Moderator Streat Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Witam wszystkich W tym temacie chciałbym sie pochwalić relacja zdjęciową nad nietypowym autem jakim jest Lexus RC350 w kolorze Ultra White Mycie/dekontaminacja: -FX Protect Shampoo (żółty) -ADBL Yeti -Mac Prickbort 124 -ADBL Vampire liqiude -RRC T&RC -ADBL APC PRO -Excede UWC -claymitt Flexipads Wnętrze: -Clean Tech Inside Cleaner -Good Stuff Interior Dressing -ProElite Glass Cleaner GT -MW Interior Finish HD -CT Leather cleaner -CP Innerscrub -GS Lether Milk -CT Leather Protectant -Odkurzacz karcher MV3 Polerowanie: -Krauss S8 -Pomarańczowy pad RRC -Pasta 3D One -odtłuszczanie IPA -Wipe Out Pro ADBL Zabezpieczanie: -Ultra Glaco -ADBL Tire Dressing -Tac System Moonlight -Sonax BSD -GS Rims Detailer -CP Pearl Tak wyglądało auto jak przyjechało: Tak jak widać auto nie jest jakoś mega brudne wiec zaczynamy z prickbortem: Cos tam smoły znalazło, spłukujemy: i wlatuje Vampire: zaczyna fajnie krwawić wiec zeby dłuzej sobie popracował wskakuje z aktywną pianą: Piana z vampirem sobie pracuje to ja w tym czasie zajmie sie szczelinami: uszczelki wypędzlowane, dorzuciłem drugą porcje piany i zajmę się kołami: leci syf Koła ogarniete wiec pora na mycie: auto całe umyte wiec wskakuje z claymitt i zbieramy to czego nie zebrał prick i vampire: auto ogarniete wiec wjazd do garażu robiło sie juz ciemno wiec nie zrobiłem finalnej fotki z mycia wjazd do garazu i suszymy: auto wysuszone: już wygląda o niebo lepiej Sprawdźmy zatem jak wygląda lakier: Jak to przy białym kolorze ciężko cokolwiek uchwycić ale ogoleni lakier miał pełno swirli, szukałem odpowiedniej kombinacji i w końcu znalazłem: Krauss s8 pomarańczowy pad one stepowy i pasta 3d one i wyszedł bardzo fajny one step: Zero hologramów i bardzo ładnie wycina jedziemy dalej, auto miałem kilka takich dziwnych kolorowych rys ale większość udało się ogarnąć tylne lampy nie były w jakimś złym stanie ale zawsze może być lepiej no od razu lepiej Auto wypolerowane wiec zabieram się za położenie powłoki, wybór padł na Tac system Moonlight: Do aplikacji posłużył mi aplikator mikrofibrowy: Całkiem dobrze sobie poradził z tym tutaj efekt finalny: Powłoka się utwardza wiec zabieram się za szyby: Szyby umyte wiec pora na NW: z zewnatrz auto praktycznie ogarniete wiec pora na wnetrze: Co tu dużo mowic jest brudno, zaczynamy standardowo od odkurzania: Odrazu tutaj ogarne tez plastiki: wnętrze odkurzone wiec pora zająć się skórami w ruch idzie moja ukochana rękawica CP Innerscrub oraz cleaner CT Leather clean tutaj małe 50/50 słabo widac bo aparat nie ogarniał balansu bieli tutaj fajnie udało sie zrobic 50-50 Skóry ogarniete wiec pora na plastiki: Ze skór wyparowały resztki cleaner wiec pora na zabezpieczenie najpierw CT Leather Protection: a pozniej GS Leather Milk Plastiki wyczyszczone wiec trzeba je zabezpieczyć wybór padł na GS Interior Dressing: oraz na MW Interior Finish wnetrze na gotowo: Pod maska był tylko kurz wiec przetarłem go IC i wleciał CP Pearl: A klape maski wyczyściłem waterlessem: Na felgi wleciał GS Rims Detailer: a na opony ADBL TD: wnęki drzwi również zabezpieczyłem mocarny sonaxem BSD: na koniec jeszcze zostały końcówki wydechu które delikatnie przepolerowałem aby usunąć z nich osad: Efekt finalny: Praca z takim autem to czysta przyjemność Biały lakier jest mało detailingowy ale polerka plus powłoka dała fajną szklistość i głębie koloru Dziękuje wszystkim za obejrzenie moje relacji jak zawsze liczę na wasze komentarze te pozytywne jak i te konstruktywne 26 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 21 godzin temu, Streat napisał: Biały lakier jest mało detailingowy To fakt, ale zdecydowanie ta perła w lexusach wygląda na ulicach mega! Konkretna robota! Sporo osób widzę ostatnio jest zadowolonych z tego pada ona step od RRC. Ten pomarańczowy to dokładnie ten sam co obecnie sprzedawany żółty? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 38 minut temu, Grzechu23 napisał: Ten pomarańczowy to dokładnie ten sam co obecnie sprzedawany żółty? nie powiem Ci bo nie wiem, kupowałem go jak rrc weszło na rynek i tak sa te pady a ze nie zniszczyły sie to uzywam 38 minut temu, Grzechu23 napisał: To fakt, ale zdecydowanie ta perła w lexusach wygląda na ulicach mega! Konkretna robota! to prawda ten lakier robi mega robote i jak ja nie lubie białych aut tak ten mi sie meeega podobał dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Jak zwykle fajna robota ale mnie zastanawia co innego. Przy skrzyni biegów , tam gdzie ta tabliczka z oznaczeniami D S N R to jest popłekana? Takie fajne auto i ten kawalek plastiku szpeci strasznie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 2 godziny temu, grechut napisał: to jest popłekana? tak niestety i nic z tym nie da sie zrobić a jak widziałem w innych lexusach to jest ich przypadłość... 