dlatego mnie bardzo dobrze współpracuje się z niebieskimi mikrofibrami do szyb z Monster Shine. Do tego są strasznie tanie ;) Płyn do szyb SCG, Glass Cleaner z Megsa przekonuje mnie niestety tylko zapachem. Mam jeszcze płyny z Nielsena i Koch'a, sprawdzę czy odczuję jakąś większą różnicę.

Zastanawiam się nad zakupem koncentratu od Megsa, źle się nim czyści szyby? Chodzi o to, żeby płyn nie zostawiał smug i nadawał połysk szybom. Jakie są Twoje spostrzeżenia oprócz zapachu?

Opublikowano
żeby płyn nie zostawiał smug i nadawał połysk szybom.

A to jakiś płyn nadaje "namacalny" widoczny połysk na szybie? Płyn do szyb służy do czyszczenia.

Koncentrat Megsa mam, mogę polecić rozrabiam 10:1 , czyści nieźle, pachnie super, nie zostawia jakiś smug a co ważne szybko odparowuje :)

Z drugiej strony według mnie płyn Shiny Garage do szyb jest równie fajny, cenowo, zapachowo i jest gotowy do użycia :) Wybór należy do ciebie :)

BTW bez dobrej "szmatki" każdy płyn zostawi smugi, więc 8-)

Opublikowano

...a ja właśnie nie mogę znieść zapachu Megsa do szyb. Dla mnie to lepszy śmierdziel, ma ostry, drażniący mnie zapach (ostro się zdziwiłem po opiniach z forum ;) )

Opublikowano

GR_BKP, Mówisz o tym niebieskim z serii profesjonalnej ?

Nie można o nim powiedzieć, że śmierdzi. Fakt pachnie trochę chemiczną jagodą, ale żeby drażniący. :dontknow:

Opublikowano

Nierozcieńczony jak dla mnie śmierdzi okrutnie, po rozcienczeniu 1:10 jest lepiej, ale nadal jestem dosyć zawiedziony, zapach mocno drażniący jak dla mnie.

Troche jestem zdziwiony, bo wszyscy mówili jak on to winogronami nie pachnie, pewnie zależy od osoby.

Natomiast co do samego mycia to bez zastrzeżeń, świetny płyn pod tym wzlędem.

Opublikowano

Tak, o tym koncentracie w galonie.

Rozcieńczony 1:10 (ej, 10 porcji wody :D ) - dla mnie jest drażniący, koło winogron to nawet nie leżał ;) Nie lubię go ;)

Ale myć, myje :good:

Opublikowano
A zapytam jeszcze o 4nano Glass Shine

Również posiadam. Rozcieńczałem coś koło tego polecanego czyli 100:1 :)

Myć myje, ale nic więcej. Bez zapachu, koloru ja mam wrażenie, że myje wodą. Wolę budżetowo kupić Shiny Garage jak już wcześniej pisałem, baniak 5l :)

Co do Megsa. Nie za dużo wymagacie. Jeśli myśleliście, że będzie pachniał jak świeże winogrona, to chyba nie tędy droga :)

Koncentrat ma chemiczny zapach i jest bardzo intensywny, po rozrobieniu jest w sam raz, ale dla nie których może być za mocny :)

Ja tam lubię i mi uprzyjemnia pracę :)

Ale np Shiny Garage jest tani, dobrze czyści, ma nie nachalny zapach, ale bardzo przyjemny. Myślę, że dużo osób będzie zadowolonych z tego płynu :)

Opublikowano
A zapytam jeszcze o 4nano Glass Shine? Czy faktycznie można go rozcieńczyć 1:100 i jak ogólnie działa?

Nie tylko można, a nawet się zaleca ;) Ogółem nie polecamy stosowania w rozcieńczeniach mniejszych niż 1:90, zmniejszy to komfort pracy z preparatem.

Myć myje, ale nic więcej. Bez zapachu, koloru ja mam wrażenie, że myje wodą.

Niestety w przypadku płynów do bieżącego czyszczenia szyb (gdzie nie króluje alkohol) baza zapachowa to średni pomysł. Owszem, da się ale praktyka pokazuje że praca środkiem wzbogaconym o zapach jest poprostu mniej komfortowa, łatwiej o mazy widoczne pod słońcem, a także docieranie jest bardziej wymagające. Glass Shine w swojej postaci charakteryzuje się ogromną prostotą użycia, skuteczniością i bardzo niską ceną (wliczając wodę demineralizowaną to z grubsza 2zl za 1L gotowego płynu przy zakupie litrowego opakowania). Nawet zostawione mokre smugi przy zalecanym stężeniu odparowują praktycznie bez śladu.

Opublikowano

Ja dziś przetestowałem Shiny Garage Perfect Glass Cleaner (próbka od dystrybutora), daje rade nawet na tylne szyby tam gdzie córka palcami rysuje domył od razu, zapach też OK

Generalnie daje rade

• Dystrybutor
Opublikowano

spons, napisz mi co jest nie tak z moim gs bo bardzo ciężko się go wyciera muszę użyc siły by pozbyć się go z szyby. Stężenie 1:100 :dontknow: