paki112 Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 Siemanko! Po pozytywnych doświadczeniach z Interior Cleanerem i szamponami postanowiłem zakupić Tire Cleanera. Te, które mam zaczęły się kończyć, a poza tym T&R od @cleantechco, na którym ostatnio pracowałem, jest po prostu słaby. Zakupiony był jako następca Excede po kilku zachętach (m.in z tego forum) i polecono mi używać 1:1 z wodą. Szczerze to nadaje się do przecierania opony z dressingiem, aby go odświeżyć. No ale to nie jest dzisiejszy bohater. Więc zakupiłem litr, na początku nie wiedziałem jakie dać rozcieńczanie. Carlab zaproponował 1:5/1:10, ale zanim mi odpisali już miałem gotowe 1:4 (200ml produktu na 800ml wody). Opis produktu: Niestety na aukcjach nie ma napisanych proponowanych rozcieńczeń, stąd forma zdjęcia: Porównam go z produktami, które posiadam na stanie: 1. Cleantech T&R Cleaner 1:1 (50/50 produkt/woda) 2. Detailers Magic Test na wewnętrznej stronie opony, która co najmniej rok nie widziała T&R Część 1 Opona umyta kwaśną pianą (btw też Carlab - Acida), wciąż wilgotna, oddzielona taśmą na pół Na początek Cleantech z lewej strony (na butelce napisane 1:1,5 ale w rzeczywistości 1:1) Carlab z prawej Każdą ze stron wypracowałem przez ok. 40 sekund Następnie płukanie i zamiana stron chociaż ja już widzę faworyta Teraz na odwrót, tym razem najpierw Carlab z lewej strony, potem CT z prawej Wypracowanie Teraz jak pokazać który zebrał więcej po "poprzedniku"? Wziąłem ręcznik kuchenny i robiłem jeden przejazd przez +/- połowę połowy To zebrał Carlab A to CT I porównanie Widać różnicę, duża przewaga Carlabu pomimo większego rozcieńczenia, ale tak jak wspomniałem, spodziewałem się tego. Część nr 2 Carlab vs Detailers Magic Tu już nie wiedziałem, który produkt będzie górą, uważam DM za dobrego zawodnika. Druga opona, również wilgotna, również wcześniej umyta Acidą Zaczynamy Carlab z lewej strony, DM z prawej Wypracowanie Coś już widać Płukanie i zamiana stron DM z lewej strony, Carlab z prawej Wypracowanie (nie mam zdjęcia) i następnie test z ręcznikiem kuchennym. Piana po stronie Carlab Piana po stronie DM I porównanie Ponownie widać, że Carlab wyciągnął więcej po poprzedniku. Chociaż osobiście spodziewałem się mniejszej różnicy między produktami. 2:0 dla Carlabu. Tak naprawdę teraz powinien być zrobiony test z RRC, które ma bardzo dobrego T&R i cenowo stoi podobnie jak Carlab. Niestety nie mam go aktualnie, miałem kupować bańkę, ale od kiedy mam T&R Carlaba nie wiem czy nie zostać przy nim. Co do wydajności: Zrobiłem 4,5 kompletu opon (18szt) I jeszcze zostało mi ok. 200ml roztworu w litrowej butelce. Co bym chciał zmienić to żeby atomizer mniej pluł na boki. Tak poza tym ekstra produkt, dobrze czyści, cenowo przystępny, z atomizerem daje fajną piankę i dłużej siedzi. Ja polecam. Macie jakieś pytania to śmiało. P.S. Mogę.powtorzyc test z CT w koncentracie, ale nie oczekiwałbym dużej różnicy. Pozdro! 6
Tomas-sg Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 @paki112 a jak walory zapachowe? Excede w zasadzie odstawiłem na korzyść CT ( banka 5 l) i wiem nie jest mocarzem ale przyjemność z pracy jest super, nie śmierdzi tak jak np Excede wolę zrobić 2/3 przejazdy z CT niż z maska jeden i Excede
ktm950 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 @Tomas-sg według mnie excede i carlab to bardzo zbliżone produkty. Kolor i zapach takie same, albo prawie takie same. Domywanie również bardzo podobne. Według mnie główną przewagą carlaba jest cena - 2/3 ceny excede.
paki112 Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 @Tomas-sg excede kojarzę, że śmierdział Tu jest tak 50/50, teoretycznie zapach pomarańczy ale w tle przebija się chemia. Nie jest źle, ale perfum to też nie jest
Tomas-sg Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Dzięki chłopaki! Przy okazji super porównanie I prezentacja
raafal91 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Właśnie kończy mi się cleantech i zastanawiałem się nad tym Car Labem. A jak z wypłukiwaniem?
Moderator Domel Opublikowano 2 Maja 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 18 godzin temu, paki112 napisał: powtorzyc test z dołóż adbl i sg
paki112 Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 @Domel nie mam póki co, jeśli się pojawią to uzupełnię Ewentualnie może komuś innemu się uda
D@ViD Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 26 minut temu, DZIADZIA napisał: Mocniejszy od Adbl i SG Carlab?
V1RU$ Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 6 godzin temu, paki112 napisał: @DZIADZIA kiedy na YT? Znając dziadzię to w 2022 Ale będzie na bank. Ale porównanie z SG to bym z chęcią zobaczył bo SG to chyba najmocniejszy jaki miałem.
DZIADZIA Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 9 godzin temu, D@ViD napisał: Carlab? Tak 1
V1RU$ Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 10 godzin temu, DZIADZIA napisał: Tak Ale koncentrat czy jakiś rozrobiony. Z drugiej strony jak wlecę na brudasa EnJee koncentratem to też pozamiatam.
Moderator Streat Opublikowano 3 Maja 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 20 godzin temu, DZIADZIA napisał: Mocniejszy od Adbl i SG o kurde to musi byc mocarz chyba trzeba bedzie zamowic i przetestowac
D@ViD Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Godzinę temu, Streat napisał: o kurde to musi byc mocarz chyba trzeba bedzie zamowic i przetestowac Bo to RRC pewnie
Tomas-sg Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 7 godzin temu, D@ViD napisał: Bo to RRC pewnie Wsadzasz przysłowiowy kij w mrowisko 1
Moderator Streat Opublikowano 4 Maja 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 7 godzin temu, D@ViD napisał: Bo to RRC pewnie Rrc chyba jest słabsze od SG aczkolwiek mam rrc i jest mocnym zawodnikiem 1
D@ViD Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 2 godziny temu, Tomas-sg napisał: Wsadzasz przysłowiowy kij w mrowisko oczywiscie żartuje też zaraz będę szukał Tire Cleaner 5l bo mi się kończy chciałem SG ale przypomnialo mi się , że kosa był tez ADBL - tylko on gotowiec, Carlab zamówię sobie testerek
V1RU$ Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 10 godzin temu, D@ViD napisał: Bo to RRC pewnie Więcej wiary w nowych producentów
antek1987 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 Też testowałem CarLab i jest naprawdę mocny. Miałem wcześniej RRC, SG, CT, ADBL i z tych liderem było RRc. Teraz nr 1 jest Carlab. Pracuje nim w stężeniu 1:5 i naprawdę daje radę. Poprzednim liderem było u mnie RRc.
Strus Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 W dniu 4.05.2021 o 09:03, V1RU$ napisał: Więcej wiary w nowych producentów To nie jest nowy producent. Firma produkuje chemię pod kilkoma brandami, głównie pod horeca od ponad 20 lat. I w tym mają doświadczenie. Samochodówka to odłam chemiczny, którym zajmują się od około 1,5 roku. Jeśli udaje im się stworzyć tak fajne produkty to aż strach pomyśleć co będzie jak nabiorą w tej samochodówce większego doświadczenia i bardziej wsłuchają w rynek. A co do do T&R C to sam się ostatnio bawiłem i jest naprawdę kozak. Przyznam uczciwie, że zadzwoniłem do Roberta i pogratulowałem bo nie spodziewałem się szału a z kapci mnie wyrwało.
zieloczek100 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 Potrzebowałem cleanera "na szybko" i kupiłem RRC, używałem go bez rozcieńczenia. Carlab w jakim stężeniu można porównać z RRC bez rozcieńczenia (chociaż nie mam pewności, czy nie warto rozcieńczyć RRC)? Carlab 1:4 albo 1:5 używacie na szczury ? jakie stężenie dla regularnego czyszczenia opon oraz dywaników gumowych?
Rekomendowane odpowiedzi