penkus5 Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2022 @ral6014 Rozumiem, ale znając markę to już wiem że wydajność będzie super, a poza tym skoro będzie zawierał jeszcze więcej SiO2, to trwałość też będzie zadowalająca 1
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Opublikowano 3 Października 2022 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2022 3 godziny temu, Kubos napisał: Nową masz, ale tylko butelkę. Mam wersję kupioną 06.09 (więc 2 dni po Tobie) i pomimo, iż jest nowa zielona butelka to produkt o chemicznym zapachu i bez grudek, więc stara wersja wypchnięta w nowym opakowaniu. Dopiero ktoś pisał wyżej, że zamówił kilka dni po mnie i ma ten ala nowy zapach i 'lepszy połysk' (co by to miało nie znaczyć) Tak czy inaczej.. ja widzę to tak i osobiście odpuszczam temat Bardzo przepraszam. Grzegorz
t.sienkiewicz91 Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2022 Aż się w głowie kręci od nadmiaru informacji Cierpliwie czekam aż się pojawi na aliegro Show Car w małej butelce i od razu biere 1
ral6014 Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2022 57 minut temu, NEOXAL EUROPE napisał: Tak, o show cars. Aplikacja i docieranie z tych banalnie prostych. Ale trwałość około 6 miesięcy. Będzie więc 200 i 500 ml. Może jeszcze 100, zobaczymy. Czyli kolejny pancerny produkt? Byłoby fantastycznie! Ale mam pytanie odnośnie trwałości - wszyscy mówią o okresie, a ja bym wolał mniej wiecej wiedzieć, ile cykli mycia wytrzyma produkt (delikatny oprysk/piana neutr + mycie neutralnym szamponem). Jedni myją auto raz na miesiąc a ja 2-3 razy w tygodniu
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Opublikowano 3 Października 2022 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2022 2 minuty temu, ral6014 napisał: Czyli kolejny pancerny produkt? Byłoby fantastycznie! Ale mam pytanie odnośnie trwałości - wszyscy mówią o okresie, a ja bym wolał mniej wiecej wiedzieć, ile cykli mycia wytrzyma produkt (delikatny oprysk/piana neutr + mycie neutralnym szamponem). Jedni myją auto raz na miesiąc a ja 2-3 razy w tygodniu Bardzo dobre pytanie. 6 miesięcy, przy 3 cyklach mycia miesięcznie. 1
analyzator Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2022 @NEOXAL EUROPE a to niezły konkret. Jak trwałość na primerze? Jak primer był kładziony miesiąc temu maszynowo a na górę jedynie wosk naturalny, to powtarzać cleaner czy zmyć wosk + jakiś prep i QD będzie miał trwałość na zimę? Czy śmignąć ręcznie primerem wykorzystując jego właściwości chemiczne, nie ścierne?
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Opublikowano 3 Października 2022 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2022 22 minuty temu, analyzator napisał: @NEOXAL EUROPE a to niezły konkret. Jak trwałość na primerze? Jak primer był kładziony miesiąc temu maszynowo a na górę jedynie wosk naturalny, to powtarzać cleaner czy zmyć wosk + jakiś prep i QD będzie miał trwałość na zimę? Czy śmignąć ręcznie primerem wykorzystując jego właściwości chemiczne, nie ścierne? Można zmyć wosk i na tak oczyszczony Primer nałożyć qdek. Można też skorzystać z właściwości oczyszczających Primera i następnie położyć QDek. Oba sposoby tworzą dobrą powłokę do późnej wiosny. Pozdrawiam Grzegorz 1 1
Mumins Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 Jak ktoś wyżej napisał, sporo informacji i głowa puchnie. Ale tam gdzie drwa rąbią, to wióry lecą Grzegorz, w takim razie, skoro nowy Show Cars QD, stworzony w oparciu o aktualną wersję "trwałego" qd-ka, dalej będzie hiper-trwały, to jak je będziecie pod tym kątem od siebie rozróżniać? Stary qd będzie tańszy, gorszy w aplikacji, z trwałością na podobnym poziomie, ale nie aż tak mocnym uderzeniem? 4
