kedar Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Da radę to nakładać aplikatorem german tri color (taki akurat posiadam), czy lepiej zainwestować w jakiś inny aplikator, np słoneczko Megsa? Pewnie że tak, sam często używam germana bo jest wygodniejszy, słoneczka do wosku mi nie podchodzą z wyjątkiem Zymola. Jest mniejszy niż tradycyjne i lepiej mi się nim pracuje.
tomeczek333 Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 Ok dzięki panowie za odpowiedzi IPA się znajdzie, to narazie będę tym przecierał potem kupi się jakiś cleaner. Nie pozostaje mi nic innego jak wypróbować ten wosk
Xeper Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 tomeczek333, planujesz zakup dużej puchy? Jeśli tak, to zastanów się nad samplerem, np: http://www.pielegnowacauto.pl/wosk-synt ... -59ml.html Małe, tanie a i tak starcza na wieki
wooke Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 Będę kładł niedługo FK i przed nim zastosuje Prima Amigo. Czy po Primie przetrzeć lakier IPĄ czy lepsze połączenie złapie z samym Amigo?
tomeczek333 Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 tomeczek333, planujesz zakup dużej puchy? Jeśli tak, to zastanów się nad samplerem, np: http://www.pielegnowacauto.pl/wosk-synt ... -59ml.htmlMałe, tanie a i tak starcza na wieki Oczywiście, że kupuje tester. Po co na tak długo wiązać się z jednym woskiem, jak można próbować wielu innych Innych aut i tak nie planuje robić, także powinien starczyć na dość długo
kaarolek1 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2015 Dobrze będzie jak tak zrobie Umyje samochód dokładnie, na to Cleaner, IPA, wosk finish kare 1000P 2x i na to hydrowosk carhema?
3echo Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2015 najpierw IPA,potem cleaner,nie odwrotnie.
hihol Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2015 Niektore woski/sealanty lubia jalowa powierzchniev (oczyszczona cleanerem). Dlatego cleaner a potem ipa.
kaarolek1 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2015 Czyli tak jak mówiłem Cleaner IPA wosk 2x czy jest sens robić na koniec hydrowskiem żeby nie zmyć wosku?
kedar Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2015 Czyli tak jak mówiłem Cleaner IPA wosk 2x czy jest sens robić na koniec hydrowskiem żeby nie zmyć wosku? tak łatwo go nie zmyjesz, ale jak chcesz to możesz coś z carnaubą nałożyć, dla lepszego efektu, Gdzieś wyczytałem info producenta, żeby po FK 1000hp położyć Pink wax - wszystko jedna warstwa.
kaarolek1 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2015 Kulistymi ruchami go nakładać czy wzdłuż prostej i tam samo Cleaner Duragloss 652 jak najlepiej?
lagarto Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Jakiś miesiąc temu nałożyłem FK 1000P (zgodnie ze "sztuką" czyli wszelkie mycia, glinkowania. cleanery były przed tym+druga warstwa po 24h). Niestety temperatura jak i wilgotność podczas nakładania wosku niekoniecznie była optymalna. Od tamtej pory auto było myte dwa razy (bezdotyk + 2 wiadra) - po każdym myciu nakładany PB QD+. Na razie wszystko fajnie kropelkuje ale zastanawiam się czy korzystając z fajnej pogody nie nałożyć jeszcze jednej warstwy wosku - "aby na dłużej starczyło". Można nakładać na QD czy całą "procedurę" musiałbym powtarzać od nowa? Ma sens taki zabieg?
Ronol Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 JAk mialem 2 warstwy FK i dwa razy mysleś auto - to bankowo po pierwsze lajtowo się myło..a po drugie... na taka kanapkę jak nałożysz FK nawet na całe auto i zaczniesz polerowac nawet po godzinie...to lajtowo wypolerujesz...wiec nie ma w tym problemu nakładaj. I tak zrobisz to o wiele szybciej niż pierwsze polozenie wosku
Killaz Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2016 To w końcu po ile go polerujecie? Dzisiaj czekałem od nałożenia cienkiej, gładkiej warstwy max. 10-15 minut, a teraz czytam, że niektórzy na noc zostawiają... Kolejna sprawa, jaki jest sens nakładania drugiej warstwy, jeśli dobrze rozprowadzilo się pierwsza? Chcecie łączyć wosk z woskiem? Myślałem, że łączy się go z lakierem, a wtedy druga warstwa nie ma sensu.
Ronol Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2016 Druga warstwe połóż na całe auto i poleruj od miejsc w któych zacząłes..zejdzie bardzo lekko
Killaz Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2016 Na razie będzie jedna warstwa, drugą nałożyłem na zderzaki i dolną część drzwi, zobaczymy, czy tam będzie siedziało dłużej, chociaż moim skromnym, amatorskim zdaniem, nakładanie drugiej warstwy przy dobrze nałożonej pierwszej jest bez sensu, ale może ktoś z doświadczenia może zaprzeczyć moim herezjom?
michulek Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Panowie głupie pytania, czy ma ktoś ten wosk z Kalisza lub Poznania? Zamawiałem przez neta i nie zdążył dojechać, a odbieram felgi i chciałem nałożyć.. odkupię lub coś.. jestem z Poznania, ale jadę na święta do Kalisza gdzie mam felgi do odebrania..
michulek Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Ale to wtedy nie należę na całe, bo się sięgnęła chyba od tyłu na felge czy wosk nakładać tylko na front?
Ronol Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 jak woskuje tylko fronty... a mam "gwiazdy?" 19 cali:)
hudy Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Panowie czym rożni sie pasta finish Kare 1000p a finish Kare Pink WAX ? Nigdzie nie mogę znaleźć porównania tych past.
skilo_one Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Wg moich obserwacji pink daje lepszy efekt wizualny, ale krócej leży niż fk 1000
hudy Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Krócej tzn ile bo fk 1000 spokojnie kilka miesięcy (garażowany samochód) daje rade. chodzi mi o srebrny lakier. Nie wiem czy pink będzie ładniej wyglądał na tym lakierze?
Ronol Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 A nie lepiej kupić dwa testry i zweryfikować samemu?
Rekomendowane odpowiedzi