Skocz do zawartości

Krótkie pytanie- krótka odpowiedź część 2

kuflik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 751
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

toka jeżeli chcesz pady 3M to kupujesz kolorami, zielony korek- zielony pad (cutting), żółty korek- żółty pad (polishing) i niebieski do niebieskiego (finishing)

To już wiem, ale chodzi mi o dobór małych padów ( 70-80) do tych past, bo tych 3m chyba nie ma małych..?

Niedawno wróciłem z Polski i moje auto tak wygląda mam pytanie na szybko będzie to pierwsze mycie auto jest nowe

Lakier czarny metalic auto tak teraz wygląda jak na zdjęciach (5 sztuk)

mycie01.th.jpg

mycie02.th.jpg

mycie03.th.jpg

mycie04.th.jpg

mycie05.th.jpg

U myć szamponem Auto Glym Bodywork Shampoo Conditioner

potem glinka czy nie :o ????

Auto Glym Ultra Deep Shine

po nim HD Wax

felgi Auto Glym Custom Wheel Cleaner wystarczy czy jeszcze czymś po tym preparacie zabezpieczyć ???

• Master
to pierwsze mycie auto jest nowe

Pierwsze mycie ? Od końca listopada 2010? Jeśli tak, to myślę, że auto najpierw faktycznie należy porządnie umyć, a następnie oglądnąć i zobaczyć w jakim stanie jest lakier.

Pierwsze mycie ? Od końca listopada 2010? Jeśli tak, to myślę, że auto najpierw faktycznie należy porządnie umyć, a następnie oglądnąć i zobaczyć w jakim stanie jest lakier.

Auto odebrałem w grudniu 2010 do puki nie wjechałem do PL wszystko było w okej po Polsce tak wygląda

• Dystrybutor

piotrl, Przede wszystkim pre-wash pianą aktywną, a potem mycie ręczne. Glinka może się przydać ( jak dużo jeździłeś), ale bierz jakąś soft i koniecznie lubrykant, jak to pierwsze glinkowanie i nowe auto. Nie słyszałem dobrych opinii o AG UDS. Możesz zamiast tego DJ LP LITE.

Przede wszystkim pre-wash pianą aktywną, a potem mycie ręczne. Glinka może się przydać ( jak dużo jeździłeś), ale bierz jakąś soft i koniecznie lubrykant, jak to pierwsze glinkowanie i nowe auto. Nie słyszałem dobrych opinii o AG UDS. Możesz zamiast tego DJ LP LITE.

Dzieki za porade

20-30min. Bezbarwny pewno 2-3 razy bedziesz musiał aż odprysk zrówna się lub wyjdzie wyzszy niż powierzchnia lakieru-wtedy mozna spolerować papierem 2500 na klocku do równego poziomu(najlepiej conajmniej po kilku dniach)

mam takie nietypowe pytanie, czy np na polerke sparky da sie ząłozyc pady wielkosci 225 albo 250 ?? od razu mówie ze to nie chodzi o auta wiec bez stresu ;-)

tylko czy nie bedzie gdzies tam chaczyło, i czy uciągnie to ;-)

Na makite zakladalem pady 200mm i dosc szybko sie grzala, co prawda nic jej niejest, ale na 150mm ciezko bylo ja zagrzac, na tych wiekszych robila sie dosc ciepla w momencie. Producent podaje max 180mm.

trochę przeraża mnie cena :o ciekawie to wygląda...podejść do auta znajomego i pokazać mu co w trawie piszczy.

do uświadamiania dobry gadżet :D nie zawsze jest słońce a targać halogen tez nie bardzo :)

zresztą latarka sama w sobie powinna być praktyczna... są fajniejsze i ciut droższe, ale nie mają regulacji skupienia tak jak ta ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.