Grzechu23 Opublikowano 12 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2020 Minął miesiąc i 500km, więc czas na update. Pogoda bardzo zmienna. Kilka przejazdów w mocnym deszczu. Dressing pod względem hydrofobowym siedzi jak zły Odpychanie wody prawie jak w dniu aplikacji. Co do przyciemnienia to jeszcze jest widoczne (mam kawałek gumy bez dressingu dla porównania), ale nie jest to wiadomo poziom mocnego połysku. Bardziej satyna. Jeździmy dalej i zobaczymy ile wytrzyma, ale patrząc na hydro to jeszcze dłuugo 5 1
b0l5 Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2020 Pięknie to wygląda. Chyba się skuszę, bo znudziły mi się woski do opon.
Moderator Domel Opublikowano 14 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 Rzeczywiście butelka robi wrażenie. Dodaje nutki ekscytacji, że mamy do czynienia jakby z małym dziełem sztuki A sam produkt w środku - będziemy sprawdzać. 1
V1RU$ Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 23 minuty temu, Domel napisał: Rzeczywiście butelka robi wrażenie. Dodaje nutki ekscytacji, że mamy do czynienia jakby z małym dziełem sztuki A sam produkt w środku - będziemy sprawdzać. No tego to się po Panu nie spodziewałem. Pełne zaskoczenie. Za długo się wahałem z zakupem 1
Grzechu23 Opublikowano 14 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 35 minut temu, Domel napisał: będziemy sprawdzać. Strzelam, że przez ten mega shine siądzie Ci bardzo dobrze :)
Tomas-sg Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 A jak opakowanie? Jest to faktycznie szkło czy grubszy plastik? Pewnie też kupię bez względu na to ale kształt butelki nie wydaje się być stabilny ( wysoka i wąska) i martwię się trochę co w razie gdy opakowanie się przechyli i upadnie na twarde podłoże...
Moderator Domel Opublikowano 14 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 Godzinę temu, Tomas-sg napisał: Jest to faktycznie szkło czy grubszy plastik? Jak dla mnie szkło
Grzechu23 Opublikowano 14 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 @Tomas-sg Szkło na bank.
KrzysiekT5 Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 Ja z błysku jestem bardzo zadowolony
Moderator Streat Opublikowano 14 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 normalnie lustro
maciek-drummer Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 Trochę przegięcie z tym połyskiem
Bapko Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 Jak będzie ktoś testował to czy mógł by sprawdzić czy jego tez tak strasznie ciężko później wymyć z opony jak endurance?
smerf91 Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2020 Jak dla mnie za bardzo się świeci :D Spróbujcie po aplikacji dotrzeć fibrą może trochę ten blask się ugasi :) No i tą etykietę z przodu mogli już dać do samego dołu bo tak średnio to wygląda haha - tak wiem czepiam się :D
Moderator Domel Opublikowano 15 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Października 2020 48 minut temu, smerf91 napisał: Jak dla mnie za bardzo się świeci Spróbujcie po aplikacji dotrzeć fibrą może trochę ten blask się ugasi Najlepiej nie tykać Pierwsze mycie i tłusty smalec zejdzie i dla tych co nie lubia błysku będzie ok 1
ghost Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2020 3 godziny temu, Domel napisał: Najlepiej nie tykać Pierwsze mycie i tłusty smalec zejdzie i dla tych co nie lubia błysku będzie ok I tak jak z innymi dressingami, brak dociarania często przekłada się na lepszą trwałość
