Misior1993 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Korekty niestety nie mam i mieć nie moge bardzo drobne ledwo zauważalne łuszczenie sie lakieru o powierzchni 1cm2 w dwóćh miejsach na aucie które trzymane pod woskiem nie powieksza się a korekta by to naruszyła. W takim razie kupie Nattysa na lato a pod niego AG SRP:) Colli w takim razie zostanie na zime
ktm950 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Misior1993, spróbuj to zalać bezbarwnym. Ja swojego czasu tak zrobiłem u siebie na dachu i się trzymało jak trzeba.
Harvey Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Witajcie Czy pod Reda spasuje taka kombinacja: DURAGLOSS 652 PRE CLEANER, RED, CG Pro Detailer. ??
gusiak11 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Witajcie Czy pod Reda spasuje taka kombinacja:DURAGLOSS 652 PRE CLEANER, RED, CG Pro Detailer. ?? Dlaczego pod teoretycznie naturalny wosk chcesz dawać cleaner pod woski syntetyczne ??? i to jeszcze ścierny (przeznaczony do samochodów ze znaczną oksydacją) A ten QD... no rozumiem nie mam czasu... ale potem są teksty mi wosk leży 8m-c po każdym myciu pryskam QD.... no to leży wosk czy QD ??? Harvey, Tak! rozumiem ze to było ''ironicznye'' TAK ???
mario704 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 gusiak11, po to QD żeby właśnie przedłużyć trwałość i dodać look ale moim zdaniem głównie z tego drugiego powodu
Harvey Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Nie chodzi o to, że stosuję QD bo nie mam czasu, tylko właśnie żeby wosk dłużej poleżał. Innymi słowy aby go zabezpieczyć przed zbyt szybkim "spłynięciem", no a przy okazji nie bez znaczenia jest szajn
ktm950 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Dlaczego pod teoretycznie naturalny wosk chcesz dawać cleaner pod woski syntetyczne ??? i to jeszcze ścierny (przeznaczony do samochodów ze znaczną oksydacją) rozumiem ze to było ''ironicznye'' TAK ??? Nie - nie było to ironiczne. Nie widzę problemu z użyciem go pod wosk naturalny. Jako (prawie) czysty cleaner nada się dobrze, tak jak każdy inny. Fakt faktem istnieją przyjemniejsze w pracy cleanery (i ładniej pachnące) - ale kolega pyta się czy będzie pasował, a nie jaki ma kupić
menior Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Nie chodzi o to, że stosuję QD bo nie mam czasu, tylko właśnie żeby wosk dłużej poleżał. Innymi słowy aby go zabezpieczyć przed zbyt szybkim "spłynięciem", no a przy okazji nie bez znaczenia jest szajn W tej zabawie chodzi chyba glownie o "szajn"
mario704 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Na dobrą sprawę samo QD bez wosku też robi szajn tylko szkoda że po 2 deszczach już go nie ma ;P
kuchar Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Panowie chce kupić Red'a tylko po to żeby kłaść go na sealant Collinite 845 by blask był lepszy i dodatkowo na koniec mieć trochę przyjemności z kładzenia Red'a i zapachu jaki daje. Czy na dobrze przygotowanej powierzchni na koniec z użyciem cleanera i zabezpieczeniem przez Colli 845 (2 warstwy w odstępie 12h) mogę położyć Red'a (powiedzmy 10 godzin po drugiej warstwie #845) ? Nie osłabi to trwałości Colli ? Pozdrawiam
mario704 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Raczej jest tak że to co kładziesz najpierw to osłabia wytrzymałość następnej warstwy bo jest bliżej lakieru.
Eidos71 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 kuchar - a dlaczego miałby go osłabić ? Gdyby PB NR był oparty na polimerach - wtedy istniałoby jakieś tam ryzyko, że wpłynie na trwałość Colli. Ale NR to nie posiadający właściwości ściernych wosk naturalny, więc nie będzie miał praktycznie żadnego wpływu na #845, który jest pewnego rodzaju hybrydą. A przynajmniej tak podpowiada mi zdrowy rozsądek, gdyż nigdy nie stosowałem takiej "kanapki"
maciek-drummer Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Panowie czy położenie zbyt grubej warstwy Reda przełoży się tylko na docieranie-polerowanie? Czy może negatywnie wpłynąć na działanie wosku?
escimo Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 maciek-drummer, docieranie, polerowanie & ekonomię Na wosk nie ma żadnego wpływu.
Harvey Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Witajcie Panowie Jako, że jest tu wielu specjalistów od Red'a, postanowiłem się poradzić. Dzisiaj dotarł do mnie mój wyczekiwany Natty's z zaprzyjaźnionego sklepu. Powiem szczerze, że zaniepokoiła mnie jego konsystencja... Jest twardy, sprawia wrażenie że można go kroić jak i wyjąć w jednym kawałku z opakowania (lata sobie w środku jak się potrząsa opakowaniem). Ale na górze i na spodzie jest jakby taki tłusty i wodnisty. Jak się go odwróci "do góry nogami" to na dnie widać również trochę takiej wody/olejku. Tak powinno być?
Fitte Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Ewidentnie widać, ze został troszke 'przytopiony' podczas transportu. Mój Blue też da się wyciągnąć w całości z opakowania natomiast nie ma żadnej wody/olejków.
mario704 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Miałem blue i dał się cały wyciągnąć jednak był bez olejkow.Tak wygląda choćby się przegrzał z leksza
Harvey Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2015 Ok. Czyli co radzicie - mam go zwrócić/wymienić? Boję się że jest on już na tyle "rozpaprany", że nie będzie już działał 100% tak, jak powinien. Szczególnie martwi mnie ta woda na spodzie opakowania...
bbarti Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2015 @ Harvey Jeżeli nie chcesz zwracać produktu to zagotuj wodę, wlej ją do naczynia odpowiednio większego niż opakowanie Red'a, włóż opakowanie z Red'em do tej wody i poczekaj aż wosk się całkowicie rozpuści i jego stan będzie jednolity. Potem wyjmij go i daj mu odpocząć 1-2 dni. Robiłem tak ze swoim i nie zauważyłem różnicy a konsystencja wosku wróciła do normy.
Goldeq Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Ile czasu wam wytrzymuje Red ? nakladalem go na auto 1,5 tygodnia temu to na dzień dzisiejszy "kropelkowanie" to pojecie nie znane .. w porównaniu do coli to jest masakra..
cannonn Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Mi ponad miesiąc trzyma na PB Pro Polish 2. Myłeś ręcznie czy tylko bezdotyk? Może się tylko zapchał.
mario704 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Blue trzymał w granicy miesiąca.Mamy ostatnio daremną pogodę,dużo pyłków i deszczu.Możliwe że się zapchał i po pożądnym umyciu wróci do normy albo coś źle poszło np nieodpowiednie przygotowanie lakieru przed woskiem.
Plexi36 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Natty's Red najdłużej mi wytrzymał pod dwa miesiące, ale już po miesiącu - półtora kropelkował widocznie gorzej niż wcześniej.
piteks Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 U mnie tak miesiąc - półtora. Zależy od pogody i robionych kilometrów
Rekomendowane odpowiedzi