Skocz do zawartości

Dywagacje na temat zimowego płynu do spryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w Lidlu od 16.10 będzie zimowy płyn do spryskiwaczy Power Shine 5L -20 za 14,99, który polecacie Power Shine czy tego Sonaxa Xtreme 4L?

Opublikowano

Kita33To Motul produkuje również płyn do spryskiwaczy? Ja od Motula zawsze leję olej silnikowy i jest najlepszy jak dla mnie, ciekawe jak z płynami do spryskiwaczy... Jest teraz w ofercie w Tesco, za ile?

Opublikowano

Pozostało mi ponad 10l letniego płynu do spryskiwaczy Autoland, Aura Organika i koncentrat Sonax. Czy płyn sprawdzi się jako zimowy jeśli dodam IPA i trochę koncentratu?

Przy jakiej temperaturze zamarza izopropanol?

• Moderator
Opublikowano

tees, wrzuc butelke z ipa do zamrazarki i sprawdz ;D

O, w teorii IPA ma temperature zamarzania -88 stopni. Wiec pojderzewam, ze sie nada. Do tego poczytalem, ze jest jednym z najpopularniejszych skladnikow plynow zimowych z uwagi na niereagowanie z materialami...

Opublikowano

IPA zapach pewnie popsuje ale i tak nie będzie tragedii w porównaniu do denaturatu. :mrgreen: Znajomy zeszłej zimy dolał sobie "kapkę" do letniego płynu. Denaturat owszem swoje zadanie spełnił znakomicie ale w aucie zapach jak w gorzelni. :kox: Chciałbym tylko zobaczyć minę policjanta który zatrzymywał go na kontrolę jak poczuł zapach błękitu paryskiego wydobywający się z szoferki. :lol::lol: :lol:

Opublikowano

Od 2 listopada znów promocja na Sonax Xtreme 4L za 16,99 zł, pytanie czy w każdym sklepie powinien być ten Sonax?

Opublikowano

Z tego co zauważyłem, to tesco wycofuje się ze sprzedaży produktów marki sonax i wydaję mi się, że promocja będzie obowiązywała do wyczerpania zapasów, które w co niektórych sklepach się już pokończyły.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Macie jakieś doświadczenia w płynem zimowym z Lidla Ultimate Speed? Jest to koncentrat 5l/25zł. Po rozcieńczeniu 1:1 uzyskujemy 10l płynu i temp. zamarzania -20st.C.

Opublikowano

Czyli panowie jaki jest najlepszy płyn zimowy? Jeżdżę do pracy o 3.30 i nie ma nic bardziej wnerwiającego jak się spieszysz a tu płyn zamarza na szybie przy -12

Opublikowano

dlatego był w promocji sese ja w zeszłym roku miałem sonax zimowy i ładnie pachniał, naprawdę najładniejszy zapach z płynów które miałem