jarekrk Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 http://www.alfatech.com.pl/component/vi ... 115-detail Ktoś miał do czynienia z takim? W sklepie zapewniał człowiek, że dużo lepszy od mierników Prodig-Techa oraz powtarzalność wyników na bardzo dobrym poziomie.
czarny00 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 jaki miernik wybraliście? P-10-S-AL czy P-11-S-AL ? Czy może jakiś inny w podobnych pieniądzach ?
pawelpp Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Choćby dla większego wyświetlacza brałbym 11kę Lub też tańszy MGR-11-S-AL tylko bez kulki w sondzie.
pawelpp Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Nie no właśnie z sondą z kulką jak widzisz droższy, czyli ma być lepszy. Tą z kulką możesz mierzyć na krzywiżnie. Ale czy to aż tak potrzebne ? Oglądałeś ?: http://www.czujniki-grubosci-lakieru.pl/ A tu tabelki porównawcze modeli 10 i 11: http://www.czujniki-grubosci-lakieru.pl/oferta I poczytaj jeszcze to: http://www.moto-opinie.com/test-miernik ... p-11-s-al/
Moderator Domel Opublikowano 26 Lipca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 Bierz 10. Ma lepsze pomiary. Mam uzywam - polecam !
czarny00 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 Wypowie się ktoś jeszcze? brać 10 czy 11 ? Cena jest mi obojętna. Chodzi o to, który jest lepszy.
siwy1988_88_88 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 Ja posiadam 10 i jestem mega zadowolony, bardzo duza powtarzalność pomiaru, jest gdzieś na forum porównanie 10 do innych miernikow i wypada naprawde bardzo dobrze
piesu102 Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2015 Witam, zastanawiam się nad zakupem miernika do celów głownie detalingowych, czasem jakiś samochód sprawdzić etc. poczytałem trochę na ten temat i głównie wpadły mi w oko: -Blue Technology MGR-11-S-AL (lub MGR-10-S-AL) -Miernik lakieru GL-6s budżet jaki mam to jakoś 270-280 zł Czy może jest coś trochę tańszego godnego polecenia ?
piesu102 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 ewentualnie co myślicie o Blue Technology MGR 1-S-FE
pawcio_90 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2015 Ja posiadam 10 i jestem mega zadowolony, bardzo duza powtarzalność pomiaru, jest gdzieś na forum porównanie 10 do innych miernikow i wypada naprawde bardzo dobrze Mówisz o MGR 10, czy P10? Zastanawiam się nad jednym z nich. Nie wiem, czy w przypadku kilku i sprawdzaniu aut przed kupnem jest sens wydawać więcej na ten P10.
kleczaj Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2015 Panowie.. W najgrubszych miejscach mam 110 μm, a w najcieńszych nawet 30μm. Polerka, nawet ręczna, chyba odpada? Poprzedni właściciel musiał sporo się napolerować. Samochód Hyundai Coupe 2007
Mldlbn Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 Muszę kupić miernik lakieru tak do 300zł. Co sądzicie o GL-8s? Dokładnie ten - http://allegro.pl/miernik-tester-czujni ... 33104.html Miernik potrzebny mi będzie np. do sprawdzenia samochodu przed kupnem. Dokładnie, czy nie ma szpachli i czy był drugi raz lakierowany.