Moderator Domel Opublikowano 7 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 Bawiłem się tym produktem dziś. + Butelka i design rewelacja - przykuwa oko jak stylowy wazonik na kwiaty w salonie albo ekskluzywne perfumy. 5++/6 + Aplikacja bardzo przeciętna, długa i uciążliwa na tych oponach. Około 20 minut zajęło mi wysmalcowanie 4 opon. 3/6 + Efekt końcowy przeszedł moje najskrytsze oczekiwania. Tłuszcz i smalec rozwala system. Endurance się chowa. Na pewno przedobrzyłem z ilością produktu na pierwszej oponie ale na kolejnych dawkowałem oszczędnie małymi kroplami i tłuszcz odbija światło słonecznie bardzo wyraźnie - jak lustro. Może te opony mają problem z wchłanianiem. Jest to efekt który spodoba się tylko garstce. Na pewno wygląda to mocno kontrowersyjnie na oponach ala balon ale na gumach niskoprofilowych powinno byc zacnie. Polecam przetrzeć MF i blask matowieje. Efekt do wyboru do koloru. Będę nakładał ten produkt na inne komplety opon i sprawdzimy sobie trwałość, śliskość, tłuszcz, wysychanie-odparowanie, docieranie MF aby zmatowić ten blask. Efekt końcowy przypomina mi samopoziomującą żywicę epoksydową - epoxy - stosowaną w woodworking'u (filmiki w spojlerze). Spoiler Opona przypomina mi gumę zamkniętą w bursztynowej powłoce. Tłuszcz poziomuje się przy pocieraniu palcem. Możliwe, że przedobrzyłem z ilością produktu na pierwszej oponie ale już na trzech kolejnych starłem się dawkować małymi kroplami i efekt mam podobny wszędzie. Ten gwint to taki lejący obficie kran - trzeba uważać. Sprawdzę czy ten efekt "epoxy" wystąpi na innych oponach. Generalnie na dzień dzisiejszy pomimo tej przeciętnej aplikacji jestem zadowolony z zakupu. 6
kruchytk15 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Flakon elegancki ale ten blask nie dla mnie, dobrze że nie kupiłem, ciekawe jak z trwaloscia.
Moderator Streat Opublikowano 8 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 tak błyszczącego dressingu do opon to chyba nikt jeszcze nie zrobił, musze kupic ten dressing i zobaczyc jak wyglada na niskimio profilu plus dotarcie fibra
KrzysiekT5 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Też mi nie pasowało to dawkowanie dressingu z ori butelki,wziąłem plastikową buteleczkę 100ml do tego koreczek dziobek i legancko jest
AudiBlask Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 @Domel pozostawiony dressing bez dotarcia nie będzie chlapać na auto? Kurzu i syfu mocniej nie łapie? Taki błysk opony to akurat moje klimaty
Moderator Domel Opublikowano 8 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 1 godzinę temu, AudiBlask napisał: @Domel pozostawiony dressing bez dotarcia nie będzie chlapać na auto? Kurzu i syfu mocniej nie łapie? Taki błysk opony to akurat moje klimaty Może chlapać, tego się właśnie boję. Dlatego moje opony wiosny nie czynią. Wypowiem się definitywnie po aplikacjach na 3 innych kompletach. Testowanie to proces a nie jednorazowa akcja 2 1
Grzechu23 Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 W dniu 7.11.2020 o 23:47, Domel napisał: Jest to efekt który spodoba się tylko garstce. To fakt, takiego połysku jeszcze nie widziałem po jakimkolwiek dressingu, więc ktoś musi to lubić. Ja również przy pierwszej aplikacji dałem za dużo - jego wystarczy dosłownie kilka kropelek na aplikator i można lecieć. Wydajność 10/10. W dniu 7.11.2020 o 23:47, Domel napisał: Może te opony mają problem z wchłanianiem. U mnie przy Hankook/Fulda praktycznie takie samo zachowanie jak u Ciebie - baardzo długi czas wchłaniania, więc obstawiam, że TTTM. Moja rada - warto go dotrzeć MF 1
Moderator Domel Opublikowano 20 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 UPDATE. Przebieg mały może 50km od aplikacji czyli 13 dni później. Efekt wizualny dalej jak pierwszego dnia - wielki plus. Pod palcem ślisko ale dressing ciągnie piasek jak lep na muchy - ma sa kra. Plusem jest to, że wilgotną MF można to szybko przetrzeć.
Bapko Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 UPDATE. Przebieg mały może 50km od aplikacji czyli 13 dni później. Efekt wizualny dalej jak pierwszego dnia - wielki plus. Pod palcem ślisko ale dressing ciągnie piasek jak lep na muchy - ma sa kra. Plusem jest to, że wilgotną MF można to szybko przetrzeć.Po przetarci mf efekt wizualny - połysk tez schodzi?Ps. Chyba wszystkie tłuściochy ciągnąć pył i piasek. Mówię na przykładzie sonaxa i endurance
Moderator BiałyGTi Opublikowano 20 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 Jak dla mnie to za bardzo sie błyszczy
Rekomendowane odpowiedzi