cinkciarz Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Dobrnolem do konca, wybralem Coli ;-) Zapytam z ciekawosci ekspertów, zakładając ze nakładamy wosk jak trzeba, tj nie walimy grubo, to na ile aplikacji starczy 266ml coli na budę wielkosci V50 czyli nieduze kombi, tak mniej wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Mniej więcej na 3 lata przy co miesięcznej aplikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgadzam się w 100% z k24, mam go dwa lata. Używam po każdej korekcie klientom i z puszki ubyło może 30%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinkciarz Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 OK, dzieki Panowie za odpowiedz, puszka juz czeka na otwarcie... wychodzi na to ze bede mial go dluzej od tego samochodu :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavka Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 To jeśli na tak długo starcza ten wosk to mam pytanko, jak prawidłowo go przechowywać ?? Temp. pokojowa czy lodówka?? Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Może być przechowywany w temp. pokojowej. W lodówce też może być tylko nie zamrażać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Między lodówką a temperaturą pokojową to ciemna chłodna piwnica. Takie najbardziej uśrednione wyjście, a chyba każdy ma dostęp. Mój Colli już sie kończy:< i nie wiem czy zamawiac nowy na zimę czy titanium mi wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M!hau Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Na wstępie powinienem chyba przeprosić, że to nie ten temat ale z drugiej strony lepszego nie znalazłem. Moje pytanie kieruję raczej do tych, którzy mogą się podeprzeć doświadczeniem. A mianowicie: Położyłem jakis miesiąc temu Colli 476 (i chyba dość skutecznie bo trzyma do dziś z niezmienioną "siłą") ale jedyny szampon jaki posiadam to Nigrin i obawiam sie że może on naruszyć wosk. Do tej wystarczało "płukanie" zdemineralizowaną wodą na ehrle ale czas już umyć auto w normalny sposób. Czy ktoś wie jak zachowuje się Colli w starciu z Nigrinem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Nigrin - przynajmniej ten bez wosku - jest jak najbardziej bezpieczny dla LSP, myłem tym szamponem jedno z aut, na którym siedział Finish Kare - sealant wytrzymał ponad 4 miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasyl156 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 U mnie po Nigrinie, ale tym z woskiem, po 4-5 myciach po Collim nie było śladu... Ale była okazja do posiedzenia przy aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Nigrin w ilości 1 nakrętki na wiadro nic mu nie zrobi, przez długi czas tak myłem auto. Warto go pienić we wiadrze nalewając końcówke wody z myjki bo w tym stężeniu sam z siebie szałowej piany nie robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M!hau Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Co do piany to się właśnie zawiodłem. Po rozbełtaniu rękawicą nie dzieje sie nic i wyglada tak jakby w wiadrze była sama woda (Ale za kosmiczna kwotę 8 zł i tak jest to bardzo OK szampon). Tak czy inaczej do końca września Colli musi zniknąć - albo z własnej woli albo mu pomogę bo chcialem położyć nową warstwe (lub dwie) juz tak na zimę. Później niestety nie będę miał warunków. Jeszcze jedno pytanie: Czy przed nałożeniem nowej warstwy konieczne będzie ściągnięcie poprzedniej i jesli tak to czy ClearKote VHG da sobie radę i bedzie wystarczającym "podłożem"? Z gory dzieki za pomoc i przepraszam za małe OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 eszcze jedno pytanie: Czy przed nałożeniem nowej warstwy konieczne będzie ściągnięcie poprzedniej jeśli jeszcze Ci trzyma wosk a za miesiac chcesz nakładać juz go na zime to oczywiście przygotowując lakier pod wosk automatycznie ściagasz starą warstwe (jesli jeszcze cos zostało) czyli glinka, cleaner, wosk i po 12/24h dajesz drugą warstwe(juz bez cleanera bo Twoje pytanie zabrzmiało tak jak chciał byś przed drugą warstwą wosku używać ponownie cleanera)...do tego fajnie jest jak auto stoi jeszcze kilkanaście godzin w garażu a potem troche na słońcu Mnie taki proces (używając DC1 zamiast Clearkote VGH) powoduje, ze Colli 476 leży naprawde mega długo (położyłem w kwietniu i dopiero teraz zniknął a auto sporo razy "myte" na pseudo myjkach ehrle i wielokrotnie megsem GC a także 'konserwowane' QD fk425) czy ClearKote VHG da sobie radę i bedzie wystarczającym "podłożem"? na forum można przeczytać, że Clearkote VHG bardzo dobrze współgra z Collinite 476. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M!hau Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Widzę właśnie że Clearkote VHG i Colli się lubią. Zaraz po nałożeniu lakier był niesamowicie gładki, nabrał głębi i kropelkowanie było perfekt Mija miesiąc intensywnego użytkowania w mieście + płukanie na ehrle co kilka dni a trwałośc bez zmian. Niestety przed zimą muszę założyć jakąś świeżą, pancerną warstwę bo następna okazja do zadbania o auto będzie na wiosnę. Dzięki za rady! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmichal Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Czy Collonite 476s nadaje też troche połysku? Chciałbym odświeżyć i zabezpieczyć lakier na zimę w samochodzie żony, który stoi pod chmurką, ale zastanawiam się czy ten wosk załatwi oba kryteria. Czy może przed Collonite'm użyć czegoś co by dobrze nabłysczyło lakier (srebrny met.)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Czy Collonite 476s nadaje też troche połysku?Chciałbym odświeżyć i zabezpieczyć lakier na zimę w samochodzie żony, który stoi pod chmurką, ale zastanawiam się czy ten wosk załatwi oba kryteria. Czy może przed Collonite'm użyć czegoś co by dobrze nabłysczyło lakier (srebrny met.)? użyj colonite i potem jakiś QD np Spray & Gloss i będzię się świecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 zmichal, Na srebrnym to raczej szału nie będzie co byś nie nakładał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 a własnie na srebrnym Colli bardzo dobrze wygląda, daje "szklisty efekt", a na tym kolorze to jedyny efekt który widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Mega efekt szkła uzyskałem dzięki FK 1000p, kolor jasno szary, przetarcie IPA + sealant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Ja nałożyłem colli po glinkowaniu i ipa i jestem zadowolony. Tylko strasznie kurz się czepia, mam czarną perłę i wszystko widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Tylko strasznie kurz się czepia, ale po pierwszym myciu problem znika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 szkoda mi go myć teraz poczekam aż się zabrudzi,czy może lepiej umyć go po woskowaniu na drugi dzień? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Dlatego masz QD żeby z delikatnego kurzu oblecieć samochód i "podkręcić" jego blask. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Może i tak ale ja sie boję że jak spryskam QD i przelecę MF to porysuje lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 I dobrze, że się tego boisz Użyj QD po myciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi