danielek. Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Ja kupiłem na początku zimy 30 litrów płynu marki Zebra na jednym z popularnych portali aukcyjnych była oferta za ile wylicytujesz za tyle kupujesz udało się za niecałe 30 zł + gratis dawali kuriera. Płyn nie śmierdzi deklarują zamarzalność do -21 moje pomiary miernikiem wykazały -27 Ostatnio była też fajna oferta w Carfour 5L za 7,5zł jeśli dobrze pamiętam.
Chat Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Chat, Powodzenia jeżeli sugerujesz się jakimikolwiek testami zamieszczanymi w Auto Świecie . A zupełnym przypadkiem dostałem od "kulegi" SUPREME ESCAPE Organiki więc przetestuję. daj znać szczególnie jak pachnie używam Adixola od Organiki, ale jestem ciekawy tego Supreme Escape ok. subiektywny miniteścik: Wywąchałem dwa: Adixola i SUPREME ESCAPE, no i ten drugi dużo lepiej pachnie. Tzn. o ile w Adixolu czuć gdzieś "tam" nutę chemicznego smrodu, to SUPREME można powiedzieć że pachnie nawet dość przyjemnie. Jak opróżni mi się zbiorniczek w aucie zobaczymy jak zmywa i czy śladów na karoserii nie zostawia. Poza tym Adixola ma bezpieczną zakrętkę tzn. dzieciak raczej nie odkręci bo trzeba przycisnąć. Ale otworek (fi 2,5 cm) jak w większości kanisterków taki, że lejąc "bezpośrednio do auta" chlupie się . SUPREME nie ma bezpiecznej zakrętki, ale za to otwór karnisterka (fi 5 cm) i lejąc "do auta" nie chlupie się
krzysiek555 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 motul lipa,lidlowski najlepszy za ta kase ,zeroz plam zaciekow,domywa idealnie,nie smierdzi
luq92 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 Ja od miesiąca zalany mam jakiś płyn z kaufnanda za chyba 11 lub 12 zł za 5l. Zbytnio nie śmierdzi, ładnie domywa i nie robi smug.
bili20@o2.pl Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 A ja ostatnio bylem w Biedonce z zamiarem zakupu plynu polecanego przez auto swiat i byly dwie wersje Aury (tak chyba sie nazywa) niebieska i zielona - czym sie roznia? Przepraszam za brak polskich znakow, jestem na telefonie.
Tasaq Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 A ja ostatnio bylem w Biedonce z zamiarem zakupu plynu polecanego przez auto swiat i byly dwie wersje Aury (tak chyba sie nazywa) niebieska i zielona - czym sie roznia? Zielona - lato Niebieska - zima?
Arkadin Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 Według mnie to nawet najtańszy zimowy płyn do spryskiwaczy sie sprawdzi Ja zawsze kupuje Orlen Sylen i nie mam co do niego zastrzeżeń, czasami tani znaczy dobry
kamil_rosen Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 Pewnie z kolorami płynów w biedronce jest tak jak piszecie. Ale ja mam od zeszłego roku dwie bańki płynu z Biedronki, Organiki i jest niezły, ale płyn który jest teraz w Biedronce, też Aura Nano, ale już jest innego producenta. Przynajmniej u mnie. A to już nie jest ten sam płyn i nie ten polecany przez Auto Świat. Więc zwróćcie na to uwagę. Chociaż zeszłej zimy zalewałem Lidlowski i uważam, że jest lepszy od tego z Biedronki. Jak mi się skończy Organika wracam do Lidlowskiego
Ciastek Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 A ja teraz testuję zimowy płyn od 1z Dobrze domywa no i ładnie można go rozrobić. Za t w drugim samochodzie kończe katowanie grejfrutowego JAANa też dobrze domywa No i pachnie grejfrutem
Carire Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Ciastek, ja właśnie 1Z testuje i daje rade ale kolejny bedzie z Lidla i zobaczymy jaka bedzie różnica:mrgreen:
ZANDAR Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2013 Mogę polecić płyn zimowy Castrol Biofix, nie zamarza przy niskich temperaturach (-22C według producenta), świetnie czyści szyby, nie pozostawia osadów, w jakimś sensie zmiękczył gumę od wycieraczek i lepiej się prowadzą oraz rewelacyjnie pachnie
LM Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 Raz kupiłem ten płyn z Lidla, ostro jechał bimbrem. Może mają różnych dostawców albo taka gorsza partia się trafiła.
magnum Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2013 Mogę polecić płyn zimowy Castrol Biofix, nie zamarza przy niskich temperaturach (-22C według producenta), świetnie czyści szyby, nie pozostawia osadów, w jakimś sensie zmiękczył gumę od wycieraczek i lepiej się prowadzą oraz rewelacyjnie pachnie ja teraz zalałem po zyżyciu 10tki sylenu wlasnie biofix i powiem ze na suchy przylepiający sie burd drogowy sylen działał lepiej, biofix za to bardzo ładnie i delikatnie pachnie, sylenu nie było czuć wogóle.
