SJake Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 5x5L płynu, który świetnie, delikatnie pachnie, nie maże się... wystarczy rozpuścić z wodą, na mrozy dolać trochę IPY Tablety Również polecam, z tym, że pozostaje jeszcze kwestia dobrania odpowiedniego stosunku H2O:IPA.
witol Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Panowie, receptury które podajecie, z pewnością są dobre i się sprawdzą Ja jednak wykorzystałem to, co miałem pod ręką, i przygotowałem płyn na bazie: 30% etanolu (denaturatu) 1,5% glikolu propylenowego 0,75% ONR 0,5% gliceryny Na razie niestety nie miałem okazji go przetestować w boju - czekam aż mi się skończy koncentrat z Shella. Teoretycznie powinien wytrzymywać -20 stopniowe mrozy. Za to zapach jest... intrygujący
ADI25 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 W TESCO zakupiłem TURTLE cena 23zł 4L no ale raz się żyje różnica jest w zapachu nie jest ostry duszący jak reszta,ładnie czyści szybę nie zostawia smug na dworze jak auto stoi to max -14 było a płyn nadal był płynem
SJake Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 30% etanolu (denaturatu) 1,5% glikolu propylenowego 0,75% ONR 0,5% gliceryny Przydałaby się jakaś nuta zapachowa Może jakiś aromat do ciasta?
mutra Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 a czemu nie :] Byle by na bazie spirytusu a nie oleju .
witol Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Przydałaby się jakaś nuta zapachowa No właśnie - zapach denaturatu z zapachem jabłek z ONR przywołuje stare, studenckie czasy, kiedy piło się dużo i tanio Ale w sumie tragedii nie ma, naprawdę pachnie intrygująco
OsTrY Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 a ja polecam płyn z Biedronki. Aura się nazywa.. ładnie pachnie, bez smug:] 4L - 9,45PLN
lakikwap Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 OsTrY, nieee lej tym, nie tylko umnie ale u znajomych zostawiło ostre smugi na masce które ciężko usunąć.
Administrator Evo Opublikowano 22 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 witol, ja na pomysł lania ONRa do płynu wpadłem jakiś czas temu, efekt nie powalał raczej
kolargol Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 mój zeszłoroczny K2 zamarzł mi ostatnio jak było -18 a powinien do -22 wytrzymać...
witol Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 witol, ja na pomysł lania ONRa do płynu wpadłem jakiś czas temu, efekt nie powalał raczej Trzeba było powiedzieć wcześniej, teraz po ptokach Trudno, jakoś trzeba będzie przeżyć. Przy następnej okazji zamówię zapas tabletów 303.
Wax Paradise Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 witol, można też dolać Duragloss Rain Repel #751 Jest to sealant do szyb i zawiera cleanery.
sq8shq Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Przy następnej okazji zamówię zapas tabletów 303. Jak bys zamawial w przeciagu miesiaca mniej wiecej to daj znac - dolacze sie do zamowienia, bo tak samych tabsow nie bardzo mi sie kalkuluje brac a na wieksze zakupy brak srodkow obecnie...
witol Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 witol, można też dolać Duragloss Rain Repel #751 Jest to sealant do szyb i zawiera cleanery. Sebastian, można wymieszać ten sealant z wodą? Ciekawe, czy przejechanie wycieraczką wystarczy do zadziałania repela. Gdyby się to sprawdziło, byłoby ciekawym rozwiązaniem, zwłaszcza gdyby wcześniej polożyć go "w normalnej postaci" na szyby. Jak bys zamawial w przeciagu miesiaca mniej wiecej to daj znac Grzegorz, nie ma sprawy. Tylko sam jeszcze nie wiem czy zamawiać coś teraz czy poczekać już do wiosny. Zależy, co mi Mikołaj przyniesie.
Administrator AreK Opublikowano 23 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Dla mnie liderem tanich marketowych płynów do spryskiwacza jest produkt z Lidla.Nie marze się, nie pozostawia żadnych smug i pachnie znośnie.Butelka zaopatrzona jest w bardzo praktyczny lejek. Zdecydowanie odradzam płyn z Carrefour'a. Żona kupiła i wlałem sobie celem przetestowania. KATASTROFA!!!! Zostawia okropne smugi nie odparowuje prawie wcale o zapachu nie wspomnę.
Jan Wronowski Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Ja ostatnio korzystam z koncentratów Nigrin`a - bardzo fajnie myje, nie smuży ale zapach ma fatalny, lecz nie duszący... Próbowałem tez Sonaxa extreme też jest znośny ale wg mnie troszke lepiej myje niz nigrin. Dużym zdziwieniem był dla mnie Autoland, łądny zapach, dobre mycie - ALE SIĘ STRASZNIE U MNIE PIENIŁ co go trochę deklasuje... POzdrawiam
Wax Paradise Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Sebastian, można wymieszać ten sealant z wodą? Ciekawe, czy przejechanie wycieraczką wystarczy do zadziałania repela. Gdyby się to sprawdziło, byłoby ciekawym rozwiązaniem, zwłaszcza gdyby wcześniej polożyć go "w normalnej postaci" na szyby. Można Producent mówi o rozrobieniu go z wodą w stosunku 4:1.
przemas22 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Testy płynów z Motor i Auto Swiat
Marco Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Producentem płynu Castrol jest Autoland??!
Przemko Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Tak. Też zauważyłem, że inne kosmetyki sprzedawane pod marką Castrol produkuje Autoland.
Moderator rychu Opublikowano 11 Stycznia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Testy z Motoru i AŚ są bardzo ciekawe - te same płyny u jednych mają temperaturę krzepnięcia taką jak deklarowana a w drugim teście kilka stopni różnicy. Pewnie jak się tam w fabryce w danej serii naleje...
Master kecav Opublikowano 11 Stycznia 2011 Master Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Pewnie jak się tam w fabryce w danej serii naleje... Albo w danej redakcji zmierzy ....
Muti Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Pewnie jak się tam w fabryce w danej serii naleje... Albo w danej redakcji zmierzy .... albo zapłaci...
ariello01 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Ja tej zimy używam w 3 autach Sonax Extreme ( 4 cos kolo 16zł) i jak narzie nie narzekam...ładnie domywa, nie pozostawia zadnych smug ani plam na lakierze. Kupiłem go za sprawa znajomego który pracuje w sklepie motoryzacyjnym i myslę że to był dobry wybór. Auto landu nie próbowalem wiec nie mam porównania, ale jak gdziies go znajde to na pewno zakupie i porównam.
MyszaKr Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Ja wczoraj kupiłem dwa razy po 4l płynu Nexusa z Auchana za 6.5 za sztuke - ( Kraków ), zapach nie przeszkadza i zbiera dobrze
Rekomendowane odpowiedzi