Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Forum śledzę już od paru ładnych lat, ale do tej pory nie musiałem się udzielać. Niestety, piszę w bardzo smutnych okolicznościach 😞

MIanowicie, uszkodziłem sobie lakier na progu na wysokości baranka. Stwierdziłem, że nie będę się z tym bawił i oddałem samochód ( Megane iv 2017 gt line w kolorze blue iron) do ASO na lakierowanie progu. Podczas oględzin autka magicy znaleźli jeszcze jakaś niedoskonałość zaraz za tylnymi prawymi drzwiami. Stwierdziłem, że skoro mi to zrobią na gwarancji to czemu nie. O samochód oczywiście dbałem nawet przesadnie. Jakieś tam ryski oczywiście były wynikające z normalnego użytkowania. 

W Piątek odbierałem autko, więc nie przyglądałem mu się aż nadto, sprawdziłem że prog naprawiony i pojechałem do domu. Znalazłem czas i postanowiłem się przyjrzeć samochodowi ... Podszedłem do samochodu na inspekcje, a tam cały samochód w swirlach i hologramach... No brak mi słów. Mieli naprawić polakierować próg, a zniszczyli mi cały lakier 3,5 roku dbania o lakier poszedl w piz... Obecnie jestem załamany lakier cały porysowany swirle, hologramy plus jakieś mikro wgniotło czy cus na naprawianym progu plus zmatowienia. Cały samochód porządnie umyłem i obleciałem swirlx em. Hologramy jakby znikły, ale przypuszczam że je tylko zamaskowałem. Będę to reklamował, ale nie mam zamiaru już dawać autka tym nieudacznikom. Nie mam też maszyny, doświadczenia i czasu bawić się z tym. Chcialbym samochód oddać do prawdziwego detailera z sercem, dlatego kieruje do Was pytanie. Jaki warsztat detailerski mi polecacie na terenach Śląska. Okolice Wodzisławia, Jastrzębia, Rybnika, dalsze rejony Zabrze?

Zaluje, że oddałem im samochód do naprawy, mądry po szkodzie... Przyjechałem z jednym uszkodzeniem,  oddali mi całe autko spartolone...

Opublikowano

Łączę się w bólu. Na szczęście a są mojego lakieru nie dotykało ale zwykłe poprawienie pasowania zderzaka to element do polerowania po nich.

Po pierwsze dogadaj się z salonem żeby ci to jakoś zrekompensować. Absolutnie nie wchodzi w grę polerowanie u nich.

Na pewno zaraz ktoś poleci magika.

Opublikowano

Może umyli po robocie:) Mój brat jest zawsze happy jak mu coś w aso robią, bo zawsze mu furę umyją. Na słońcu czy po ledem jest sieczka oczywiście.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie mam zdjęć, które by oddały w 100% jak ten lakier wygląda w słońcu tragicznie... W rzeczywistości wygląda to 100 razy gorzej.

IMG_20210410_151130.jpg

IMG_20210410_151109.jpg

IMG_20210410_151229_1.jpg

Opublikowano

Powodzenia życzę .. ty to widzisz, oni mogą tego nie widzieć .. ja zrobiłem onestepa, lakier wyprowadzony idealnie, pech chciał że pojechałem po miesiącu do ASO na przegląd .. efekt ? szkoda gadać .. jedna wielka sieczka na lakierze .. oczywiście ASO się nie przyznaje do winy, faktycznie umyli auto, ale to pewnie rysy na powłoce, no ale nic z tym nie zrobią.. 

Opublikowano

Nie przeszkadza im to w zrobieniu po swojemu.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie wygląda to na zdjęciach groźnie. Jest szansa, że cleaner na Da to wyciągnie.

Od biedy nawet ręcznie Meguiars Ultimate Compound na tricolorze.

Trochę roboty ale znów będzie pięknie.

Jeżeli nie samemu, to Finish w zaprzyjaźnionym zakładzie detailingowym za kilka stówek

Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. 

Swirle i hologramy pojęcia mi znane. Co to jest ten haze? Niby tylko myli lakier.

Niestety sprawa ciągle jest w toku bo bo po lakierowaniu progów i cieniowaniu drzwi, mam same załamania lakieru, które wyglądają jak Malle wgniecenia. Widoczne na całym progu oraz dołach drzwi. Nikt nie wie czemu... Znowu będą poprawiać. Auto będę oddawał komuś na polerki...

IMG_20210412_093624.jpg

IMG_20210412_092931.jpg

IMG_20210412_120137_1.jpg

IMG_20210412_120130.jpg

IMG_20210412_115920_1.jpg

Opublikowano

To jest malowane od taśmy, zwyczajnie zbyt ostre odcięcie, a na drzwiach weszły jakies wtrącenia pewnie stąd polerowanie auta no i dalej juz poszlo nie było czasu nikt nie wykończył i tak to bywa. ASO jest często super ale jak mają czas, a jak goni ich kierownik z góry to robią jak muszą

Opublikowano

Temat rzeka. Mój kumpel się sadzi z ASO. Źle zrobili wydech, złożył ktoś lustrzane odbicie. Do tego zepsuli myciem felgi. Nie chcieli się przyznać a że kolega dobrze zarabia to wziął prawnika i za chwilę będzie miał finał sprawy. 

• Moderator
Opublikowano
W dniu 13.04.2021 o 12:48, andrew-mks napisał:

Polecam przy każdym oddaniu do serwisu poprosić o nie mycie auta 

to jest najlepsze rozwiazanie 😄 tez z niego korzystam 😄