2 godziny temu, grechut napisał: Jak zwykle fajna robota ale mnie zastanawia co innego. dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubisek.g Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Kojarzysz może który to rocznik Lexusa? Muszę przyznać, że Lexusy mają w sobie to coś. I na pewno nie jest to ani sylwetka samochodu, ani tym bardziej wnętrzę, które moim zdaniem jest trochę jakby z początków naszego wieku. Te auta są wykończone jak mało które, ale jeśli chodzi o wyrafinowanie pod względem technologii, to miałbym im dużo do zarzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Lexus to jest dziadkowóz. Wykończenie wnętrza poniżej serii RX jest... Zwyczajne? Design kokpitu, infotainment jest jak z lat 2000, a to już z deka dawno...Jedyne co widzę w nich na plus to sylwetka. Ta jest nieprzeciętna i wcale się nie starzeje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 @RoBee lexusem trzeba pojeździć. Dzisiaj premium to plastikowe ledy z mercedesa. Ilość. Po amerykańsku. Liczy się ilość. Lexus wciąż dostarcza premium po staremu tj trwałość, użyteczność. Nie jest najszybszy ani nie ma zapasu usbc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Czy Lex to dziadkowóz? Idk, to na pewno nie jest samochód dla kogoś, kto pocina 180/h i podjeżdża pod zderzak. IS300h w trybie ECO jest ciut gumowaty, na SPORT przyspiesza, jak trzeba, choć na papierze objeżdża go 200t. Emocje pewnie zaczynają się od 300 + Wnętrze - fakt, jest "azjatyckie" i mało designerskie, ale za to nie skomplikowane na siłę. Jakość wykonania jest bardzo OK, królują miękkie materiały, bardzo przyjemna podsufitka, mięsiste dywaniki, na takie detale się zwrqca uwagę. Infotainment jest przestarzały, ale nawigacja działa i ma bardzo przejrzyste prowadzenie głosowe, jest streaming muzyki przez BT i możliwość dolozenia AA (choć fakt, gdyby był w standardzie, byłoby lepiej). Przesuwane zegary F-Sport są genialne (I dobrze, bo te standardowe za nic nie mają wyglądu...). Cisza w środku rozpieszcza, choć jadąc autostradowo nie jest "jak makiem zasiał". Fotele wygodne. Benzyny Toyoty od dawna zbierają świetne opinie. Projekt karoserii bardzo podoba mi się w coupe i mniejszych modelach, SUVy/crossovery i wieksze limuzyny już roznie. Jestem tego samego zdania, co @analyzator, tymi autami trzeba pojeździć i się do nich przekonać, natomiast naturalną koleją rzeczy nie każdemu muszą odpowiadać. Przy obecnej jakości wykonania aut byłbym w stanie zaufać Toyocie/Lexusowi bardziej, niż większości innych marek.@Streat, jak zwykle dobra robota.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 @MMCzysci jeździłem Gs 200t. Niby dziadkowóz i przy próbach zarzucania tyłkiem się buntuje. Chwilę potem zagapiłem się jechałem dwie paki trzymając kierownicę dwoma palcami i utrzymując kontakt wzrokowy z pasażerem można tym spokojnie latać dwie paki. Tylko bez większych emocji, jak samolotem. Jakby w Europie był dostępny nowy is to bym nawet nie spoglądał na BMW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 @Streat fajna robota. Ale znając użyte lsp, z punktu widzenia użytkownika zrobiłbym kanapkę. Moonlight, jak wiele innych, kuleje z samoczyszczeniem. Ale kanapka i na to nałożyć watergold bedzie dużo bardziej wdzięczne w utrzymaniu. Szczegolnie widać to przy "myciu" na bezdotyku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 30 Września 2021 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 54 minuty temu, ghost napisał: Ale kanapka i na to nałożyć watergold bedzie dużo bardziej wdzięczne w utrzymaniu. Szczegolnie widać to przy "myciu" na bezdotyku. Zgadza się i faktycznie moonlight jako samodzielne zabezpieczenie mocno kuleje i samoczyszczenie praktycznie nie wystapuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koball Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Pięknie utrzymany Lexus. Zawsze mi sie podobały 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
detail1411 Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 super auto i dobra robota 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitin Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Zazdroszczę pracy nad takim autem Dobra robota Ten kolor w Lexus'ach zawsze mi się podobał. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi