Skocz do zawartości

Cleantle - Admire - powłoka nowej generacji!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 6.04.2024 o 16:54, pablo15005 napisał(a):

Ktoś może ma jakieś info odnośnie kładzenia admire na essence?

Siedzi bez problemu zarówno na Essence jak i Enigma AIO.

• Lubię to 1
Opublikowano
@Adrian89 tak czytałem dokladnie
 Na świeżą powłokę zalecamy powstrzymać się od używania jakiegokolwiek detergentu - nie ma znaczenia czy to TFR czy neutralny szampon. Poczekać parę dni a potem myć normalnie już 

Dokładnie ja po aplikacji czekałem tydzień do pierwszego mycia
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@Cleantle Każda powłoka Admire ma w sobie markery UV, tak sprawdzam u sprzedawców i w opisie jedni mają o tym w opisie u drugich zero info. Dodam, że brak info i np. wersja 1 czy tam 2.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio po swoich doświadczeniach z aplikacją poleciłem Admire znajomemu, który trochę powłok już przerobił ale Waszej jeszcze nigdy nie kładł. W połowie roboty dzwonił pytać co źle robi bo coś za łatwo się dociera 😄 Serio, myślał że coś jest nie halo bo dla niego powłoki to do tej pory było tępe docieranie i ciągłe patrzenie na stoper. To chyba najlepsza reklama, gdy ktoś obcy bez wcześniejszego zaznajomienia się z towarem podchodzi do produktu i jest zadowolony 🙂

@Cleantle straszna cisza od lutego, bedą jeszcze jakieś nowości na sezon czy dopiero jesienią? 🙂

• Lubię to 2
  • Dystrybutor
Opublikowano

@luk45z w tym roku jeszcze będą nowości ale na razie data nie jest znana  😉 czeka już parę gotowych produktów.

• Lubię to 1
Opublikowano

Pytanko: czy mogę waszą powłoka "przykryć" powłokę do plastików taką jak neoxal12 lub dlux? 

Powyższe powłoki lepiej ratują wygląd wyblakłych plastików, a na moją logikę Admire mogłoby zwiększyć ich trwałość  

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja z niewidzialną wycieraczką zawsze ostatnie rozłożenie od maski do dachu 😄 Nie wiem czy to w czymś powłoce pomaga ale ja się lepiej czuje 😂

• Dystrybutor
Opublikowano

@pablo15005 że co? 🙂

To jak ze splukiwanien piany czy szamponu. Z góry czy z dołu? 😛 teorie łatwo się tworzy gorzej z podparciem badaniami.

• Lubię to 2
Opublikowano

Serwis po roku od aplikacji - dokładamy Ceramic Booster jak hydro bajeczne? Czy nie warto? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem jak dbacie, ale wczoraj zrobiłem serwis rocznego Admire. Szczególnie nie było dbane o samochód. Hydro bajeczka po 12tys.km. Super 👍🏻

Opublikowano
Nie wiem jak dbacie, ale wczoraj zrobiłem serwis rocznego Admire. Szczególnie nie było dbane o samochód. Hydro bajeczka po 12tys.km. Super

Dokładnie cały czas nie mogę nadziwić się tej powłoce , jest świetna
  • Lubię to 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dodam swoją obserwację, auto wróciło wczoraj po trzech miesiącach od aplikacji (dokładnie 3 msc i 4 dni)

Właściciel przyznał się do odwiedzenia bezdotyku dwa razy w tym czasie, auto jeździ codziennie po mieście plus sporadyczne trasy.

Oprysk z CF 2, potem piana z CF 2, w międzyczasie doprowadzałem koła (tam nie ma Admire i to było widać... W sumie nic nie było widać, koła były czarne :'D ).

Potem mycie ręczne kwaśnym szamponem od ADBL.

Hydro przed myciem było na poziomie 60%, dół tafla. Po opisanych zabiegach zachowuje się jak nowe.

Opublikowano

Gdyby ktoś się zastanawiał jeszcze czy warto używać fibr po powłokach ponownie na lakierze - naoczny dowód 🙂 Dolna fibra jest ułożona stroną, która nie docierała Admire, pozostałe docierały. Moczone w gorącej wodzie i prane w Mi-Washu. 

• Lubię to 5
  • Super 1
Opublikowano

Pytanie: czy Admire dobrze spisuje się na felgach? Temperatura nie robi problemu? 

Mam dylemat czy Admire czy dedykowana powłoka do felg ADS