wolf25ss Posted June 18, 2020 Report Posted June 18, 2020 Tak jak w temacie chciał bym się dowiedzieć jak dobrze wyczyścić nadkola i ranty nadkoli dodam że nie mam myjki ciśnieniowej mieszkam w bloku jedynie pozostaje mi piaskownica ręczna do spłukania chyba że są elektryczne do kwoty 300 zł ? i pojechać gdzieś w ciche miejsce i to do porządku wyczyścić bo na myjni stracę kasę a dalej będzie to brudne i dużo syfu pytanie jest moje następujące jak to ogarnąć w miarę moich możliwości i jaką chemie i sprzęt użyć do tego nie nadwyrężając budżetu z góry dzięki za odpowiedz. 1
Moderator psemo Posted June 19, 2020 Moderator Report Posted June 19, 2020 Tutaj jest wszystko ładnie opisane https://kosmetykaaut.pl/
Jendrek Posted June 19, 2020 Report Posted June 19, 2020 Rozważ odkręcenie nadkoli. Pod nimi na wysokości progów oraz w rantach często zbiera się syf który trzyma wilgoć i powoduje korozję. Nadkola do bagażnika i na bezdotyk, opryskaj jakimś mocnym apc i spłucz. Przy okazji wnęki ogarnij za resztę kredytów Jak już będziesz miał na wierzchu to oprócz czyszczenia możesz sie pokusić o jakąś impregnację/konserwację.
wolf25ss Posted June 19, 2020 Author Report Posted June 19, 2020 A nie szło by to ogarnąć w ustronnym miejscu i piaskownicą ręczną ?? jak ja wyjadę z tej myjni to zaraz znowu będą brudne dokładnie jakie to mają być kosmetyki u mnie nie ma za wiele sklepów z takimi rzeczami a większość co mają w sklepach to k2 i jak te ranty myć przy tych plastikach i czym to dokładnie zakonserwować?.
RoBee Posted June 19, 2020 Report Posted June 19, 2020 A nie szło by to ogarnąć w ustronnym miejscu i piaskownicą ręczną ?? jak ja wyjadę z tej myjni to zaraz znowu będą brudne dokładnie jakie to mają być kosmetyki u mnie nie ma za wiele sklepów z takimi rzeczami a większość co mają w sklepach to k2 i jak te ranty myć przy tych plastikach i czym to dokładnie zakonserwować?. Mam takie pytanie czysto techniczne: czy pokusiłeś się o użycie wyszukiwarki na forum? Przecież tu jest mnóstwo relacji gdzie pokazano czym i jak myć nadkola i czym i jak rozpuszczać nalot ze smoły/asfaltu. Wysil się.
Qlimaxss Posted June 20, 2020 Report Posted June 20, 2020 @wolf25ss Podjedź na bezdotyk Wieczorkiem z żaba podnosisz lekko jedno koło aby poszło w dół przy podnoszeniu . Wtedy masz piękny dostęp do nadkola. Kup jakieś Szczotki mothers , Vikan itp. najpierw pre Wash z jakiegoś TFR . Spłukujesz potem kolejne pianowanie i szczotki w ruch. Jak podeschnie to jakiś Tar and Glue . Bo tam zawsze stado smoły. Potem spłukujesz i jakiś dobry dressing do plastików i gotowe
wolf25ss Posted June 21, 2020 Author Report Posted June 21, 2020 Czym mam zakonserwować te nadkola jak już zdejmę te plastiki umyje je dokładnie no i te ranty jak porobić
wolf25ss Posted June 22, 2020 Author Report Posted June 22, 2020 A coś z średniej półki auto nie jest nowe nie chcę na kosmetyki wywalać nie wiadomo ile
wolf25ss Posted June 22, 2020 Author Report Posted June 22, 2020 I jak te ranty wyczyścić Na błotniku ?
Gold_Car Posted June 22, 2020 Report Posted June 22, 2020 Z korozji? Włosy murzyna ...Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Jendrek Posted June 23, 2020 Report Posted June 23, 2020 19 godzin temu, wolf25ss napisał: A coś z średniej półki auto nie jest nowe nie chcę na kosmetyki wywalać nie wiadomo ile CG Bare Bones
voltage Posted June 23, 2020 Report Posted June 23, 2020 On 6/22/2020 at 6:18 PM, wolf25ss said: A coś z średniej półki auto nie jest nowe nie chcę na kosmetyki wywalać nie wiadomo ile Budżetowo to K2, albo popytaj w jakimś dużym sklepie motoryzacyjnym o jakiś wosk/preparat do zabezpieczenia nadkoli, elementów zawieszenia i profili zamkniętych.
wolf25ss Posted June 23, 2020 Author Report Posted June 23, 2020 A sonaax czy coś wyżej niż k2 chodzi mi żeby nie było za drogie a spełniało swoją funkcje
Moderator Domel Posted June 23, 2020 Moderator Report Posted June 23, 2020 W dniu 18.06.2020 o 23:30, wolf25ss napisał: ak jak w temacie chciał bym się dowiedzieć jak dobrze wyczyścić nadkola i ranty nadkoli dodam że nie mam myjki ciśnieniowej Zakrzywiony duży pędzel 60mm I dużo APC albo wheel cleanera albo piany etc etc
Moderator Streat Posted March 18, 2021 Moderator Report Posted March 18, 2021 @MMCzysci lidlowska za 10 zł
alexander.p Posted March 18, 2021 Report Posted March 18, 2021 Teraz, MMCzysci napisał: Szczotka do nadkoli inna niż Mothers? A'la Mothers z Lidla lub Inne wygodne
Recommended Posts