ral6014 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 51 minut temu, Mumins napisał: Jak ktoś wyżej napisał, sporo informacji i głowa puchnie. Ale tam gdzie drwa rąbią, to wióry lecą Grzegorz, w takim razie, skoro nowy Show Cars QD, stworzony w oparciu o aktualną wersję "trwałego" qd-ka, dalej będzie hiper-trwały, to jak je będziecie pod tym kątem od siebie rozróżniać? Stary qd będzie tańszy, gorszy w aplikacji, z trwałością na podobnym poziomie, ale nie aż tak mocnym uderzeniem? Linia produktowa Neoxala jest w pozytywnym sensie trochę zawiła. Dla mnie bazowym produktem jest QD/Quick Coat. Na niego bez obaw można wrzucać kazdego qd, w zasadzie cokolwiek, albo nic nie wrzucać. 1
Mumins Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 32 minuty temu, ral6014 napisał: Linia produktowa Neoxala jest w pozytywnym sensie trochę zawiła. Dla mnie bazowym produktem jest QD/Quick Coat. Na niego bez obaw można wrzucać kazdego qd, w zasadzie cokolwiek, albo nic nie wrzucać. Nie musisz mnie co do tego przekonywać, ponieważ od jakiegoś czasu z powodzeniem używam produktów Neoxala, w tym Quick Coat'a. Wymagam jedynie wyraźnego rozdzielenia produktów od siebie, bo rynek nie jest już na tyle chłonny, by obronić przysłowiowe masło maślane. Dla mnie logiczne byłoby zachowanie dwóch produktów, ale o różnym spektrum działania, wkładu do wyglądu, trwałości oraz oczywiście ceny. Czyli pozostawiłbym Quick Coat'a na tym samym poziomie, zachowując jego nazwę, oraz ewentualnie próbował budować produkt o nazwie X (może być Show Cars, choć trochę taka oklepana jest - może jakiś konkurs dla użytkowników na najbardziej chwytliwą i pasującą? ) o niższej trwałości, ale robiący na lakierze prawdziwy efekt WOW, z ułatwioną aplikacją.
D@ViD Opublikowano 4 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 @NEOXAL EUROPE Grzegorz z całą sympatią do Ciebie i marki Neoxal, proszę, abyś przestał odpisywać no pojedyńcze pytania, które co raz więcej mącą wszystkim w głowach. Informacji o nowym produkcje np. QD Show dopiero udzielaj po premierze jak już będzie gotowy i założysz dedykowany wątek w dziale partnerów. Proszę w koncu uporządkować sprawę z QD. Najlepiej w poniższym wątku. Zrobić post, z któego będzie wynikało ile było wersji QD, czym się różnią, dlaczego i jak je rozpoznać oraz informacje o przyszłości tego produktu, czyli czy jeszcze coś będzie zmianiane czy nie. W skrócie taki kompentum wiedzy Qucik Detail/Coat. 9 1
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Opublikowano 4 Października 2022 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 26 minut temu, D@ViD napisał: @NEOXAL EUROPE Grzegorz z całą sympatią do Ciebie i marki Neoxal, proszę, abyś przestał odpisywać no pojedyńcze pytania, które co raz więcej mącą wszystkim w głowach. Informacji o nowym produkcje np. QD Show dopiero udzielaj po premierze jak już będzie gotowy i założysz dedykowany wątek w dziale partnerów. Proszę w koncu uporządkować sprawę z QD. Najlepiej w poniższym wątku. Zrobić post, z któego będzie wynikało ile było wersji QD, czym się różnią, dlaczego i jak je rozpoznać oraz informacje o przyszłości tego produktu, czyli czy jeszcze coś będzie zmianiane czy nie. W skrócie taki kompentum wiedzy Qucik Detail/Coat. Cześć, no właśnie. Dziękuję za dobrą radę, bo z jednej strony nie chce żeby ktoś pomyślał że go lekceważę, z drugiej strony jest to okres w którym potrzebny jestem w wielu miejscach. W tym tygodniu będą dostępne obydwa qdeki. Zaczniemy od umieszczenia ich na stronie neoxal.com i sprzedaży na allegro. Następnie w powyższym wątku i na czysto napiszę jak jest i jak już od teraz będzie, dogmatycznie. A do tego czasu zamilknę żeby nie wprowadzać zamieszania. Czy tak będzie dobrze? Pozdrawiam, Grzegorz 17
Mumins Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 6 minut temu, NEOXAL EUROPE napisał: Cześć, no właśnie. Dziękuję za dobrą radę, bo z jednej strony nie chce żeby ktoś pomyślał że go lekceważę, z drugiej strony jest to okres w którym potrzebny jestem w wielu miejscach. W tym tygodniu będą dostępne obydwa qdeki. Zaczniemy od umieszczenia ich na stronie neoxal.com i sprzedaży na allegro. Następnie w powyższym wątku i na czysto napiszę jak jest i jak już od teraz będzie, dogmatycznie. A do tego czasu zamilknę żeby nie wprowadzać zamieszania. Czy tak będzie dobrze? Pozdrawiam, Grzegorz Ilość polubień Twojej wypowiedzi mówi sama za siebie. Możesz też ewentualnie, tak jak ktoś to już pisał, za pomocą tabeli pokazać kiedy pojawiały się poprzednie wersje i zwyczajnie nazwać je v.1, v.2, v.3 itd. oraz opisać ich cechy - tak żeby każdy wiedział co już kupił, a co będzie mógł ewentualnie kupić. Trzymamy kciuki i czekamy na informację. 1
mat06 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 W dniu 2.09.2022 o 22:19, Streat napisał: Ja już 3 butelkę neoxal qucik coat używam i dla mnie pod względem wyglądu, trwałości i samooczyszczania to jest numer 1. Połączenie neoxal reload + quick coat działa fantastycznie. Położyłem na mamy auto i siedzi jak wściekłe plus auto jest praktycznie cały czas czyste Pytanie poboczne: orientuje się ktoś jaki jest "termin ważności" Neoxala 1.61 Reload? Zużyłem go w małym stopniu i czeka od roku na półce w garażu nie ruszany. Zastanawiam się, czy będzie jeszcze zdatny do użycia @NEOXAL EUROPE
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Opublikowano 5 Października 2022 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2022 7 godzin temu, mat06 napisał: Pytanie poboczne: orientuje się ktoś jaki jest "termin ważności" Neoxala 1.61 Reload? Zużyłem go w małym stopniu i czeka od roku na półce w garażu nie ruszany. Zastanawiam się, czy będzie jeszcze zdatny do użycia @NEOXAL EUROPE Jeśli jest w stanie płynnym, nadaje się do użycia. Trzeba przechowywać w suchym i chłodnym miejscu i będzie dobrze. Produkt krystalizuje przy kontakcie z wilgocią. Pozdrawiam, Grzegorz. 1 1
ral6014 Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2022 Neoxal QD ponownie dostępny 11738644573 1
t.sienkiewicz91 Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2022 @ral6014 dzieny za info Czekam na tą nowość o nazwie shoł kars 1 1
ral6014 Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2022 5 minut temu, t.sienkiewicz91 napisał: @ral6014 dzieny za info Czekam na tą nowość o nazwie shoł kars Pewnie cały nakład sprzeda się w kilka dni 1
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Opublikowano 5 Października 2022 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2022 4 godziny temu, ral6014 napisał: Pewnie cały nakład sprzeda się w kilka dni Nie wiem, nie wiem. Jakość kosmiczna, ale będzie bardzo drogo. Szczegóły już jutro Pozdrawiam, Grzegorz
t.sienkiewicz91 Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 Show cars dostępny na allegro. Ja już zamówiłem i czekam Jak by dziś paczka została wysłana to w sobotę by leżał na masce
grechut Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 @NEOXAL EUROPE Coś więcej nt Show Cars możesz opowiedzieć :)?
sparco0 Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 Dajcie numer, bo ja nie widzę showa....
grechut Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 1 minutę temu, sparco0 napisał: Dajcie numer, bo ja nie widzę showa.... 12705302828 1
ral6014 Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 15 godzin temu, NEOXAL EUROPE napisał: Nie wiem, nie wiem. Jakość kosmiczna, ale będzie bardzo drogo. Szczegóły już jutro Pozdrawiam, Grzegorz Nie jest drogo
AudiBlask Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 Może by utworzyć osobny wątek dla nowego produktu ? Robi się tu trochę bałagan.
Rekomendowane odpowiedzi