Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 751
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ale nie rozumiem takiego działania. Co z tego jak będziesz podstawiał kobyłki jak przy każdym kole trzeba włożyć lewarek i podłożyć kobyłkę. To strata czasu bo zanim podniesiesz cale auto w ten sposób to już dwa kola i dwie wnęki można umyć po kolei tylko zdejmując i zakładając kolo...

Chyba gra nie warta świeczki.

Opublikowano

czyli sądzicie, że lepiej jest podnosić po jednym kole rozkrecać myć felge, nadkole itd przykrecic i następne odkrecic itd? Myslalem, że będzie szybciej jak od razu odkrece wszystkie kola

Opublikowano
Myslalem, że będzie szybciej jak od razu odkrece wszystkie kola
Takie działanie jest jak najbardziej sensowne na podnośniku nożycowym/kolumnowym. Tak manualnie to chyba nie ma sensu...
Opublikowano

WITAM

chciałbym się zająć polerowaniem, możecie mi polecić jakąś tanią i dobrą polerkę ??

czytałem że dobre są pasty 3M , ile jej potrzebuje do zrobienia całego auta ??

Opublikowano
dlaczego jestem początkujący i chyba jestem w dobrych tematach szybkie pytanie szybka odpowiedz

jest cały dział na temat past i polerowania poszukaj i poczytaj i dział o maszynach polerskich

pasty - jak zakupisz testery to powinno wystarczyc na auto osobowe

polerka - np. polecana na początek Silverline

• Administrator
Opublikowano

Szukam czegoś takiego

Ma ktoś może taki ( nie wiem jak to nazwać ) powiedzmy schemat auta?

geoffscar0213.jpg

[ Dodano: 16 Styczeń 2011, 11:17 ]

Czysty gotowy do wydruku plik?

• Administrator
Opublikowano

Adm, nie do końca o takie coś mi chodzi. Ma być uniwersalny bez wymiarów szczegółów tak jak na foto które przedstawiłem

Opublikowano

Jaki środek polecacie do konserwacji dywaników welurowych ? są czyste, wyprane ale zrobiły się troche jaśniejsze i chciał bym by ściemniały jesli to możliwe.

Opublikowano

Bardzo proszę o radę, ostatnio gość z Hestii przy okazji wyceniania szkody sprawdził grubość lakieru - wyszło od 95 do 135 - czy to normalne, bezpieczne wartości przy których można polerować lakier ?

Zdziwiła mnie grubość lakieru na masce - 195 - czy to normalne czy była po prostu powtórnie malowana ?

Opublikowano

Pytanko czy ten szampon pomarańczowy Nigrina 3 litry dobry jest dla wosku? Czytałem na opakowaniu że nie zmywa wosku i tutaj też słyszałem taką 1 opinie ale chciałbym potwierdzić.

Opublikowano
Bardzo proszę o radę, ostatnio gość z Hestii przy okazji wyceniania szkody sprawdził grubość lakieru - wyszło od 95 do 135 - czy to normalne, bezpieczne wartości przy których można polerować lakier ?

Zdziwiła mnie grubość lakieru na masce - 195 - czy to normalne czy była po prostu powtórnie malowana ?

95-135 to wartości jak najbardziej w normie, za to 195 na masce to wartość już wysoka (zwłaszcza, jeśli cały samochód ma 95-135, jak pisałeś) i może to oznaczać, że coś było robione...

Opublikowano
Nigrin jest bezpieczny, nawet Julek kiedyś pozytywnie wypowiadał się nt tego szamponu ;)

oki dzięki tylko właśnie się zastanawiałem bo 3 litry kosztuje w Realu jakieś 18 zł. Tylko nie wiedziałem czy to ten pomarańczowy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.