Chat Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2013 daj znać szczególnie jak pachnie używam Adixola od Organiki, ale jestem ciekawy tego Supreme Escape ok. subiektywny miniteścik: Wywąchałem dwa: Adixola i SUPREME ESCAPE, no i ten drugi dużo lepiej pachnie. Tzn. o ile w Adixolu czuć gdzieś "tam" nutę chemicznego smrodu, to SUPREME można powiedzieć że pachnie nawet dość przyjemnie. Jak opróżni mi się zbiorniczek w aucie zobaczymy jak zmywa i czy śladów na karoserii nie zostawia. Poza tym Adixola ma bezpieczną zakrętkę tzn. dzieciak raczej nie odkręci bo trzeba przycisnąć. Ale otworek (fi 2,5 cm) jak w większości kanisterków taki, że lejąc "bezpośrednio do auta" chlupie się . SUPREME nie ma bezpiecznej zakrętki, ale za to otwór karnisterka (fi 5 cm) i lejąc "do auta" nie chlupie się edit: Po przejechaniu 200 km w śnieżycy SUPREME sprawuje się super, żadnych rozmazań, szyba czyściutka, lepszy niż ten Lidlowski, no i wielki plus: super pachnie... i to jest problem, bo aż kusi psiknąć kolejny raz
LoozaQ Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2013 Wywąchałem dwa: Sorry.... musiałem
czarekcw Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Nowego tematu robić nie warto więc czas odświeżyć stary wątek. Trochę już stare posty odnośnie K2 Claren (koncentrat do -80stopni) znalazłem. Powinienem najpierw się zapytać, jaki płyn kupić (moje wymagania to -30 stopni z powodu parkowania auta pod chmurką i ogólnie u nas pi#dzi) no ale fakty uprzedziłem i nabyłem 3l tego koncentratu (chce te 3 litry wlać do zbiornika i dolać do pełna wodą destylowaną, zbiornik posiadam 5,5l). Dobry zakup zrobiłem czy jednak lipa?
cichy_ Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Dobry zakup zrobiłem czy jednak lipa? Stosowałem go w ubiegłą zimę, wrażeń żadnych nie pamiętam. Też parkuję pod chmurką i często jeździłem w mroźne nocki/poranki,nie miałem żadnych problemów, czyli w mojej ocenie zdał egzamin. Domywanie szyb też na przyzwoitym poziomie. Jak dla mnie dobry zakup zrobiłeś
kupszczelisty Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Co sądzicie o płynach do spryskiwaczy: Motul Vision, Tenzi, Sonax Extreme, zwykły Sonax, Kemko. Potrzebuję zakupić ponad 20 litrów i nie wiem co kupić. Co do ceny, to w większych ilościach ceny niektórych oscylują w granicach 13zł i dlatego pytam.
kaperecz Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Ja własnie zakupilem Motul Vision (po 14zł z alegro) 2x po 5L , fajnie pachnie i nie pozostawia smug.
saddam Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Z Motula VISION byłem zadowolony w ubiegłym roku i niedawno też go kupiłem. Sonax nieXTREME też był OK. W sklepie w którym się zaopatruję Motul kosztował mnie chyba 12zł za 5L a Sonax 20zł za 4L. Prestige Nano+ kupiony awaryjnie na BP też bardzo dobrze domywał i świetnie pachniał. Od razu było to czuć. Rozlewany w butelkach 2L. Cena jednak nie zachęca, przynajmniej na stacji. Każdy z powyższych nie zostawiał po sobie śladu na lakierze i plastikach.
kupszczelisty Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Chyba skusze się na tego Motula.
dr_S Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Czy ma ktoś jakieś doświadczenie z koncentratem zimowym Liqui Moly? Jestem bardzo zadowolony z środków tej firmy, ale z płynem nigdy niemiałem doczynienia.
tees Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2013 Witam Jako że nadeszły mrozy a ja mam prawie cały zbiornik do spryskiwaczy jeszcze z letnim płynem mogę dolać IPA i płyn nie będzie zamarzał?
Bonthyc Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2013 WitamJako że nadeszły mrozy a ja mam prawie cały zbiornik do spryskiwaczy jeszcze z letnim płynem mogę dolać IPA i płyn nie będzie zamarzał? IPA pewnie zadziała, a nie lepiej dolać jakiegoś koncentratu płynu zimowego?
Rekomendowane odpowiedzi