Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano
po co wydawać ponad 100 skoro można wydać połowe tego na chociażby rękawice CG, błąd i tak się skończyło na CarPro którą ostatnio zakupiłem i powiem tak nie ma porównania jakość CarPro miażdży teraz mycie to jeszcze większa przyjemność. Jestem skłonny napisać że koniec końców i tak się kończy na CarPro czy ktoś tego chce czy nie ;)

Ja to pisze juz dobry rok czasu...

Opublikowano

No cóż to tylko potwierdza regułę ja jak kupowałem rękawice CG to nawet nie byłem świadom zalet CarPro ale szybko się naprostowałem :)

Opublikowano

Jak bylem w Biedronce, to mieli pomiedzy mopami rekawice z mikrofibry. Z jednej strony fredzelki, z drugiej niestety material. Kupilem ja do felg, bo kosztowala 6zl. Jak ktos szuka tanio, to moze warto sie wybrac, powinny jeszcze byc.

Opublikowano

zakupiłem ostatnio rękawice z Car pro Wool Wash Mitt, jak jest z jej konserwacją że tak powiem, po umyciu auta ją tylko pierzemy i suszymy nie na grzejniku.

Opublikowano
zakupiłem ostatnio rękawice z Car pro Wool Wash Mitt, jak jest z jej konserwacją że tak powiem, po umyciu auta ją tylko pierzemy i suszymy nie na grzejniku.
biały jeleń, i dobrze przepłukać :good:
Opublikowano

Ja jestem zadowolony z "żółtej" rękawicy Megsa, której zdjęcia umieściłem kiedyś na forum zaraz po kupnie (tutaj) i nie zamierzam jej w najbliższej przyszłości zmieniać.

Nie jest kłopotliwa w utrzymaniu: po użyciu była zawsze płukana w ciepłej wodzie, jeśli była przybrudzona to lekko przecierałem ją szarym mydłem, wyciskałem i zostawiałem na kaloryferze do wyschnięcia.

Poniżej zamieszczam zdjęcia rękawicy po jakichś 8 myciach (po lewej stronie foto bez lampy błyskowej, z prawej z lampą).

image.jpgimage.jpg

image.jpgimage.jpg

image.jpgimage.jpg

Opublikowano
Nikt nie mowi, ze megs jest zly. To moja pierwsza rekawica i sluzy mi po dzis dzien, teraz do progow i kol.

u mnie jest tak samo, jest nie do zdarcia :)

Opublikowano

U mnie megsowa po roku została do progów. Ale fakt była świetna. Teraz używam tej owczej z flexipada (wersja z kciukiem) świetna sprawa, naprawdę polecam. Megsowa po roku już zszarzała i jakoś tak strach był tym myć. A po każdym myciu od razu kąpiel w ciepłej wodzie z białym jeleniem :D

Opublikowano

Dzisiaj pierwszy raz użyłem Carpro. Myłem szamponem SG.

Teraz już wiem czym się tak podniecacie :song:

Rękawica sama sunie po lakierze, zabiera dużą ilość wody, łatwo się płucze. Własnie po wypłukaniu leży sobie i wysycha :) aż żal mi było wyciągać drugą do nadkoli i zderzaków :D

Opublikowano
aż żal mi było wyciągać drugą do nadkoli i zderzaków

Kupiłeś drugą CarPro specjalnie do nadkoli i zderzaków?? :shock:

Kozak :good: , ja do nadkoli mam marketową, przecież tam nawet nie ma lakieru ;)

Opublikowano

Nie, właśnie mam moją frędzlowatą z Carplana i aż mi się po założeniu i przejechaniu po zderzakach chciało ją odłożyć :D

• 2 tygodnie później...
  • Moderator
Opublikowano

Musze przyznac, ze rekawica WWL Artemis sprawa bardzo fajne wrazenie w dotyku. Dlugie i milusie wlosie, calkiem wygodna 'rekojesc', przyzwoite szwy. Ciekawe jak sprawdzi sie w myciu :)

Opublikowano
Musze przyznac, ze rekawica WWL Artemis sprawa bardzo fajne wrazenie w dotyku. Dlugie i milusie wlosie, calkiem wygodna 'rekojesc', przyzwoite szwy. Ciekawe jak sprawdzi sie w myciu :)

Mógłbyś ją zważyć? ;)

• Administrator
Opublikowano
Przecież SJake wrzucał fote i sam ją komentowałeś

Może byś się przestał czepiać szczegółów, co ? Nie jest łatwo ogarnąć taki rynek i jeszcze zapamiętać to wszystko :mrgreen::lol:

• Moderator
Opublikowano
Nie jest łatwo ogarnąć taki rynek i jeszcze zapamiętać to wszystko :mrgreen::lol:

chyba coś mi uleciało... :o - nie żyje specjalnie tematem ale tych rękawic to są chyba raptem cztery może pięć na rynku :idea:

Opublikowano

Dziś w oko wpadła mi Nirgin Rękawica i mam pytanie bo zauważyłem, że one w większości są niebieskie a ta co ją widziałem jest czerwona jest jakaś różnica?