m3987mm Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 Witam. Czy taka piana i szampon na początek będą dobre? Czy coś innego, podobnie cenowo jakościowo? Shiny Garage Fruit Snow Foam Neutral pH SHINY GARAGE PINK GLOSS SHAMPOO&WAX
Michał82 Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 Na początek tak są ok. Ale może zobacz pianę od @Good Stuff? Sprawdź w dziale Testy. Wybór i porównania szamponów też tam znajdziesz.
Bleblei Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 Hej, Powoli kompletuję swój pierwszy zestaw do detailingu amatorskiego, i prosiłbym o poradę czy to co wybrałem ma jakiś sens. Mam: Karcher K5 Pianownica Pa Piana aktywna ADBL YETI K2 Roton TENZI supreme quick kokpit Co zamierzam kupić: WORK STUFF Typhoon Wash Pad WORK STUFF Monster Drying Towel TWISTED PILE - 90x70 Good Stuff Gorilla Force APC Green Tea Good Stuff BumbleBee Shampoo Work Stuff Detailing Brushes ALBINO Work Stuff Detailing Brush Black Czy takie produkty mają w ogóle sens, czy coś pozmieniać dołożyć? Zastanawiałem się również czy zamiast szamponu Good Staffa nie wziąć któregoś z Meguira's : wash & wax albo gold Claas w celu uzyskania lepszego efektu po samym myciu. W ramach informacji główny pacjent to VW golf plus czarny lakier, ostro zaniedbany. Użytkowanie typowo amatorskie.
MMCzysci Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 Mam goodstuff pure (to samo, co bumblebee) i żałuję, że go kupiłem. Odradzam. Reszta ok Yeti możesz wymienić na coś mocniejszego, piana typowo letnia, do usuwania kurzu. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka 1
RoBee Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 Albino wymieniłbym na jakieś pędzle z włosiem naturalnym. Albino są bardzo miękkie i wypracowują gorzej niż te z naturalnym włosiem za to świetnie nadają się do wymiatania kurzu z zakamarków, ale czy warto za taką cenę?
Bleblei Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 A co do szamponów i rekawicy? Pędzelki chyba jednak wymienię na inne.
Moderator Streat Opublikowano 17 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 14 godzin temu, MMCzysci napisał: Mam goodstuff pure (to samo, co bumblebee) i żałuję, a czemu żałujesz że go kupiłeś?
MMCzysci Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 Bo jest słaby. Podobny efekt dałby płyn do baniek mydlanych.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
smerf91 Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 2 minuty temu, MMCzysci napisał: Bo jest słaby. Podobny efekt dałby płyn do baniek mydlanych. Słaby w czym? To jest zwykły szampon do codziennego mycia. Jak dla mnie do codziennego mycia wystarczy, do tego mega przyjemny zapaszek Na minus piana która szybko znika. Jeśli chodzi o budżetowy szampon to snowaball z ADBL taniutki i nawet spoko 1
MMCzysci Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 Piana kiepska, poślizg słaby. Mnie się nie spodobał. Snowball go miażdży.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Bleblei Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 Dokonałem pewnych zmian i zamiast bumblebee wjedzie Meguiar's Gold Claas, pędzelki Work Stuff czarny 30mm, i zwykły 30mm plus do tego mikrofibry WaxPro. Czy lepiej to wygląda czy coś jeszcze zmieniać? Pytanie jeszcze co do piany, jakieś alternatywy ADBL YETI?
kowal3159 Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 Witam, Jestem laikiem jeżeli chodzi o kosmetykę ,przymierzam się do zakupu małego zestawu.Co o tym myślicie? ADBL Interior Cleaner Shiny garage apple dressing ADBL APC Zastanawiam się nad wyborem Meguiars Endurance czy Back2Black Tire Dressing ?? Shiny Garage Base Car Shampoo
lodowa Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 @kowal3159 zamiast interior cleaner kup to apc tylko musisz je odpowiednio rozcienczyc Oba dresingi do opon są spoko z tym że sg daje efekt satynowy i dłużej leży a megs daje efekt mokrej opony Base shampoo to typowy poprawny szampon Zamiast interior cleanerakup sobie coś innego np rękawice fibry czy też pędzel 1
millary1984 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 CześćOd jakiegoś czasu śledzę forum, trochę kosmetyków już kupiłem, ale potrzebuję jeszcze kilku. Obecnie mam:- FX Protect Interior Dressing- ADBL Tire and Rubber Cleaner- K2 Sigma (mam trochę od kolegi ale trzeba coś nowego kupić)- wosk Finish Kare 1000P- szampon ADBL Snowball (resztki, trzeba kupić jakiś inny)- ADBL SSW- ręcznik do osuszania Fluffy- mikrofibry K2 Moli Potrzebuję:1. szampon (wstępnie wybrałem: Shiny Garage Base, Elite Detailer Detailing Shampoo Banana, FX Protect Nano, CleanTech Daily Shampoo).2. dressing do opon (Elite Detailer Quick Tire Dressing, FX Protect Tire & Rubber Protection, ADBL Tire Dressing, Shiny Garage Back2Black Polymer Tire Dressing). Oczekuję łatwej aplikacji (z wyżej wymienionych chyba w ADBL aplikacja najgorsza bo on chyba bardziej żelowy), przyciemnienia, może lekko błyszczeć ale nie tak jak Prostaff CC Water Gold Tire Coating, to nie dla mnie. Trwałość żeby nie była gorsza jak w Sigmie.3. płyn do szyb (nie wiem czy kupować jakiś detailingowy czy po prostu Clin + mikrofibra waflowa)4. mikrofibry do wosku (myślę nad Work Stuff Gentleman Basic)Co z powyższych wybrać?
