lu5asz Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 krd podziękował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thrashy Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 kamilgt, Carire, krd, Dzięki za wszystkie opinie, Car Pro zawita na nowy sezon Zakupię u któregoś z poleconych partnerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Czy rękawica GTechniq WM1 różni się czymś od Car Pro ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Sparco, zobacz tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Przeglądajac sklep Panów z Shining Car trafiłem na coś takiego KLIK . Cena okazyjna nie powiem. Jak w porównaniu do legendarnego Car Pro. Czyżby, "tyle wygrać" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 piotr13, bedzie porownanie w poniedzialek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 9 Lutego 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Jak w porównaniu do legendarnego Car Pro. Myślę że to jest jeszcze kwestia czasu żeby się o tym przekonać, bo to co moim zdaniem stanowi o sile CarPro to nie jej delikatność ( tutaj zwykłe wełny są porównywalne ),a kosmiczna wręcz trwałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Ile było wersji rękawicy Carpro ? Która najlepsza i jak to poznać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Myślę że to jest jeszcze kwestia czasu żeby się o tym przekonać, bo to co moim zdaniem stanowi o sile CarPro to nie jej delikatność ( tutaj zwykłe wełny są porównywalne ),a kosmiczna wręcz trwałość O właśnie, właśnie... Dużo posiadaczy tej rękawicy pisze o jej delikatności, o tym, że nie rysuje auta tak jak inne rękawice fibrowe czy wełniane itd. Z mojego doświadczenia wynika, że pomimo tego, że jest "the best" wśród zwykłych przyrządów do mycia auta, nie jest... idealna w 100 %. Kupienie jej to najrozsądniejsze wyjście, ponieważ nawet po kilkudziesięciu myciach nic się z nią nie dzieje i kolejny zakup nowej po np. roku nie ma sensu: nie zmienia swojej charakterystyki (puszystość, śliskość w kontakcie lakieru ze zwykłym szamponem itd., lekkość- przyjemność mycia, łatwość wypłukania zwykłego brudu), to jeśli myjemy auto bez porządnego pre-washu, albo robimy to pod drzewami, niektóre pyłki, jakieś kilkumilimetrowe syfki tak zaplątują się w tę wełnę, że pozbycie się ich nie jest takie łatwe. Czy wtedy jest puszystość i delikatność uchroni nas przed rysami? Moim zdaniem nie do końca... Po za tym, może mi nie uwierzycie, ale czasami ją odstawiam na rzecz gąbki Race Glaze. Kiedy? Jeśli mam np. umyć w miarę czyste auto po pre-washu ONR-em czy innym rinseless-em . Z takimi szamponami Car Pro po prostu sobie nie radzi (podobnie jak inne wełny, czy rękawice fibrowe)- jest bardziej tępa, podczas gdy delikatna i w pełni bezpieczna gąbka ślizga się po lakierze, podobnie jak Car Pro przy zwykłym myciu i banalnie można ja wypłukać z jakiegokolwiek syfku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 wersja mini jest taka sama? uzywa jej ktos moze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Carire, wersja mini jest duuużo mniejsza. Niby jest zrobiona z tej samej wełny, ale ma krótkie włosie- i jest raczej dla fanatyków. Nie każdy ją polubi . Tutaj masz porównanie wielkości małej i dużej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 10 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Niestety, ale byly tez wersje duzej rekawicy ze znacznie krotszym wlosiem, sam taka niestety posiadam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 piotr13, ten Wash Pad jest miękki i przyjemny w dotyku. Jedni go nadzywczaj lubią, inni uważają, że rękawica lepsza. Kwestia osobistych preferencji i upodobań W kwestii trwałość. Dla przykładu. Od 2 lat mam do czynienia z rękawicami Wookie's Fist, Yeti's Fist, które pod względem włosia są "trochę" inne od pozostałych i nie słyszałem nań narzekań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 krd, ale sprawdza sie czy zbedny wydatek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 10 Lutego 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Pytasz czy duża rękawica Car Pro to zbędny wydatek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiek Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 ja ostatnio zakupiłem carpro i aż się nie mogę doczekać żeby jej użyć - ale myć czyste auto to już chyba przesada przy 0 stopniach na zewnątrz Poczekam z 3 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Evo, pytalem o mala i o nia pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Carire, Ja małą myje felgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 A ja tam Washpudla nie zamienię żadną rękawice. Nieważne czy była by bezpieczniejsza dla lakieru. Mycie to ma być przyjemność i Pudelek mi to daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 przemas22, mógłbyś wrzucić zdjęcie tego pudla, suchego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktopus Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Od ponad roku używam Car Pro i sobie chwale ale ciekaw jestem w/w Wash Pada, więc proszę o dodatkowe informacje (miałem kiedyś coś podobnego z pewnej niemieckiej firmy i długo/dobrze służyło). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Coś takiego na sucho http://www.galeriestradale.com/marques/ ... avage.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 kamilgt, zaryzykuje i bedzie kupiona dam znac jak dojdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan-16 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Tylko pudel z czasem lubi oklapnąć i już nie jest taki gruby, przynajmniej mój tak zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 10 Lutego 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Norma niestety. Żeby było fajnie to wypadałoby zmieniać go tak 2 razy w roku. Gdybym nie miał czarnego auta to też myłbym tylko tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi