Jump to content

Detail Sense Different Nano Glass

Recommended Posts

Posted

Nano Glass to kolejna niewidzialna wycieraczka na rynku. Tym razem produkt pochodzi zza wschodniej granicy. Otrzymujemy go w standardowo oklejonej, ładnej, butelce z atomizerem. Jak to, atomizer ? Ano właśnie. Na tym polega jeden z uroków aplikacji. O tym za chwilkę.

300_300_productGfx_09a8eece769eeccf3ba698353d7e2cd0.jpg.b58b4162d234687fec00e15eacac81f6.jpg

Polski dystrybutor mówi niewiele o produkcie ale coś mówi:

Cytat

Mega efektywny i latwy w użyciu Nano Glass (NG) przeznaczony do wszelkich powierzchni szklanych. Działa, wypełniając pory i pęknięcia szkła, tworząc niewidoczną powłokę. Deszcz i brud spływa z powierzchni, pozostawiając ją czystą na dłuższy czas.

Aplikacja to po prostu psikanie na szybę i rozprowadzenie z dotarciem w jednym kroku. Miałem trochę obaw, jednak bezpodstawnych. Zaaplikowanie Nano Glass na szybę jest banalne. Naprawdę wystarczy popsikać i przetrzeć do sucha fibrą. Nic się nie maże, nie zostaje żaden dziwny osad, mgłą czy inne bajery. Wycieraczki pracują na Nano Glass bez zająknięcia.

Czy działa ? Działa. I to dobrze działa. Krople starują od 55-60km/h. Przy większych prędkościach zrzut jest mega fajny.

Z minusów - nie jestem w stanie określić wydajności. Niestety nie sprawdziłem ile produktu ubyło po zrobieniu 1/3 szyby. (1/3 ponieważ obok wylądowało Glaco a jeszcze dalej powłoka, której producenta na razie nie znam); cena - 90zł za 250ml. Biorąc pod uwagę, iż nie oszacowałem zużycia oraz to że nie wiadomo ile Nano Glass poleży i jak się będzie po czasie zachowywał trudno mi określić jednoznacznie czy jest to produkt wart swojej ceny.

Zapraszam do obejrzenia filmu z aplikacji i z działania przy (niestety) dość słabym deszczu.

• Lubię to 3
Posted

Z tego co pamiętam Autoland jest z atomizerem ale dotarcie jest problematyczne.  Pełne opakowanie to 250ml, więc możesz przelać do jakiejś miarki. Ciekawi mnie trwałość, producent nigdzie nie podaje?

Posted

Niestety nie znalazłem info o przewidywanej trwałości. 
Butelka, która wpadła mi w ręce do testu nie była pełna więc ten sposób sprawdzenia zużycia odpada. Sprawdzę przy jakimś innym aucie.

• Lubię to 1
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

A tak po miesiącu sobie ruskie cudo radzi z pianą na bezdotyku w porównaniu do dwóch innych NW leżących po środku i przed pasażerem

Przed kierowcą - Detail Nano Glass

2A1A8D40-67F9-446A-9B41-658F9D003273.jpeg

• Lubię to 2
Posted
W dniu 30.08.2020 o 21:51, devilsky napisał:

Z tego co pamiętam Autoland jest z atomizerem ale dotarcie jest problematyczne.  Pełne opakowanie to 250ml, więc możesz przelać do jakiejś miarki. Ciekawi mnie trwałość, producent nigdzie nie podaje?

Testowałem autoland, ale i tak atomizerem strzelałem na aplikator, przez pierwszy tydzień działał bdb, chyba nawet od 45kmh, potem   lawinowo prędkość musiała się zwiększać by działał.

A co do tematu docierania, na większośći klasycznych NW które testowałem gdzie pojawiały się mazy, odczekałem chwilę dłużej dla pewności żeby związało i docierałem delikatnie wilgotną fibrą, jak chłodniej to wystarczało nawet chuchnięcie na szybę. Wychodziło idealnie.

W wielu przypadkach można też ipą.

• Lubię to 1
  • Moderator
Posted

@Strus to pytanie teraz, czy ta niewidzialna wycieraczka daje śliska powierzchnie czy raczej tępa? 

Posted

Pomacam jutro i dam znać. Dla mnie nie ma żadnego znaczenia wiec nie sprawdzałem 

• Moderator
Posted

@Strus w niektórych autach to ma duze znaczenie bo wąłsnie tepe wykonczenie moze powodowac przeskakiwanie wycieraczek 🙂 

Posted

Można zobaczyć jak to działa w porównaniu do Glaco i ciekawostki w postaci fińskiego produktu

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
  • Moderator
Posted

Te produkty DetailsSense - w jakim sklepie bierzecie ?

Posted

Ciekawe jak z trwałością tej wycieraczki. Bo jak chodzi o glaco to dla mnie mistrz. Spokojnie siedzi rok. Choć tu chyba jeszcze łatwiejsza aplikacja jak glaco.

Kilka specyfików od nich miałem i zostały u mnie na stałe, więc firma fajna z dobrą chemią.

Posted

@Streat co do śliskości - nie wiem czy to coś Ci da bo minął ponad miesiąc ale wczoraj sprawdzałem i nie ma pomiędzy tymi trzema różnicy

• Lubię to 1
  • 2 weeks later...
Posted

No dwa produkty okej, środek jak zwykle trochę brak 🙃 

Posted
14 minut temu, boT napisał:

No dwa produkty okej, środek jak zwykle trochę brak 🙃 

Nigdy nie zrozumiem fenomenu środkowego produktu. Kupiony okazjonalnie ale nie uważam samego zakupu za trafiona okazję. 😉. Gdyby nie logistyka to bym komuś po prostu oddał. 

Posted

Ja również. Od czasu kiedy mam Glaco porównałem je sobie na razie z dwoma powyższymi i z Prostaff’em tym 240 dni i tym 90 dni. Glaco, jak na razie pod kątem zachowania na mojej szybie przegrywa ze wszystkimi. 

Posted

Nic nie skacze. Smugi takie jak po Glaco. Poziom akceptowalny. Choć z czasem mam wrażenie że jest jednak trochę lepiej niż na części szyby z Glaco. 

Posted

Bardzo ciekawie się prezentuje. Ja kiedyś pod "naporem" Internetu kupilem glaco i pierwszy wyjazd w deszcz myślę- faktycznie, zajebista ta wycieczka.
Ale teraz z perspektywy czasu to wolałem używać nawet rainx