btard Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Cześć, kupiłem SOFT99 Fusso Coat 12 Months, umyłem samochód, odtłuściłem i mam problem z dotarciem wosku. Na forum opisywaliście wosk jako względnie łatwy do dotarcia, wydajny i bardzo trwały. Problem jest taki, że nie jest ani łatwy do dotarcia ani wydajny. Obskoczyłem jeden samochód i już widać dno puszki. Jak to dotrzeć? Ubrudziłem 10 mikrofibr z Auchana i dotarłem 1/3 zderzaka w ciągu prawie 2h. Nie jest to wosk dla początkujących.... 1 1 7
orzo92 Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Nie odbierz tego źle, ale czy Ty czasem terminu "smalcowanie" nie wziąłeś zbyt dosłownie?Wygląda jakbyś niemal szpachlą kładł wosk..Na woskowanie całego samochodu schodzi 3-7g, a nie 200g, które jest w puszce.Szczerze mówiąc nie wiem czy to teraz dotrzesz.. Wydaje mi się, że jedyne co zostaje to zdjęcie wosku- jakis mocny APC, piana czy nawet IPA- i położenie wosku w prawidłowy sposób.Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
Czabs Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 O fuck... Jak Nutella A tak na serio to paroletni zapas położyłeś na raz, dla tego z dotarciem tego będzie masakra. A fibry z Auchan nie pomagają
Marcin1992 Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @btard ja bym od razu atakował polerowaniem, ten wosk najlepiej przed nałożeniem lekko "zagrzać" zwilzyc delikatnie aplikator woda, nakladasz maksymalnie cienką warstwę na 1 ELEMENT czekasz 3-6 minut (zależy od temperatury, docierasz i idziesz na następny element i tak do "okoła"
Syrio Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Postów o tym jak trudny to wosk jest multum. To właściwie teflonowa powloka. Serio na tym forum wycztales zeby nawalic puche towaru na auto?
analyzator Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @btard zakładam, ze to nie są heheszki nie musisz teraz dotrzeć tylko ściągnąć. APC niewiem. Cleaner ścierny prędzej. Rzuciłem okiem na twoje posty na forum - nie spiesz się. Narobisz sobie problemów z autem z piękne to auto.
ad.am Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Błotnik prawie jednym pociągnięciem zrobiony, ja to szanuje 1
Marcin1992 Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @analyzator niema się co śmiać, bo ja bym siadł i płakał, ale gdzie kolega wyczytał że należy nawalić cała puszke odczekac 40minut,wypic kawę to niewiem. W dodatku samochód wystawiony na słońce
analyzator Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @Marcin1992 zastanawiałem się czy ktoś sobie nie robi jajek, nie można aż tak popłynąć. Sam post o tym że fusso nie jest wydajne brzmi jak podpucha Raz dałem koledze dsw. Pytam jak było. Super, fura wygląd petarda itd. Tylko docierał kilka godzin i łapy bolą wróciło mi 1/3 puszki mniej 1
Marcin1992 Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @analyzator jak widać można. Ale wzorek na masce podoba mi się
FilipO Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Piątek? Piątek a nie, czekaj .. nie da się tego aż tak spier .. i to jeszcze na Miacie .. A tak bardziej serio .. skoro było Cię na nią stać, oddaj ją teraz do studia i niech się nią zajmą na poważnie .. A jeśli to jednak PIĄTEK, to .. cóż, piątek rządzi się swoimi prawami
paki112 Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @btard temat kiepski Chyba bym teraz spróbował to ściągnąć APC/TFR/cleanerem do lakieru/wax-offem. Jeśli będziesz potrzebował z czymś pomocy przy ponownej aplikacji aby wyszło jak trzeba, to śmiało uderzaj tu albo na priv
Cannabinol Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Nie no kozak aż ciężko uwierzyć, że to dzieje się na serio jak ja zaczynałem woskowanie z Colli to schodziło z 5g wosku i myślałem, że za dużo daję bo miałem problemy z docieraniem. Problem był jednak nie w ilości nakładanego wosku a w czasie jaki odczekiwałem przed dotarciem. Jeśli nie ogarnęłeś auta i nadal ma na sobie prawie całą puszke zaschniętego fusso to już chyba tylko cleaner/pasta finishowa
AudiBlask Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Zarzuć pianę, może zmiękczy tą skorupę wosku. Kilka lub kilkanaście razy umyj auto aż wszystkie resztki tej skorupy usuniesz. Podobnego babola kiedyś z woskiem od SG zrobiłem, umyłem auto kilka razy, zarzuciłem Morning Dew żeby wyrównać przyciemnienie i jakoś to tam wyglądało... Powiedzmy że wyglądało Ale czy to na Fusso pomoże to aż sam jestem ciekaw
Syrio Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 No ale na masce to widać trochę miejsc gdzie pominięte i towaru nie ma... 2
Moderator Domel Opublikowano 15 Maja 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Godzinę temu, btard napisał: Jak to dotrzeć? Tu masz wszystko o FUSSO łącznie z filmikami jak aplikować i docierać
KUBA46 Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 You made my day Jeszcze ta aplikacja w słońcu Ciekaw jestem gdzie przeczytałeś, że on jest łatwy do dotarcia.
Marcin1992 Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @KUBA46 i to się szanuje teraz widzisz jakiego znaczenia nabiera słowo "kozak"
Patryk14 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Mi to wygląda na jakiś totalny fejk? Czy ten pan sobie przypadkiem nie robi jaj z wszystkich tutaj co odpisywali?Aż ciężko w to uwierzyć. Żeby tyle wosku zużyć trzeba być chyba ślepym.Moja rada - wystawić na słońce i niech się topi Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
GrzechuKR Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 https://www.wykop.pl/wpis/31673003/przepraszam-ze-trwalo-to-tak-dlugo-ale-mialem-kilk/?hcb=1 2
Putkowski07 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Gdzie w takim słońcu woskować. Ale towaru to chyba na 3 lata naładowane
Marcin1992 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 @GrzechuKR czyli fejk ale temat gorący się zrobił 1
Syrio Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Widać gość ma za dużo czasu i takie durne prowokacje.
MMCzysci Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Stawiałem od początku, że to prowo. Gość wstawia kontrowersyjny post, po czym nie odpisuje na żadną odpowiedź. Boki zrywać Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Patryk14 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 @Domel Dla takiego pana solidnego bana niech odpocznie od internetu jak taki z niego śmieszek a ten temat to w kosz najlepiej i tyle.
Rekomendowane odpowiedzi