analyzator Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 @millary1984 1. SG jest bardzo fajny. To zalezy czego szukasz ale zakładam, że budżet. 2. carpro perl jak ma byc jeden produkt. 3. Jak koniecznie coś chcesz kupić nie marketowego to FX 4. dobre fibry. Ostatnio akurat docierałem woski moli i było okej fk1000p dociera się czym kolwiek - nie potrzebujesz pojemności/masy ręcznika. Jak chcesz coś super tylko do wosku to carpro boa jest moim faworytem i polecam. 1
millary1984 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Na razie budżet okrojony, więc cena gra dużą rolę. Perla nie mają w tym sklepie w którym będę kupował. Szampon doszedł jeszcze Good Stuff Pure Shampoo.O dressingu do opon to właśnie myślałem o FX lub o Elite Detailer
paki112 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 @millary1984 1. Z tanich fajnych Szamponów polecam te od Carlabu. Fx fajny, ale słabo się pieni i zamiast deklarowanych 10ml/10L ja daję 30/40. Innych z wymienionych nie miałem więc nie pomogę 2.dressing do kół: Ogólnie ja Ci polecę ADBL TD, bo to najbardziej trwały dressing jaki miałem. Po aplikacji możesz zostawić lub ściągnąć szmatką nadmiar, będzie bardziej mat. Albo zostawić i po pierwszym deszczu błysk znośnie i będzie fajna satyna. Alternatywnie funky Witch Dark/Shine (też decydujesz jaki chcesz efrkt) lub Binder Ultimate Tire coś tam Shiny i Fx też mają dobre opinie 3. Płyn do szyb to jak wolisz. Z fajnych to funky Witch Magic Ball 4. Fibry K2 Moli, Waxpro No Limit, Work Stuff Basic i zwykły Gentleman 1
millary1984 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 A jak jest z aplikacją dressingu ADBL? On jest chyba żelowy i trzeba więcej czasu poświęcić na aplikację jak dressingów wodnistych. Właśnie czytałem że dressing ADBL jest trwały, FX podobno też.A ten szampon FX to będzie półka wyżej jak ADBL Snowball?
analyzator Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 @millary1984 używam adbl td i perla. Wygląd, nakładanie, koszt, uniersalność - na plus perla. Zapach na plus TD. Trwałość oba mistrze. Nie testowałem obok siebie. 1
millary1984 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Kurcze mam zagwozdke tak chwalisz tego Perla a w sklepie w którym będę zamawiał go nie mają, musiałbym w innym kupić... Tylko jedna szt + dodatkowo przesyłka to średnio się opłaca.Zaraz dopytam co z dressingów jeszcze mają.
analyzator Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 @millary1984 allegro, Smart itd ale adbl spoko to są dobre dressingi. Na tych zdjęciach na oponach jest adbl. Zwróć uwagę na to że opony wydają się dość jasne przy takiej czarnej feldze. Adbl jakoś super nie przyczynił 1
millary1984 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Na allegro rzadko robię zakupy i nie mam wykupionego smartaDopytałem i z tych tańszych to jest jeszcze Good Stuff Tire Dressing Shine lub Mat. Z trochę droższych PoorBoy's Bold N Bright, Deturner Creamy Tire Dressing, Ultracoat Quartz Tire Dressing. Reszta to już powyżej 50zł więc odpuszczam.
analyzator Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 @millary1984 deturner fajny. Podobne produkty z K2, Bardzo mocne przyciemnienie, żele, jest tłusto. Trwałość wyglądu tak sobie. Wygląd moim zdaniem kozacki. Reszy nie znam. Paczkomat 8zł. U któregoś z partnerów widziałem perla 50ml za <10zł. Rozrabiasz go na 150-200ml gotowego dressingu, który jest wodnisty = super wydajny. Obskoczysz tym prywatne auto na dwa sezony. Do the math Robi też za dressing do wnętrza, plastików zewn.
paki112 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Osobiście @millary1984 nie lubię wodnistych dressingow do kół. Np Black Water adbla to aplikacja jest dla mnie mniej przyjemna Niż żelowych. Mam wrażenie, że idzie to dużo i ciężko się rozkłada. A powinno być na odwrót.
millary1984 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 No to muszę to teraz rozkminić i podjąć jakąś decyzję
Rekomendowane odpowiedzi