_Shadow Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Potrzebuje miernik do sprawdzenia auta przed kupnem czy malowany czy szlachta itp, musi być stał ocynk i aluminium bo tego ostatnio coraz więcej w autach. Byłem prawie zdecydowany na mgr-10-s-al ale wydawanie 240 zł dla sprawdzenia auta przed zakupem to trochę dużo. I znalazłem za gł mini który mierzy też ALU jest mały więc jakieś małe miejsca też pomiędzy pomimo że nie ma sondy a posztuje połowę tego. Miał ktoś z nim styczność ? Bo w necie znalazłem tylko jedną zła opinię ale to pewnie jakąś felerna
pawelpp Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Szukajcie u partnerów forum, kupicie z rabatem...zawsze parę złotych mniej. Poza tym na raz czy dwa wyjazdy popatrzcie na oferty na olx, wypożyczają na doby. O tu w Łodzi np: http://olx.pl/lodz/q-miernik-lakieru/?search[order]=filter_float_price%3Aasc&search[dist]=5
_Shadow Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 wypozyczanie nie wchodzi w gre bo często auto oglądam okazjonalnie, jak mi cos w oko wpadnie. wiec jednak wole miec swoj
Zielon88 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 Ja mam na myśli 3 typy - jeden do zakupu od ręki, a drugi musi poczekać (droższy) - teraz sprawa czy warto i dlaczego który. Użytkowanie głownie "domowe": MGR-11-S-FE(199zł), MGR-11-S-AL(279zł) lub P-11-S-AL (429zł) Czy tak warto brać z AL? Jakie są inne znaczne w nich różnice ?? Seria 10 jakoś dla mnie ma za mały LCD Nowe modele mierników z serii 11 Cechuję się: powiększonym czytelnym wyświetlaczem wbudowaną latarką LED funkcją dźwiękowej sygnalizacji ilości warstw zwiększonym zakresem pomiarowym do 1999 µm wydłużonym czasem pracy 100 h (2 x 1.5 V AA paluszki w zestawie)
pawelpp Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 W tym za 199zł coś pomieszałeś z symbolem...taki sam jak za 219zł Coraz więcej aut ma aluminiowe elementy więc zależy na jakich autach będziesz działał. Sam musisz sobie odpowiedzieć. Resztę masz w opisie mierników. Poza tym S-AL znajdziesz za 259zł lub j.w. pisałem u partnerów forum.
Zielon88 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 pawelpp, masz racje już poprawiłem A więc zawężam wybór między MGR-11-S-AL(279zł) lub P-11-S-AL (429zł) - czy ta kulista sonda będzie aż tak potrzebna (nie problem dać dwa razy więcej, ale czy naprawdę warto okiem osoby doświadczonej)
Musialovsky Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 Korzystałem z płaskiej i korzystałem z kulistej. Serdecznie dziękuję za płaskie.
Piotrek Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 pawelpp, masz racje już poprawiłem A więc zawężam wybór między MGR-11-S-AL(279zł) lub P-11-S-AL (429zł) - czy ta kulista sonda będzie aż tak potrzebna (nie problem dać dwa razy więcej, ale czy naprawdę warto okiem osoby doświadczonej) Miałem podobny dylemat jak Ty, miernik chciałem kupić u MX Nowicki, za pierwszym razem jak pojechałem był tylko MGR-11-S-AL, przed kupieniem mogłem sprawdzić miernik. Próba zmierzenia lakieru na słupkach lub na wyprofilowanych przetłoczeniach jest praktycznie niemożliwa, sonda jest duża i można mierzyć praktycznie tylko płaskie elementy. Postanowiłem poczekać na P-10-S-AL. Zupełnie inna klasa urządzenia, sonda jest mała, można mierzyć wszystko czego zapragniesz. Była akurat promocja na literę B, więc wyszedł około 350 złotych, za tą cenę moim zdaniem ciężko będzie coś o coś lepszego. P-11-S-L jest następcą P-10, ale ma już rozdzielczość pomiaru co 10, a nie co 1. 11 ma też większy wyświetlacz i diodę z tyły urządzenia. Jeżeli będzie chciał używać miernika przy polerowaniu, to według mnie tańsza 10 będzie lepsza ze względu na rozdzielczość.
New Detailing Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2016 pomoże ktoś odnośnie miernika SmartPTG ? Chciałbym kupić ale to jakaś nowość na rynku i chciałbym poznać jakieś opinie zanim kupie:
dizel1982 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Witajcie, Podepnę się pod temat. Chcę zakupić miernik grubości lakieru z sondą. Po pierwsze przyda się bardzo do korekt a po drugie chcę kupić samochód więc korzyść podwójna. Ale do rzeczy. Zastanawiam się nad dwoma modelami. Pierwszy to polska produkcja model GL-1S. Można go kupić za ok 200zł. Drugi który rozważam to Blue Technology MGR-11-S-AL. Cena ponad dwukrotnie wyższa ale może wraz z ceną idzie w parze jakość i dokładność pomiarów ... Jeżeli mieliście styczność z którymś z tych mierników, bardzo proszę podzielcie się swoją opinią na ich temat.
Rekomendowane odpowiedzi