Moderator Domel Opublikowano 7 Września 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Września 2023 Kto ma już doświadczenie z tą marką i może co nieco opowiedzieć? ] Chyba jako nieliczna nowa marka od razu wchodzi z pełną ofertą
adi1509 Opublikowano 7 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2023 Dziś pierwszy raz użyłem SWAG Alcalic Wheel Cleaner 1:10, pianka i poślizg przyjemnie, zapach zbytnio nie wyczuwalny. Pierwsze wrażenie całkiem dobre.
AndrewZS Opublikowano 7 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2023 SWAG już nie taki nowy. Jakoś nie przemawia do mnie jego styl na YT i może to mnie zniechęca do marki 1 1
MikeLBN Opublikowano 7 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2023 14 minut temu, Domel napisał(a): Chyba jako nieliczna nowa marka od razu wchodzi z pełną ofertą Bo SWAG na 90% tylko zaprojektował etykiety, a chemia to "white label". Nie spodziewał bym się cudów. Ja tam odpuszczam... 4
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 7 Września 2023 Partner forum Zgłoś Opublikowano 7 Września 2023 1 godzinę temu, MikeLBN napisał(a): Bo SWAG na 90% tylko zaprojektował etykiety, a chemia to "white label". Nie spodziewał bym się cudów. Ja tam odpuszczam... Mam identyczne podejście, nie chce się nawet otwierać katalogów. 7
Skav Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 15 hours ago, MikeLBN said: Bo SWAG na 90% tylko zaprojektował etykiety, a chemia to "white label". Nie spodziewał bym się cudów. Ja tam odpuszczam... też bym na to stawiał - chyba nawet wrapster maja/mieli kiedyś podobną oferte z tego co kojarze - no ale masz kanał na yt, jakaś rozpoznawalość, do tego (chyba) jakieś swoje studio... zdziwiłbym sie gdyby okazji na dorobieniu sobie "na boku" nie wykorzystał
analyzator Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 Haha podobnie myślimy. Bliżej mi jednak do producentów przez duże p. Nie mieszaczy i tym bardziej nie naklejaczy etykiet. Z takim naklejaczem to się króliczka nie dogoni
AndrewZS Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 Żeby stworzyć firmę produkująca chemię trzeba mieć przede wszystkim grupę zdolnych chemików i doświadczenie w chemii detailingowej, czego przykładem może być KiurLab, SWAG ma jedynie doświadczenie w używaniu chemii detailingowej, więc może co najwyżej wyselekcjonować produkty, ale nie będzie ich producentem 1
DaV Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 Nie no dajcie spokój, poniżej krytyki. Ktoś sygnuje przelane produkty do swoich butelek z swoją marżą. Zero nowości, innowacji, czegokolwiek. Temat powinien być w koszu bo tutaj nie ma czego rozkminiać 2 1
adik444 Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 @DaV W dniu 9.09.2023 o 16:56, DaV napisał(a): Nie no dajcie spokój, poniżej krytyki. Ktoś sygnuje przelane produkty do swoich butelek z swoją marżą. Zero nowości, innowacji, czegokolwiek. Temat powinien być w koszu bo tutaj nie ma czego rozkminiać A skąd posiadasz informację, że produkty SWAG są prze;ewkami ?
DaV Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 @adik444 U nas 90% producentów ma własne laboratoria i są chemikami. Taką mamy uprzemysłowioną branżę. 1
Skav Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 7 hours ago, adik444 said: @DaV A skąd posiadasz informację, że produkty SWAG są prze;ewkami ? Bo tak raczej napewno jest. Z tego co kojarze swag nie ma ani laboratorium, ani wykształcenia chemicznego i też nie kojarze żeby sie kiedyś chwalił tym ze jakiś chemików zatrudnia - pewnie robi/robił to co wrapster, czyli zamawia X litrwoe baniaki i je przelewa lub tylko nakleja swoje etykiety. Czy jest w tym coś złego? raczej nie, jeżeli ktoś tego nie promuje jako autorski produkt, bo własnie np. wrapster o tym otwarcie mowil i nawet pokazywał cały proces - poprostu zwykle to nie jest nic ciekawego, poprostu kolejna typowa chemia która sie niczym nie wyróżnia w wiekszosci wypadków. Oczywiście może być tak ze swag wybrał te produkty które mu poprostu najbardziej podpasowały z gamy dostępnych gotowców i uznał że jest w stanie sie pod nimi podpisać, ale to nadal będa gotowce z firmy X Jeszcze jest opcja, czyli robił te produkty w wspołpracy z jakims labem, czy nawet firma detailingowa, tylko wtedy raczej działałoby to na zasadzie wspołpracy niż własnej marki z tego co mi sie wydaje - no chyba że jest coś na butelkach o tym wspomniane, bo nigdy ich w rękach nie miałem. Ale to wtedy raczej firma produkująca wypuszcza je pod własna marka + dodaje info o swoim partnerze. Chyba nawet mx Nowicki miał takie akcje, tylko nie jestem pewny czy to były akcesoria, czy sama chemia 1
marcinm76 Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 1 godzinę temu, DZIADZIA napisał(a): Dressing do opon, hmmm... Kozak
DaV Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 7 godzin temu, Skav napisał(a): Czy jest w tym coś złego? raczej nie Dokładnie, tez tak uwazam bo tak działa rynek, znajdą sie ludzie to kupią nie to nie. Górale sprzedają sok z biedronki przelany do swoich butelek z 30x przebitką, skoro ludzie to kupują to sobie sprzedają dalej ale rozkminianie o przelewkach w kategorii nowości na rynku nie ma sensu.
SWAG DETAILING Opublikowano 19 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia Cześć, choć wiem, że wątek jest już stary - i nie każdy śledzi mnie na instagramie, nagrałem jakiś czas temu odcinek na YT gdzie odpowiadałem na panujące w internecie mity co do mojej osoby i marki SWAG - CAŁA PRAWDA O SWAG DETAILING oraz wywiad z siedziby MOTOGO w którym obszernie wypowiedziałem się na temat produkcji autokosmetyków O pasji do produkcji kosmetyków samochodowych. Rozmowa ze SWAG AUTODETAILING Zapraszam do oglądania i mam nadzieję, że te filmy rozwieją Wasze wątpliwości. Pozdrawiam Mike W dniu 11.09.2023 o 15:03, Skav napisał(a): Bo tak raczej napewno jest. Z tego co kojarze swag nie ma ani laboratorium, ani wykształcenia chemicznego i też nie kojarze żeby sie kiedyś chwalił tym ze jakiś chemików zatrudnia - pewnie robi/robił to co wrapster, czyli zamawia X litrwoe baniaki i je przelewa lub tylko nakleja swoje etykiety. Czy jest w tym coś złego? raczej nie, jeżeli ktoś tego nie promuje jako autorski produkt, bo własnie np. wrapster o tym otwarcie mowil i nawet pokazywał cały proces - poprostu zwykle to nie jest nic ciekawego, poprostu kolejna typowa chemia która sie niczym nie wyróżnia w wiekszosci wypadków. Oczywiście może być tak ze swag wybrał te produkty które mu poprostu najbardziej podpasowały z gamy dostępnych gotowców i uznał że jest w stanie sie pod nimi podpisać, ale to nadal będa gotowce z firmy X Jeszcze jest opcja, czyli robił te produkty w wspołpracy z jakims labem, czy nawet firma detailingowa, tylko wtedy raczej działałoby to na zasadzie wspołpracy niż własnej marki z tego co mi sie wydaje - no chyba że jest coś na butelkach o tym wspomniane, bo nigdy ich w rękach nie miałem. Ale to wtedy raczej firma produkująca wypuszcza je pod własna marka + dodaje info o swoim partnerze. Chyba nawet mx Nowicki miał takie akcje, tylko nie jestem pewny czy to były akcesoria, czy sama chemia Cześć, choć wiem, że wątek jest już stary - i nie każdy śledzi mnie na instagramie, nagrałem jakiś czas temu odcinek na YT gdzie odpowiadałem na panujące w internecie mity co do mojej osoby i marki SWAG - CAŁA PRAWDA O SWAG DETAILING oraz wywiad z siedziby MOTOGO w którym obszernie wypowiedziałem się na temat produkcji autokosmetyków O pasji do produkcji kosmetyków samochodowych. Rozmowa ze SWAG AUTODETAILING Zapraszam do oglądania i mam nadzieję, że te filmy rozwieją Wasze wątpliwości. Pozdrawiam Mike 7
gprzesniak Opublikowano 19 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia @SWAG DETAILING Powodzenia. Nigdy nie miałem żadnych produktów od SWAG i prawdę mówiąc nie zamierzam. Skupiam się na sprawdzonych markach i producentach ,bo nie mam czasu i potrzeby na testy. Nie zarabiam na tym i głównie bawię się tym dla siebie i znajomych. Jednak szanuje inicjatywę bo sam prowadzę biznes i wiem jak jest ciężko to robić w tym kraju. Życzę sukcesów i dużo zdrowia.
AndrewZS Opublikowano 31 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia @SWAG DETAILING obejrzałem oba filmy i powiem szczerze, że nie zachęcają. Być może to element strategii wizerunkowej, ale w przekazie jest dużo arogancji, która mnie zniechęca. Więcej pozytywnego wizerunku zrobiły opinie kolegów z forum. Na fali obu filmów obejrzałem również film z porównaniem do produktów Buddy i to już definitywnie utwierdziło mnie w tym przekonaniu. Szacun za dbałość o detale jeśli chodzi o opakowania, ale opis powstawania formulacji zupełnie mnie nie przekonał. Może warto wzorem innych producentów przeprowadzać testy z recenzjami? Niekoniecznie tutaj, ale było by miło 4
SWAG DETAILING Opublikowano 4 Września Zgłoś Opublikowano 4 Września @AndrewZS Cześć Byku, masz testy moich produktów które detronizują największych Światowych graczy. Zaczęliśmy od Deirona a seria nazywa się Detailing MMA. Jeżeli wywiad który, wyczerpał temat formułowania nie jest wystarczający to zostaje tylko obserwowanie np. naszego IG gdzie masz zdjęcia z setkami próbek. Napewno nikt o zdrowych zmysłach nie będzie przekazywał publicznie szczegółów działalności. W życiu nie byłem chemikiem / marketingowcem / grafikiem / zarządcą produkcji. Jednak za cenę poświęcenia życia prywatnego, można zrobić wszystko. Codziennie robię formulacje, osobiście mieszam i przekazuje do produkcji, kontaktuje się z dostawcami i technologami. Jako jedyny brand mam „nerwicę natręctw” i cały czas wypuszczam ulepszone produkty, bądź takie których nikt inny nie ma na rynku np. Deironizer 1:1 Alkaline wheel cleaner gel+ 1:10 Glass cleaner gel Jeżeli dostaje wpier… od życia, to wstaje i idę działać, rozumiem że jest to potrzebne i musiałem to polubić. Kosmetyki robię dla osób które tak jak ja kochają Detailing. Jest o wiele więcej łatwiejszych sposobów na zarabianie bez poświęcania całego życia, więc nikt mi nie powie że excel nie był kompasem. Kanał youtube od początku był probono. W 2024 wypuszczam ponad 20 pozycji m.in Glass V.2 Shampoo V.3 Apc gel v.2 3 x scent Deiron Rtu Heavy cut V.2 Ceramic coat Reloader V.2 Alkaline Fluo Rtu Alkaline wheel cleaner gel+ 1:10 Interior Dressing cream satine+ Flash Clay Lube Leader cleaner Rtu Apc Rtu Textil cleaner concentrate v.2 Ceramic Glass V.2 Deironizer 1:1 V.2 Glass cleaner gel itd… Co do arogancji, od lat jestem taki sam - mam czarne okulary i czapkę. Mam tysiące godzin nagrywek, pracy w labie i zadań graficznych. To wszytko buduje zdrową pewność siebie. Nauczyłem setki osób Ad na szkoleniach Nauczyłem tysiące osób na video YT Zrobiłem tysiące postów. Udoskonalam każdego dnia linie kosmetyków, aby była wyjątkowa dla moich Świrów. Jak miałbym się zachowywać żeby Ciebie zadowolić ? Jeżeli miałbym być szarą myszką to jak miałbym dać radę robić to wszystko ? 2
AndrewZS Opublikowano 4 Września Zgłoś Opublikowano 4 Września @SWAG DETAILING Na wstępie, żeby było jasne - w żadnym stopniu nie wypowiadam się na temat produktów - nie testowałem, więc nie mam do czego porównać ani prawa oceniać. Piszę wyłącznie w kwestii przekazu jaki płynie z obu filmów. Znam Twój kanał i nie mam wątpliwości, co do Twojej wiedzy detailingowej jak i zajawki. Na pewno jesteś jednym z głównych graczy polskiego YT w branży. Podziwiam Twoją wiarę w swoje produkty jak i determinację, bez nich nie odniósł byś sukcesu Nie musisz mnie zadowalać, jako skromny hobbysta nie jestem targetem, dzięki któremu odniesiesz sukces finansowy - za mało kupuję Natomiast: - czapka i okulary to wizerunek, nie arogancja - podobnie jak jedna z Twoich konkurencji (nie producent, a dystrybutor) walczysz z branżą, zamiast współdziałać, masz żal, że zbyt mało osób docenia, choć produkty są tego warte (w Twojej opinii). Tak to odbieram z przekazów - stwarzasz wrażenie, że poświęcasz się dla ludzkości, zaniedbując życie prywatne i rodzinę, a prawda jest taka, że robisz to dla pieniędzy, bo każdy biznes się do tego sprowadza. Robienie czegokolwiek dla pieniędzy nie jest rzeczą negatywną, żeby nie było, to jest esencja prowadzenia biznesu! Tylko po co zakłamywać rzeczywistość? - nie oczekuję relacji z powstawania formuł produktów, ale jak sam piszesz - nie jesteś chemikiem. Mimo to nie przeszkadza to w stworzeniu kilkunastu produktów w rok, gdzie konkurencji opartej na chemikach udaje się stworzyć zaledwie kilka, jak nie pojedyncze produkty - istnienie w tak krótkim czasie wersji V.2, V.3 może świadczyć zarówno o Twojej "nerwicy natręctw" jak i o tym, że wersja V.1 jednak nie była tak dopracowana, jak wynika z przekazów - testy porównawcze robione przez Ciebie w żaden sposób nie są wiarygodne, bez względu na to czy pokazują prawdę. Nie można być sędzią we własnej sprawie. Postaraj się o testy niezależnych użytkowników - zmień przekaz na bardziej pozytywny, będzie mniej wpierd... od życia -nie zbudujesz pozytywnego wizerunku na deprecjacji produktów konkurencji Nie deklaruję, że nie kupię, lubię testować nowe produkty, z tym że musi mnie coś zaciekawić. Nie jest tym przekaż typu - patrzcie, jestem najlepszy, reszta to shit Pozdrawiam i szczerze życzę powodzenia! Zasługujesz na to 7 1 1
MMCzysci Opublikowano 5 Września Zgłoś Opublikowano 5 Września Nie znam jeszcze Waszej chemii, ale muszę zdecydowanie zgodzić się z @AndrewZS w jednej kwestii - podejścia do konkurencji. Wstawki typu "my dobra chemia robić, konkurencja niedobra" kojarzą mi się niestety z RRC, a to bardzo złe skojarzenie. Nie idźcie tą drogą.Wyryte w skale z S20 FE 5G 2
gprzesniak Opublikowano 5 Września Zgłoś Opublikowano 5 Września @AndrewZS W punkt kolego. Idealnie to scharakteryzowałeś. Nic dodać nic ująć. Szczególnie spodobał mi się fragment o pieniądzach. Sam znam wielu,co płaczą po kątch ile to pracują i jakim kosztem. Takie jest życie. Sam zapierdzielam po 12 h, a czasem więcej, bo jak masz biznes w tym kraju to inaczej się nie da. Żona prosi aby nie brać laptopa na wakacje , albo chociaż ograniczyć odbieranie telefonów, ale takie są realia w naszej pięknej ojczyźnie. ZUS, podatki walka z systemem. Czy to powód do narzekań? Moim zdaniem nie. Zawsze można iść na etat i po 8 godzinach trzasnąć przysłowiowo drzwiami. Druga kwestia, to te wersje tych siuwaksów V1, V2, etc. Rozumiem, że jak kupiłem V1 i zaraz się dowiaduję z YT, IG czy z sieci, że jest super nowa wersja, to mam być najszczęśliwszy na świecie? Są dwie opcje. Albo niedopracowano formuły i wyszedł produkt na szybko, albo wali się klienta po rogach kolejnym pseudo zmianami. Ogólnie to mam fleshbacki jak to czytam i oglądam ten materiał. Kojarzy mi się sytuacja z Neoxalem i wcześniej z RRC. Tam też była arogancja, ''kłopoty'' z komunikacją z userami i przyjmowaniem krytyki. oraz ogólne przeświadczenie własnej nieomylności. Wiemy jak to się koniec końców zakończyło. Nie mówię, żę w tej sytuacji jest tak samo, może @SWAG DETAILINGma inną ekspresję i styl, ale takie mam skojarzenia. Tak czy inaczej doceniam @SWAG DETAILINGza inicjatywę i jak wspomniałem życzę powodzenia. Być może robicie najlepsze kosmetyki na świecie, ale ja już tyle razy się sparzyłem na jakości niektórych ( ostatnio moim zdaniem np. Kiurlab zmienił formulację na gorszą ), że zostanę przy sprawdzonych markach. Nie mam czasu na zabawę z testowaniem, chociaż jak wspominali koledzy, dla waszego dobra warto oddać to na niezależne testy. Czy tutaj, dla forumowiczów , czy gdzieś indziej, to już zależy od Ciebie. Mówisz, że masz super produkt, to chyba nie boisz się testów? No chyba, że się mylę 3
sztefan24 Opublikowano 5 Września Zgłoś Opublikowano 5 Września Pomijam, że SWAG gęsty żelowy deiron uważa za jedyny słuszny - taki deiron potrzebuje czasu w odróżnieniu od np. Geyona czy CarPro a w branży czas to pieniądz i nie każdy ma czas aż łaskawie produkt zacznie działać po 10 minutach. Dodatkowo bije brak subiektywności z tych testów. Do parownicy dostałem kiedyś APC SWAG i produkt pachnie niewiele lepiej niż APC od ADBLa to tanie, żółte. SWAG stwierdził, że to rześki, orzeźwiający cytrusowy zapach. Dla mnie to typowy, tani odświeżacz do kibla co najwyżej. Ale sugerowanie komuś, że to ładniejszy zapach niż Interior Cleaner od buddy/good stuff (elegancki zapach męskich perfum) no to trochę coś nie tego. Rozumiem, że każdy ma gusta i guściki ale gdzieś jest granica. Może mówić, że to nie arogancja ale od tych filmów bije aż taka niezdrowa agresja, która kojarzy się bardziej z marketingiem a'la cerammiker niż szanowana marka w świecie detailingu. 3
SWAG DETAILING Opublikowano 5 Września Zgłoś Opublikowano 5 Września @sztefan24@gprzesniak W skrócie, na wszystko macie odpowiedź wyżej w wątku. Dodatkowo Setki osób testują nasz kosmetyki - codziennie udostępniam relacje. Tysiące osób kupuje je w całej Europie… Ulepszenia to progress, retoryki że coś jest niedopracowane bądź nic nie zmienione nie będę nawet komentował… Deironizer nie działa po 10 minutach tylko pozwala na długą pracę… @AndrewZS Jedni robią coś dla pieniędzy inni robią coś z pasji i chęci tworzenia. W taki sposób się wyrażają. Jestem tym drugim typem. Co do czasu i poświęcenia - daje przykład ze każdy może to zrobić tylko nie można marnotrawić czasu w @ 3
Rekomendowane odpowiedzi