Swoop Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Beny.rac, mi się podoba przyciemnienie +wl które daje Coli 476, ale o gustach się nie dyskutuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Bo za pare tyg bede mial sporo wolnego czasu i chce zrobic lustereczko z lakieru ... Obojętnie jaki wosk, korekta lakieru za łatwi sprawę 99 % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny.rac Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Korekta lakieru bedzie robiona za pomoca polerki : pasty i pady juz sa teraz tylko oczekiwac na wolne ... Mam kupiony DURAGLOSS #111 i chyba go sprawdze jesli nie ma nowwego Hita ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 6 Maja 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Na lato zapodaj Track Clawa od Duraglossa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biedrona Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Witam, Czy macie jakies nowe propozycje jesli chodzi o wosk do srebnego lakieru - sa jakies nowe hity oprocz Weternanow MEGUIARS 16 /FINISH KARE 1000P Bo za pare tyg bede mial sporo wolnego czasu i chce zrobic lustereczko z lakieru ... jak zrobisz korektę to już będzie ok ja osobiści lubię natt's wax red na moim sreberku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 mój zestaw na lato to glinka+IPA+PB white diamond+PB red samochód 13letni a wyglada jak to moi koledzy stwierdzili jakby dopiero co wyjechał z salonu.Wczesniej leżał coli 476 różnica jest znaczna ładnie się teraz ziarno na lakierze uwydatniło świecą sie ziarenka ostatnio na skrzyżowaniu facet stał srebnym VW duzo młodszymi myslałem że mu głowa się ukręci tak się przygladał pewnie się zastanawiał czym on go wysmarował 2miesiace temu kolega przejechał menzerna f4000 efekt lustra jest [ Dodano: 20 Maj 2013, 22:16 ] zastanawiałem się ze 2 miesiace nad tym zestawem PB white diamond+PB red bo ta puszka coli 476 to starczy mi na 2lata jescze i nie żałuje wydanej kasy aż miło popatrzeć.Róznica względem coli jest i to znaczna koledzy też to potwierdzili że ładniej się teraz świeci,błyszczy lustereczko jest.Napewno na ciemnym lakierze dużo ładniej by się prezentowało ale mam sreberko i już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr_ad Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Na lato zapodaj Track Clawa od Duraglossa Ja bym poszedł w BlackFire. TC przyciąga nie miłosiernie kurz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pascal Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 adr_ad Podaj kolego dokładnie co używasz na srebrzaka. Rozumiem, że uzywałeś Tracka i masz porównanie do BlackFire. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janeczek Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Nic nie przyciąga TC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duragloss Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Track Claw wręcz odpycha kurz, a nie przyciąga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biedrona Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 track claw dobrze odpycha kurz i dłużej poleży ale natts red lepiej prezentuje się na aucie poniżej foty PB white diamond+ natts red Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek600kv Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 kończy mi się Pete's 53 i zastanawiam się nad kupnem Zymol Carbon. Co polecacie ? lakier titanumsilber metallic BMW po korekcie maszynowej. aktualnie siedzi tam Pete's i prezentuje sie niezle ale korci mnie wypróbować Zymola.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 kończy mi się Pete's 53 i zastanawiam się nad kupnem Zymol Carbon. Co polecacie ? lakier titanumsilber metallic BMW po korekcie maszynowej. aktualnie siedzi tam Pete's i prezentuje sie niezle ale korci mnie wypróbować Zymola.. Będzie Pan zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 wujek600kv, będzie Pan zadowolony z Carbona, ale na moje tylko w połączeniu z HDC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duragloss Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 track claw dobrze odpycha kurz i dłużej poleży ale natts red lepiej prezentuje się na aucie Jaki cleaner był użyty przed Track Claw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek600kv Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ponieważ nie mogę się doczekać na Carbona myślę o Auto Finesse Illusion. .. tylko ze jego za bardzo nie znam, może powie ktoś o nim co nieco ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 wujek600kv, A Eryczek nie ma carbona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biedrona Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 track claw dobrze odpycha kurz i dłużej poleży ale natts red lepiej prezentuje się na aucie Jaki cleaner był użyty przed Track Claw? DJ LP na zdjęciach jest pokazany red, nie track Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel207kj Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 to nie jest srebrny, tylko biały ale trochę wchodzi w srebrny a ja nie wiedziałem gdzie zapytać, jaki wosk polecacie do lakieru z fotki wyżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Jeśli chcesz do jasnych to może być coś z dodo juice np Light fantastic czy diamond white. Możesz użyć w zasadzie każdego niekoloryzującego wosku i też będzie dobrze. Na jasnych kolorach dobrze sprawdzają się także sealanty typu duragloss 111, track claw czy Fk Hi temp 1000 itd itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 czy Fk Hi temp 1000 mi się bardziej na srebrnym podoba Coli niż FK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziku Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Witam, Czy macie jakies nowe propozycje jesli chodzi o wosk do srebnego lakieru - sa jakies nowe hity oprocz Weternanow MEGUIARS 16 /FINISH KARE 1000P Bo za pare tyg bede mial sporo wolnego czasu i chce zrobic lustereczko z lakieru ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nefifer13 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Jeśli nie zależy na extremalnej trwałości dobrym zestawem na srebrnym jest PB WD+Rejex.Efekt super, nie łapie kurzu, jak dla mnie the best.Trochę dłużej poleży (w przypadku zimy 2 warstwy) na DG 601 zamiast PB WD, ale kosztem looku.Wcześniej leciałem na DG601+105 i efekt był niezły ale wet look krótkotrwały.Łapał też bardziej kurz niż Rejex.Trwałością Rejex bije na łeb DG pod względem długotrwałego looku, pod względem zabezpieczenia są podobne.Jedyną wadą jak dla mnie jest min 8 godzinne "dojrzewanie" sealanta w warunkach sterylnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolman Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Przeczytałem cały wątek i widzę, że prawie każdy ma inne zdanie co do srebrnego lakieru. Jedni obstawiają na DG inni PB a ja się zastanawiam nad jakimś Zymolem lub SV. Czy ktoś stosował do srebrnego lakieru Glasur lub Titanium albo SV Shield? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolman Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Przeczytałem cały wątek i widzę, że prawie każdy ma inne zdanie co do srebrnego lakieru. Jedni obstawiają na DG inni PB a ja się zastanawiam nad jakimś Zymolem lub SV. Czy ktoś stosował do srebrnego lakieru Glasur lub Titanium albo SV Shield? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi