Administrator AreK Opublikowano 26 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Sucre, można wyciągnąć i to sporo ale trzeba się więcej napracować niż przy niejednym ciemnym lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xman Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Srebrny lakier forda moondust silver i PB White Diamond +Dodo Juice Light Fantastic, moja ulubiona kombinacja. W tym sezonie będzie Duraglos 601, Zaino Z2, Duragloss 951 albo Zaino Z8. Jak będę zadowolony z efektu, to pokaże foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
126tomek Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Koledzy co byście polecili do srebrnego Passata b5Fl? Ostatnio używałem Coli 476s ale chce czegoś nowego spróbować, aby błyszczał jeszcze bardziej niż po Coli:) Myślałem nad HI-temp lub Coli 915.Będzie jakaś różnica w stosunku do Coli 476s? Może znacie coś jeszcze fajniejszego. Z góry dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 20 Marca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 126tomek, najpierw musisz perfekcyjnie przygotować lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
126tomek Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Tak tak oczywiście wiem, będzie pełna korekta Menzerną,później PB White Diamond i zostaje dylemat wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr_ad Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Związku z tym, że mam srebrne autko już trzecie podrząd i lubię ten kolor, także temat pokrywania takiego koloru różnymi wynalazkami nie jest mi obcy. Moje typy, same sealanty: 1. Kit BLACKFIRE. 2. Kit ZAINO. 3. Kit WERKSTAT JEFFS. 4. Kit WOLFGANG lub kit KLASSE Z tańszych to: 5. FK 1000P HI TEMP, pod niego można wrzucić PB WD. I tak jak było napisane już wcześniej, podstawa to przygotowanie lakieru. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Jedna z kombinacji ktora mialem na bialym i ktora zdawala sie dodac troche tego czegos to Clearkote Vanila Hand Glaze + Dodo Supernatural. Troche na przekor obiegowej opini, subiektywnie, na bialym bardziej podobaly mi sie woski naturalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 ... DJ LP chyba nie bardzo do sealenta 1000 Hi-Temp dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr_ad Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 na bialym bardziej podobaly mi sie woski naturalne na białym tak, ale na srebrnym tylko to co podałem wywoływało u mnie szybsze bicie serca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Kojarze, ze werkstat in woflgang zbieraly dobre opinie na jasnych. Inna propozycja do srebrnego: http://www.autopia.org/forum/car-detail ... sions.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny.rac Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Witam, Panowie w zwiazku z tym ze moje autko ( srebny metalik)stalo prawie pol roku w garażu ( Senior nim smigal do kosciola ) zmienilem zdanie i nie sprzedaje go i znowu zabieram do NL ... Moje pytanie jest takie : Wczesniej ( pierwsze konkretne czyszczenie itp )zrobilem taki mix: Na poczatku bylo konkretne mycie , potem usuniecie smoly , mycie potem glinka (Blit Hamber Auto Clay ) mycie potem Autoglym SRP i na koncu wosk FINISH KARE 1000P i z efektow bylem zadowolony jak na 1 raz ... Jesienia zakupilem: DURAGLOSS #111 CLEAR COAT POLISH 236ML ae niestety nie bylo kiedy go uzyc Moje pytanie jaki wosk polecicie na wiosne/lato majac takie zabawki: Glinka: Blit Hamber Auto Clay 200g( polowa ) Autoglym SRP ( ponad polowa jeszcze ) DODO JUICE LIME PRIME LITE 100ML ( tester ) POORBOY'S WORLD SPRAY & GLOSS REFILL (polowa) Bo chyba DURAGLOSS #111 CLEAR COAT POLISH 236ML nie bedzie dobrym pomyslem na okres wiosna/lato ??? Chodzi mi o dobranie wosku do tych rzeczy co mam wyzej ( najlepiej jakby byl w formie testera...) Wszystko bedzie wykonywane recznie - nie posiadam żadnej polerki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 DURAGLOSS #111 CLEAR COAT POLISH 236ML nie bedzie dobrym pomyslem na okres wiosna/lato ??? Czemu tak sądzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak01 Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 jak jest cleaner DJ LIME PRIME LITE ..to Bouncer 22 na to od DJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 sluchajcie , moze doradzicie , ma srebne autko, rok temu używałem wosk POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED, byl dosc fajny efekt , ladnie sie prezentowal. Czy mozecie cos innego doradzic, lepszego , o ile cos jest, aby latwo sie nakladal, polerowal i byl piekny efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny.rac Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Czemu tak sądzisz? Nie jestem pewny ale mi ten wosk polecili na ciezkie warunki zimowe na lato/wiosne tez sie nada na srebny lakier ? Z tego co widze FK 1000 jest w formie testera pytanie czy nie pora użyć czegos nowego... Psss Czy mozliwe jest aby ktos skasowal moj post w temacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Beny.rac, Na srebrnym nie używałem, z jaśniejszych to jasnozłoty okular i efekt moim zdaniem był fajny- szklisty, ale nie sztucznie i ładnie wyglądał na przetłoczeniach. Jeśli masz to nałóż i sam oceń, jak się nie spodoba to możesz nabyć tester dodo czy coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajero195 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Przetestowałem Dg 111 na srebrnym wpadającym w szary i efekt jest ok - fajny połysk i kolor stał się o ton ciemniejszy. Chcę wypróbować cos innego z sealantów... Miał ktoś do czynienia z Zaino z5 czy Dg track claw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vw_golf3 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 panowie, do ciemnego szarego metalika jaki wosk ? coś z palety DJ czy inny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 vw_golf3, w jakiej kwocie chcesz się zamknąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 coś z palety DJ czy inny ? czemu wpadłeś na pomysł, że akurat DJ do szarego? i o którym myślałeś konkretnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 julian, pewnie White Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vw_golf3 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 julian tak jak producent DJ napisał White do jasnych kolorów i jasnych metalików, użylismy go i wyszło całkiem przyzwoicie zobaczymy jak długo efekt się utrzyma po odpowiedniej pielęgnacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Panowie co bedzie lepsze do srebnego metalika : - POORBOY'S WHITE DIAMOND "WET LOOK" - POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED - WERKSTAT ACRYLIC JETT TRIGGER - WERKSTAT CARNAUBA JETT a moze cos innego ? Zalezy mi na super wygladzie, aby tez troche potrzymal a nie do pierwzego lub drugiego deszczu, latwo sie nakladal i polerowal, no i chronil troche lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Covval Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Jaki wosk polecacie do srebrnego lakieru w focusie 2? Lakier nie jest typowo jasno srebrny ale z fajnym ciemnym odcieniem. Na celu mam aby jeszcze bardziej pogłębić ten odcień. Co radzicie kupić, coś ekonomicznego cenowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deska80 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Simoniz original wax prawie jak 476, felgi tez tym mozesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi