Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zastosować możesz, tylko po co? Opona to inny materiał. Potrzebuje innej chemii dla efektu.
vanquisz Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Widziałem SmartGel na oponach i plastikach, wyglądał i trzymał sie bardzo fajnie. AG jest połowę tańszy(troszke go mniej jest) Co by było lepsze?
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Akurat do opon uzywam czego innego-duraglossa.
Marek Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Używał ktoś AG BUMPER CARE?Można stosować na opony? Jak z trwałością? Zdecydowanie odradzam. BC jest na zewnętrzne plastiki i elementy gumowe typu uszczelka drzwi. Na opony z AG tylko Instant Tyre Dressing. Na dobrze umytych i wysuszonych oponach jedna lub dwie aplikacje dają efekt przez wiele tygodni -szczególnie teraz. Oprócz dobrego wyglądu opona jest konserwowana i zabezpieczana przed UV. I zdecydowanie łatwiej jest utrzymywać ją w czystości.
AutoDetailing Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Używałem zarówno bumper care jak i tyre dressing. BC - spodobało mi się jego działanie. Ładny efekt, latwa aplikacja, wysoka trwałość TD - tu mam odmienne zdanie niż Marek. Po aplikacji opona błyszczy się zbyt mocno. Po kilku godzinach przesycha i wygląda to estetyczniej. Po pierwszym deszczu produkt właściwie znika. Produkt był nakładany na dobrze umyte opony w odpowiedniej temperaturze.
Marek Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 TD - tu mam odmienne zdanie niż Marek. Nie przedstawiam swojej opinii tylko przeznaczenie produktu . To co podałem powyżej jest instrukcją producenta, nie moim spostrzeżeniem. Oczywiście można nie mieć do tego przekonania. Ale nawet same nazwy wyraźnie wskazują na które elementy powinno się stosować owe produkty.
Sobiech Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Moje pierwsze pytanie forumowe Postanowiłem zadbać nieco o swoją Lalę i chciałbym zacząć od uzdrowienia czarnych plastików dookoła auta. Mam ich sporo, mocno wyblakłe i miejscami solidnie przytarte. Z tego co wyczytałem na forum polecacie `Megłajersa` Exterior Trim Detailer lub BlackWow? Na to Wowa mi trochę szkoda kasy (taak, wiem że warto) więc pytania odnośnie Megsa: 1. Da się go gdzieś kupić w Łodzi? 2. Czym go nakładać? Kupiłem nawet dziś w tesco `gąbeczkę samochodową` i polecane gdzieś tutaj ściereczki mikrofibry, ale czy ta gąbka będzie się nadawać? 3. Kolejność dobra? a) suchą powierzchnię odtłuścić b) nałożyć preparat, wetrzeć ruchami kolistymi przy użyciu .... ? c) poczekać aż przeschnie d) "wypolerować" szmatką (jaką?) : )
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Możesz nakładać tą gąbeczką. Na większe elementy. Dobrze wypracować, w przypadku black wow-może drogi ale mega wydajny, nie sugeruj się wielkością butelki. jeszcze moge polecić PB trim restorer. A polerujesz szmatka mf.
Marek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Z tego co wyczytałem na forum polecacie `Megłajersa` Exterior Trim Detailer lub BlackWow? Zanim kupisz najdroższy wypróbuj inne. Mam jeszcze kilka próbek Bumper Care AG (i SRP.)Jeśli chcesz (inni także jeśli mają ochotę ) daj adres na PW, Wysyłam za free.
Sobiech Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zanim kupisz najdroższy wypróbuj inne. Mam jeszcze kilka próbek Bumper Care AG (i SRP.)Jeśli chcesz (inni także jeśli mają ochotę ) daj adres na PW, Wysyłam za free. Jak to mama uczyła, jak dają - bierz, jak biją - uciekaj. Dziękuję. Adres zaraz podeślę, mam nadzieję, że nie wykorzystasz go do czegoś innego :> Porównanie przyda się jak najbardziej, ale chyba i tak muszę coś kupić do końca tygodnia bo zapowiada się bardzo fotograficzna majówka i chciałbym zdążyć to zrobić na sesję W związku z tym podbijam pytanie - da się gdzieś tego Megs'a kupić w Łodzi? I jeszcze jedno pytanie mam - podobno te środki są dość tłuste, bardzo będzie mnie brudzić, jeśli potraktuję tym klamki ?
Marek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 mam nadzieję, że nie wykorzystasz go do czegoś innego Ciekawe co miałeś na myśli
firmek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 W związku z tym podbijam pytanie - da się gdzieś tego Megs'a kupić w Łodzi? http://www.meguiars.pl/punkty-sprzedazy ... dzkie.html Pewnie i tak zostanie zamowienie przez sklep internetowy.
Sobiech Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 W związku z tym podbijam pytanie - da się gdzieś tego Megs'a kupić w Łodzi? http://www.meguiars.pl/punkty-sprzedazy ... dzkie.html Pewnie i tak zostanie zamowienie przez sklep internetowy. Miałeś rację, w żadnym z wymienionych tam sklepów nie mają tego produktu, w kilku innych "samochodziarskich sklepikach" też nie znalazłem... Ehh, może chociaż próbki od Marka dojdą przed majówką PS. Podobno te środki są dość tłuste, bardzo będzie mnie brudzić, jeśli potraktuję tym klamki, czy wystarczy dobrze wypolerować MF po nałożeniu ? [edit] Jeszcze jedno - jak takie preparaty działają na szare plastiki ? Bo chciałbym sobie progi wewnątrz auta nieco uzdrowić
Łukasz Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 jak takie preparaty działają na szare plastiki ? Możesz użyć tych samych co do innych plastików.
Sobiech Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Marek, jeszcze raz serdeczne dzięki za próbki:) W ten weekend wysmarowałem swoją Lalę Autoglym Bumper Care i powiem... efekt jest super:) Co prawda mocniejszych przebarwień miejscowych nie przykryło, ale to nie farba, a po całonocnym deszczu są tylko zacieki w dwóch miejscach, gdzie zawsze spływa woda, więc wytrzymałość na plus. Fotki niestety robiłem telefonem, ale są. Efekt widoczny na zdjęciu jest nieco spotęgowany przez zastane, ostre oświetlenie prawie-zachodzącego słońca.
aro_77 Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Ostatnio zakupilem probke Finish Kare Trim Restorer - polecam! Na prawde jest bardzo fajny, ma konstystencje zelu, jatwo sie wciera. Zawiera silikon wiec ladnie kropelkuje ale nie przyciaga kurzu jakos specjalnie, bynajmniej nie zauwazylem. Teraz musze jeszcze sprawdzic PB i porownac. Jak znajde chwilke zrobie fotki z nakladania na zderzak lub lusterko.
johnx Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Mógł by mi ktoś doradzić czego użyć do gum zewnętrznych (uszczelni wkoło okien)? Do plastików i listew używam Gold Class Trim Detailer i jestem zadowolony, tylko że nie sprawdza się on na tych uszczelkach i chciałbym coś innego. Coś coby się trzymało dość długo. Macie może coś sprawdzonego ?
JJ. Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 A co masz do opon? To też guma, leć tym samym
Gość Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Czy Finish Kare Trim Restorer na długo pozostaje na zderzakach i jak wygląda efekt po deszczu.
johnx Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 W sumie nie mam nic do opon (ale kupie coś nie długo). Czyli np żel do opon byłby też dobry do uszczelek gumowych?
red Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Szczególnie właśnie Endurance wspomniany przez Kubz'a - naprawdę długo się trzyma i fajną czerń wyciąga.
johnx Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Dzięki no to pewnie kupie Endurance bo będę miał też do opon.
kocmocc Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Wczoraj znalazłem chwilkę czasu i przetestowałem Auto Glym Bumper Care - efekt jak dla mnie bardziej niż zadowalający Kilka fotek: (chlapacze też 'zrobiłem') Zobaczymy jak będzie z trwałością P.S - Dzięki Marek za próbkę
Rekomendowane odpowiedzi