Mess Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Brak możliwości sprzedania kawałka baniaka np takiego 5l, trzeba całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Brak możliwości sprzedania kawałka baniaka np takiego 5l, trzeba całość Gdzie w regulaminie to widzisz?? Odlej sobie ile potrzebujesz, a resztę wystaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiek Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Mess, Nie można wystawiać w opakowaniach zastępczych, ani rozlewać produktu. Ja się o tym boleśnie przekonałem za czasów "premiery" BSD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Opakowania zbiorcze można bo nigdzie nie ma napisane ile stanu początkowego możesz sprzedać np 1,25l z 5l baniaka mogę Al nie odlewek :] Jestem w stanie to zrozumieć że psuje to rynek partnerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaskra1 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Co było nie poprawnego w moim poście w dziale "co mi dziś poprawiło humor"? Wiem że to ostatnio modne pytanie, ale wolałbym wiedzieć na przyszłość. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 3 Marca 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Pewnie zdjęcia za duże. Ogłoszenie już wisi jakiś czas, na prawdę trudno go nie zauważyć, a ciągle ktoś wrzuca za duże foty. Na początku pisałem pouczenia, teraz będę kasować, a za tydzień już każdy będzie wiedział za co poleciał jego post po kolorze paska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaskra1 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Dzięki za wyjaśnienie I sorry za niedopatrzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 OK, a tak zapytam, a co z fotami, które wrzuca się z netu (nie moje, no do wątku o samochodach) je również trzeba zmniejszać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 3 Marca 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Swoop, Do tej pory takie ograniczenie dotyczyło tylko działu Pokaż Swój Blask, od tej chwili ograniczenie obowiązuje na całym Forum, bez względu na dział w którym zdjęcie się znajduje. Przecież jest wyraźnie napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Przecież jest wyraźnie napisane. czytać umiem, ale ja tego zdjęcia nie zrobiłem tylko wstawiam obrazek - dlatego pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rosen Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 tylko wstawiam No tak, ale wstawiasz na forum, na serwery, więc musisz dostosować rozmiar do zasad jakie są na forum. Co to dla kogoś za różnica czy twoje zdjęcie, czy nie, skoro rozmiar się nie zgadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 ale wstawiasz na forum, na serwery Technicznie rzecz biorąc wcale nie. Wstawia tylko linka, a obrazek siedzi na "tamtym" serwerze i ładowany jest z "tamtego" serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 No tak, ale wstawiasz na forum, na serwery, więc musisz dostosować rozmiar do zasad jakie są na forum. Kamil, piszesz do mnie jak jak bym z tym dyskutował - pytam tylko... Po drugie, nie wstawiam na serwer forum tylko obrazek jest linkowany i pobierany z innego serwera. Chodzi o to, że jak chce wstawić jakiekolwiek zdjęcie, którego nie jestem autorem, np do tematu o samochodach z sieci czy laskach, to czy też muszę wrzucać np na swojego imageshacka czy może być zdjęcie takiej wielkości jakiej znalazłem (większe lub mniejsze od zakładanych parametrów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rosen Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Tak, ja to rozumiem, ale z tego co pamiętam to była już taka dyskusja i właśnie ktoś pisał, że obrazek i tak się skaluje czy jak to się tam nazywa na forum do właściwego rozmiaru jaki obowiązuje i też to obciąża forum, więc według mnie trzeba zmniejszać. Trochę z tym roboty, ale tak to wygląda Bo właśnie było pytanie o wrzucanie z zewnętrznych linków. Ale niech się admini wypowiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 obrazek i tak się skaluje To prawda, jednak nie sądzę, aby ta funkcja obciążała serwer na tyle, żeby klękał od tego Bardziej wydaje mi się, że zamysłem zakazu jest długość ładowania strony z obrazkiem 3000x2000 pix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 4 Marca 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Możecie już przestać kombinować i dzielić włos na czworo? Przecież każdy z Was wie, że 99% zamieszczanych zdjęć na forum jest z linków zewnętrznych, innych serwerów - nie ważne czy z imageshacka, igmura itp. Użytkownika forum, czy innej osoby. I wszyscy dobrze wiecie, że te zdjęcia mają mieć max. 800px przy wrzucaniu na forum - WSZYSTKIE, Z JAKIEGOKOLWIEK LINKA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Możecie już przestać kombinować i dzielić włos na czworo?Przecież każdy z Was wie, że 99% zamieszczanych zdjęć na forum jest z linków zewnętrznych, innych serwerów - nie ważne czy z imageshacka, igmura itp. Użytkownika forum, czy innej osoby. I wszyscy dobrze wiecie, że te zdjęcia mają mieć max. 800px przy wrzucaniu na forum - WSZYSTKIE, Z JAKIEGOKOLWIEK LINKA. rychu, spokojnie, zluzuj trochę... Grzecznie o to zapytałem, więc trzeba było od razu odpowiedzieć 2 dni temu a nie czekać na rzeczywiście zbędną dyskusję i zabrać głos w taki sposób jak Ty to zrobiłeś. Swoją drogą czytając Twoje "upomnienia" w różnych wątkach i sposób ich pisania odnoszę wrażenie, że albo pracujesz w administracji państwowej albo masz inną równie stresującą robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 5 Marca 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Nie zarzucaj mi, że czekam na wywołanie zbędnej dyskusji - odpowiedziałem nastepnego dnia a nie za 2 dni, zaraz jak przeczytałem wątek. Z resztą Ty jesteś raczej biegły w sprawach fotografii i forum, i z pewnością wiesz, że dla 1% fotek nikt by nie wprowadzał żadnych ograniczeń, no ale zawsze warto ponarzekać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Z resztą Ty jesteś raczej biegły w sprawach fotografii i forum, i z pewnością wiesz, że dla 1% fotek nikt by nie wprowadzał żadnych ograniczeń, no ale zawsze warto ponarzekać... może i jestem biegły, ale u mnie na forum nie wprowadzam (moim zdaniem) bzdurnych zakazów co do rozmiaru wklejanych zdjęć i dlatego chciałem się upewnić żeby nie dostać warna EOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 5 Marca 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 bzdurnych zakazów Mogłem się spodziewać, że pojawi się ten koronny argument Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 bzdurnych zakazów Mogłem się spodziewać, że pojawi się ten koronny argument nie raz pisałem o tym, ale jako kierownictwo macie prawo wprowadzać różne rzeczy tak samo jak userzy mają prawo się z tym nie zgodzić ... choć korzystając z forum trzeba się dostosować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbiz Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 zakończcie te spory. Mam nadzieję że nowe forum na które czekamy będzie miało spore zasoby i zdjęcia będą na serwerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Wiem, że wiele osób chce przesiadki, ale jak dla mnie graficznie to forum jest bardzo fajne, dużo lepsze niż inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Wiem, że wiele osób chce przesiadki, ale jak dla mnie graficznie to forum jest bardzo fajne, dużo lepsze niż inne +1 Bardzo przejrzyste, dobrze sie czyta posty i ogólnie wizulanie jest naprawdę dobrze ale za pewne użytkownicy tapatalk nie mogą sie doczekac przesiadki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Też jestem ciekaw jak wizualnie to będzie wyglądać. Pod tym kontem to ja osobiście nie chiałbym rewolucji, jest fajne jakie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi