Xkem Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Bo tu chyba chodzi o to, że cquartz chroni przed mini ryskam, ale sam je przyjmuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Bo tu chyba chodzi o to, że cquartz chroni przed mini ryskam, ale sam je przyjmuje Dokładnie,ma dać warstwę,która zabezpieczy przed rysami,można dawać więcej warstw,jak kto chce,nawet kilka,a to już będzie kilka ładnych mikronów,więc spokojnie powinno zabezpieczyć lakier,nie wiem,czy było wrzucane,ale zapodam: Widać,że się rysuje,ale nie aż tak bardzo,jak lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma_ko Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 No więc auto dokładnie umyte, przeglinkowałem jedne drzwi, i ilość syfu po 2 miesiącach i nastu-km przejechanych po Polskich drogach zatrważająca... Ale faktem jest że po glinkowaniu cquartz zdecydowanie "odżył" odprowadzanie wody dużo lepiej ale nadal nie ideał, nie miałem czasu na więcej testów (ciemności) ale jak pogoda pozwoli w weekend zrobię resztę auta. Przy okazji przetestowałem IronX SoapGel Carpro i miłe zaskoczenie, szampon wydajny, MEGA śliski i fajnie domywa. Tylko ciut śmierdzi ,nie tak jak IronX ale jednak... I przy okazji pytanie czy ktoś testował jakiś cleaner nie ścierny na powierzchni Cquartza? Jak to się zachowywało znaczy Cquartz? Czy ja mam testować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 przetestowałem IronX SoapGel Carpro i miłe zaskoczenie, szampon wydajny, MEGA śliski i fajnie domywa. używałeś jako "szampon"? tak ot, do wiadra z wodą i myju-myju gąbką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma_ko Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Nie, na gąbkę i myju/myju płukanie rękawicy na gąbkę i myju/myju..., jak zaleca "stwórca" szampon super, tylko ciut smrodzik..., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 spoko, myślałem że myłeś jako setp one, tak jak "normalnym" szamponem. Swoją drogą, to mając IronX-a, SoapGel IMO wydaje się zbędny, no ale ciekawość kosztuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma_ko Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Lub na odwrót, choć w sumie działanie samego Soap Gel w porównaniu do IronX to jakaś popierdółka... Ale jako Szampon A my w większości się kierujemy tu "ciekawością" bo inaczej poza collinite 476 byśmy nie wyszli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma_ko Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 No więc jednak CQ Finest "twardszy", choć ponoć tylko aplikacja u tzw "reprezentantów"...co uważam za chore posuniecie... http://th-th.facebook.com/notes/wac-car ... 1637784110 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Wygląda zachęcająco-twardszy,daje grubszą warstwę,większy połysk,ciekawe,jaka będzie cena u "reprezentantów"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma_ko Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Niestety będzie to "kolejny" Diamondbrite czyli ponoć tylko "montaż" u Profesjonalnych Dystrybutorów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 "montaż" u Profesjonalnych Dystrybutorów Biorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Strzelają sobie w dupsko,przecież to mega ograniczy sprzedaż,na razie bardzo mało informacji o tym produkcie. Ale 3 mikrony to już coś,jak się sieknie z 5 warstw,to niezła warstwa klaru powstanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 3 mikrony Muszę to mieć i stwierdzić że ssie A tak poważnie t o3 mikrony brzmi najmniej kosmicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Nio 3 mikrony to jak dla mnie cuda wianki... Minetoo jak Twój test CQ bo z tego co kojarzę to wypada conajmniej słabo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 23 Stycznia 2012 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Jak już nie raz wspominałem jeżdżę z CQuartz już jakiś czas i to co ostanio zauważyłem to tak jak ktoś już wcześniej wspomniał m.in. to że odpychanie wody przez CQuartz może być zaburzone poprzez syf z drogi a nawet QD lub spray-wax . Ostatnie chyba 5 myć były robione samym MAgi foam ewentualnie MAgi foam potem szampon ale bez żadnego QD i innego wspomagacza, do tego pełno soli na drodze EFEKT : Odpychanie wody na plus Trzeba będzie dokładnie przemyć powłokę Eraser-em, IPĄ, może ironx i wtedy sprawdzić powinno być jeszcze lepiej. Wiadomo na dole drzwi odpychanie kilku miesięcznego CQuartz-a najgorsze, ale błotniki jak dobrego świeżo nałożonego wosku, maska minimalnie słabiej ale też bardzo na plus. Prawdopodobnie w środę będzie kolejne mycie to spróbuję przynajmniej połowę auta (jak czas pozwoli) konkretnie przemyć, odtłuścić itp i sprawdzić jaki będzie efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Sucre, Przed chwilą opłukałem auto. CQ jest ale tak sobie. Wnioski i up w teście 4nano za jakąś godzinkę może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma_ko Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Niestety CQ ma tendencję do "zapychania się brudem" wymaga starannego domycia powierzchni i wtedy odpycha jak nowy... Moim zdaniem to świadczy o dużej "integracji z powłoką lakierniczą" i to że sama powłoka niestety ma "tendencję" do łapania brudu...(filmu drogowego bo z kurzem itd radzi sobie nieźle). Pewnie zdecydowanie bardziej poprawi to "nawoskowanie" powłoki (ja właśnie na jednym panelu testuje SW Shielda )... Ale remedium to IPA (Eraser) lub dobry szampon (nieżle sobie z syfem radzi Carpro Soap Gel). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Czyli - myjemy, ipa, reload? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma_ko Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 No tak, a jak masz "czarnucha" może być Reload 1:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 To fajnie, akurat zostalo mi pol butelki. Woda zwykla czy demineralizowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 23 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Im czystsza, ty, lepiej więc demineralizowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big_Domm Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Czy cquartz zadziałał by na gołym poliwęglanie (niczym nie pokrytym nowiutkim) bo myślałem o zrobieniu kloszy lamp z poliwęglanu do seicento pod soczewki bixenon i myśle że cquartz by najlepiej zabezpieczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Big_Domm, Bardziej Gtechniq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big_Domm Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Big_Domm, Bardziej Gtechniq C1? A dlaczego cquartz się nie nadaje? Gtechniq się boje bo nawet na stronie jest że tylko dla profesjonalistów i cquartz chyba na dlużej starcza a to ma być coś w stylu parmanentnego zabezpieczenia ponieważ te substancje którymi pokrywane są światła orginalnie chyba nie są możliwe do użycia w domowych warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Big_Domm, Nie C1 pytaj Mike'a o szczegóły gdzieś był temat z kaskiem ktoś podeśle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi