Wax Paradise Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Jak będę miał dłuższą chwilę, to się podzielę. Na razie musisz się zadowolić testami na zagranicznych forach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 10 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Nie musze się zadowalać bo testowałem to na swoim( i nie tylko) aucie i mówię z doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Widać masz inny Opti-Seal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 10 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Już nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemko Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Mam do Was pytanie: Czym można rozpuścić zaschnięty wosk? Podczas ostatniego woskowania musiałem przez nieuwagę zapchać dyszę jednego spryskiwacza do szyb. Teraz strumień jest skierowany w dół i jest znacznie mniejszy niż z drugiego, który z kolei przez zwiększone ciśnienie leje po dachu i masce bagażnika. Próbowałem już dobrze wymyć pędzelkiem podczas mycia auta, przepchać go szpilką a nawet zaaplikować mu kroplę IPA. Różnica w stosunku do stanu po woskowaniu jest, ale to jeszcze nie to co powinno być. Planuję wymontować ten spryskiwacz i zaaplikować mu w domu kąpiel w jakimś ciepłym roztworze. Pytanie tylko co byłoby najlepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Moze ciepla woda z plynem do naczyn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conrado Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Przemko, szpilka jest za cienka, ale jak wymontujesz to możesz jeszcze podłubać. A jak będziesz mieć spryskiwacz w ręku to pojedź do sklepu z narzędziami i dobierz wiertełko o odp średnicy(kilkadziesiąt groszy kosztuje taka malizna), tępym końcem wsuwasz i idealnie się ustawia bo nie wygina się i nie sprężynuje jak szpilka, ponadto można spróbować tym ostrzejszym jeśli wosk nie będzie chciał się rozpuścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 11 Stycznia 2011 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Moze ciepla woda Raczej gorąca. Nawet bardzo gorąca. Jeżeli to wosk na bazie carnauby, to temperatura topnienia tego wosku to mniej więcej 83-87 stopni. Nie wiem tylko, czy wodę o temp. np. 90 przeżyje ten spryskiwacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 11 Stycznia 2011 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Przemko, Jak masz sprężarkę to możesz spróbować przedmuchać tylko od środka maski bezpośrednio w przewód zasilający dyszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polit Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam, Dobrze pojmuję? Na przygotowaną powierzchnię ( mycie, glinka, oczyszczenie ), politura i potem wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 11 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Jeżeli to wosk na bazie carnauby, to temperatura topnienia tego wosku to mniej więcej 83-87 stopni. Nie wiem tylko, czy wodę o temp. np. 90 przeżyje ten spryskiwacz. Mówisz o 100% wosku, a takiego raczej kolega nie ma na aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 11 Stycznia 2011 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Mówisz o 100% wosku, a takiego raczej kolega nie ma na aucie No tak, o 100%'towym. Nawet jeśli jest go w produkcie np. 30%, to jest on zdyspergowany w czymś, ale sam wosk pozostaje woskiem. Oczywiście 'ziarenka' wosku mogą być bardzo malutkie i pewnie wystarczy rozpuścić to, w czym wosk jest zdyspergowany. Najprawdopodobniej będzie to niższa temperatura i może faktycznie wszystkie pozostałości 'wylecą' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Dobrze pojmuję? Na przygotowaną powierzchnię ( mycie, glinka, oczyszczenie ), politura i potem wosk Mycie, glinka ( ewentualna korekta), cleaner, wosk. Politure według wielu opiniom na forum i telefonicznej rozmowie ze specjalista z tego forum sobie odpuść....zmniejsza trwałość wosku. Ale jeśli zalezy Ci na max głebi koloru i masz ciemny lakier a trwalośc wosku nie jest az tak wazna to możesz ja zastosować. Umieszczasz ja wtedy miedzy cleaner'em a woskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemko Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Sprawdzę działanie mocno ciepłej wody (takiej o maksymalnej temperaturze z kranu) z płynem do mycia naczyń i dość długim czasem moczenia. Wiertełkiem lub czymś grubszym nie da rady chyba. Moje spryskiwacze mają cieniutkie dysze. Nie dają jednego czy dwóch strumieni ale taki jakby szeroki wachlarz. W każdym razie dziękuję wszystkim za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Ten Aplikator nada się do użycia SmartPolish ? czy ktoś używał i może wyrazić opinie jak z trwałością aplikatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu147 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 posiadam myjkę taką jak w tej aukcji 1395140988. Zastanawiam się nad kupnem pianownicy, a poniewaz nigdy takowej nie używałem chciałem zapytac tych, ktorzy mieli z nimi styczność. Czy w ogole jest sens kupowania takiej 1391190824 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Nie.To lipa,piany z tego nie będzie ,szkoda kasy. Polecam przejrzeć: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... pianownica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Czy środek Autosol do aluminium nadaje się do odświeżenia (usunięcia drobnych rys) typowych aluminiowych felg lakierowanych?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Czy środek Autosol do aluminium nadaje się do odświeżenia (usunięcia drobnych rys) typowych aluminiowych felg lakierowanych?... Do felg lakierowanych, używaj kosmetyków do lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Możesz podać kilka sprawdzonych środków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Czy ktoś z Was zna markę VICTORIA ? Na allegro jest kilkanaście produktów. np. VICTORIA Lackschutz No.110 allegro: 1398936468 PS. Inną Victorie znam, więc o nią nie pytam ________________________________________________________________________ edit: Założyłem temat z opisem o tej marce - http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=4241 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Można gdzieś w Polsce dostać ten ręcznik: PB Luxury Drying Towel? tu go widać: http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=189189 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Można gdzieś w Polsce dostać ten ręcznik: PB Luxury Drying Towel? Tylko tutaj bo jest to ich produkt http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog ... ducts.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Hmm czyli jeśli znalazło by się 6 osób na 6pack to zakładając nawet, że przesyłka wyniosła by 20funtów to mamy gdzieś 368zł, to jakieś 61zł na osobe + wysyłka już z Polski do innych licząc 20zł to daje ~80zł za ręcznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 a w czym on jest taki wyjatkowy, od pozostalych dostepnych u nas?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi