tryhp3 Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2019 Otrzymałem od @tenzi SZYBKI POŁYSK 600 ml. Postanowiłem wypróbować w walce z zaciekami. Opis: FINISH DETAILER, USUWA ZACIEKI Z SZYB I KAROSERII Błyszczący finish odpowiedni do lakieru każdego koloru i rodzaju. Prosty w użyciu i nie wymaga polerowania. Po zastosowaniu uzyskujemy większą intensywność barwy lakieru. FINISH DETAILER USUWA ZACIEKI I PLAMY Z SZYB I KAROSERII POŁYSK Z ZABEZPIECZENIEM PRZED UV Pielęgnacja karoserii po myciu Produkt polimerowy przeznaczony do wykończenia pielęgnacji auta. Idealny do stosowania po myciu bieżącą wodą, w której znajdują się minerały pozostawiające na karoserii ślady po wysuszeniu. Preparat nadaje lakierowi blask oraz likwiduje plamy i zacieki pochodzenia mineralnego z szyb i karoserii. Wypełnia drobne rysy na lakierze oraz nadaje połysk z zabezpieczeniem UV. Jest całkowicie bezpieczny dla wosków i innych warstw zabezpieczających lakier. Sposób użycia: 1. Natrysnąć na czystą powierzchnię karoserii. 2. Przetrzeć szmatką z mikrofibry i przepolerować dla uzyskania końcowego połysku. Krótki filmik producenta: https://www.youtube.com/watch?v=1e0djxzSd38 Samochód umyty szamponem. Spłukany twardą wodą, nie osuszany ręcznikiem. Więc zacieków sporo: Po aplikacji: Pozostało kilka zacieków. Powtórna aplikacja nie pomaga. Aplikacja jest prosta. Atomizer powoduje spienienie preparatu. Dociera się dosyć łatwo. Jest bezwonny. Generalnie działa tak jak opisuje producent, czyli usuwa zacieki i daje połysk który jest zauważalny. Ja skupiłem się na usuwaniu zacieków, więc zdjęcia fragmentów karoserii. Ale dodatkowy połysk na żywo jest zauważalny. Udało się nim usunąć jakieś 90-95% zacieków. Po inspekcji można się doszukać pozostałości, których nie daje rady usunąć powtórna aplikacja. Zauważyłem, że po aplikacji lakier o wiele słabiej przyciąga kurz/brud. Nie mierzyłem ile poszło na samochód, ale oceniam środek jako wydajny. Z plusów można też zaliczyć atrakcyjną cenę. Można też usuwać zacieki z szyb. Przetestuję przy kolejnym myciu. 2 1
Dystrybutor tenzi Opublikowano 25 Września 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 Dzięki za test! Szybki Połysk rzeczywiście może nie dawać rady zaciekom starszym (czy też mocniej utrwalonym przez silne słońce). Do takich zacieków preparat musiałby mieć odczyn kwaśny. A Szybki Połysk dedykowany jest też m.in. na bezpieczną pielęgnację każdego rodzaju zabezpieczenia, które jest na lakierze. To sprawia, że sprawdza się całkiem dobrze do tzw. mycia na sucho, co jest zresztą testowane w innym wątku. Rzeczywiście też wydajność to jedna z jego bardzo mocnych cech.
Strus Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 A jak jest z hydro ? Mam np takiego Water Golda na lakierze, który kropelkuje jak szalony. Co się wydarzy jak wrzucę Szybki Połysk ?
DZIADZIA Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 2 godziny temu, Strus napisał: Co się wydarzy jak wrzucę Szybki Połysk ? Nic, przynajmniej u mnie. 1
chudy2355 Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 Dodam cos od siebie.Zdjecie dachu przed aplikacja. 2 dniowy brudy. Na drugim zdjeciu wyraznie widac roznice. Aplikacja banalnie prosta. Jest to pierwszy tego typu produkt u mnie i wiem ze bede uzupelnial ta butelke gdy sie skonczy ;) bardzo fajnie oczyszcza swierzy brud. Zapach przyjemnyWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
Strus Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 Serio ? tak uwalony dach a Ty fibrą lecisz? Choć patrząc na stan lakieru to też by mi to obojętne było 2
chudy2355 Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 Serio ? tak uwalony dach a Ty fibrą lecisz? Choć patrząc na stan lakieru to też by mi to obojętne byłoTen samochod tak naprawde tylko stoi. Nadaje sie tylko na szrot. Klar schodzi juz platami wiec raczej nie ma sie co przejmowac tym lakierem ;) nie mialem na czym przetestowac bo glowne wozidlo umyte w garazu stoi Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
DZIADZIA Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 47 minut temu, Strus napisał: Czyli nie ma wpływu na LSP ? Moim zdaniem nie 15 minut temu, Strus napisał: Serio ? tak uwalony dach a Ty fibrą lecisz W następnym filmiku z Tenzi, będę właśnie zdejmował taki brud bez zarysowania, jest to jak najbardziej możliwe. 1
Strus Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 2 godziny temu, rygryss napisał: W następnym filmiku z Tenzi, będę właśnie zdejmował taki brud bez zarysowania, jest to jak najbardziej możliwe. Niedługo myjnie nie będą potrzebne
Moderator Domel Opublikowano 25 Września 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 W dniu 25.09.2019 o 17:19, Strus napisał: Czyli nie ma wpływu na LSP ? Nie, pisałem w dedykowanym temacie o "Szamponie bez wycierania". Produkt totalnie nie reaguje z LSP. Tam gdzie LSP umiera = umiera dalej, tam gdzie LSP siedzi twardo = nie zaburza hydro, jest totalnie obojętny. Ale testuje dalej i zobaczymy. Od dwóch tygodni katuje produkt praktycznie dzień w dzień jako waterless, szczególnie na felgi, opony, doły auta - ta pianka z atomizera po aplikacji ma tendencje do skraplania w styku z powierzchnią roboczą - czyli daje nawilżenie i lubrykację. Na górze pianka od pod nią wilgoć. O wiele lepiej pracuje mi się nim niż Echo2o. W dniu 25.09.2019 o 17:51, Strus napisał: tak uwalony dach a Ty fibrą lecisz? Bez problemu. W dniu 25.09.2019 o 17:44, chudy2355 napisał: bardzo fajnie oczyszcza swierzy brud. Zapach przyjemny Używaj atomizera spieniającego, ta pianka robi świetną robotę. 1
chudy2355 Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 @Domel wlasnie tak zrobilem. I uzykem bardzo duza ilość;)Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
Strus Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 Staram się sobie wyobrazić samego siebie lecącego fibrą na usyfionym aucie..... Poza tym po co ? Od mycia jest myjnia. No nie. Dlatego nie trafia do mnie idea bezwodnego mycia. Kompletnie. Jakoś to nie dla mnie
Moderator Domel Opublikowano 25 Września 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 11 minut temu, chudy2355 napisał: @Domel wlasnie tak zrobilem. I uzykem bardzo duza ilość;) Zawsze mnie inspirują techniki, metodologia, patenty, receptury i styl pracy Larego Kosilly. On ma zdrowe podejście do detailingu i dbania o lakier który bardzo mi się podoba. W ostatnim filmiku nawet wspomina - jeśli już musisz dotknąć lakieru - spraw aby powierzchnia styku była mocno lubrykowana. Spoiler 7:40 i 8:14 9 minut temu, Strus napisał: Dlatego nie trafia do mnie idea bezwodnego mycia. Kompletnie. Jakoś to nie dla mnie Ja zbieram na "Red Sponga" już Mina sąsiadów na blokach będzie bezcenna
Eidos71 Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 12 minut temu, Domel napisał: 19 minut temu, Strus napisał: Dlatego nie trafia do mnie idea bezwodnego mycia. Kompletnie. Jakoś to nie dla mnie Ja zbieram na "Red Sponga" już Mina sąsiadów na blokach będzie bezcenna Ale Big Red Sponge to gąbka do mycia bez spłukiwania, a nie do mycia bezwodnego...
Moderator Domel Opublikowano 25 Września 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 6 minut temu, Eidos71 napisał: Ale Big Red Sponge to gąbka do mycia bez spłukiwania, a nie do mycia bezwodnego... Zgadza sie Bez wiader się nie obejdzie Tym bardziej będzie śmiesznie pod blokiem 4
Eidos71 Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 50 minut temu, Domel napisał: Tym bardziej będzie śmiesznie pod blokiem Raczej się zdziwisz... Jeśli mieszkają tam normalni ludzie , będzie zainteresowanie i pytania, a później stanie się to mycie dla sąsiadów normalne...
Moderator Domel Opublikowano 25 Września 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 13 minut temu, Eidos71 napisał: Raczej się zdziwisz... Jeśli mieszkają tam normalni ludzie , będzie zainteresowanie i pytania, a później stanie się to mycie dla sąsiadów normalne... Jak się wprowadzałem, raz w tygodniu słyszałem "Panie bo Pan lakier zedrze..." po roku "jeszcze sie Panu nie znudziło ?" po dwóch latach " po co to myć ? " po trzech "kuwa ten zaś myje" .... teraz "A wymyje mi Pan też ? " 1 3
MMCzysci Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 Prawidłowo Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
DZIADZIA Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2019 10 godzin temu, Domel napisał: Używaj atomizera spieniającego, ta pianka robi świetną robotę. a mnie w tej formie nie siedzi, fibra robi się za szybko ciężka.
Dystrybutor tenzi Opublikowano 26 Września 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2019 21 godzin temu, Strus napisał: Czyli nie ma wpływu na LSP ? Wg nas nie. Zgodnie z testami, które robi @Domel w innym dziale - też nie
kaka17ab Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 Siema! Dzięki uprzejmości ekipy @tenzi w moje ręce do testów trafił produkt "Szybki Połysk". Chciałem przetestować go pod kątem usuwania lekkich zabrudzeń. W tym celu ustawiłem spienianie produktu. Test był przeprowadzony na wnęce bagażnika i tylnym błotniku. Tak wyglądało to przed: Piana jest super, dodatkowo świetny zapach cytrusów. Praca z produktem szybka i skuteczna. Chwilę piana popracowała, zwilżyła kurz i lecimy z mikrofibrą, aby wytrzeć i wypolerować. Co można powiedzieć po teście? Produkt jest bardzo wydajny, świetnie pachnie i szybko działa. Jest banalny w użytkowaniu i łatwy do polerowania. Nie zostawia smug. Mój metaliczny lakier nabrał po nim szklistości, a zarazem śliskości, ale nie został przyciemniony. Za te pieniądze na szybkie akcje, ale tylko przy lekkim zakurzeniu auta świetny produkt do bezwodnego ogarnięcia auta tzw. mycia na sucho 1 1
DZIADZIA Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2019 moje spojrzenie na ten produkt 2 1
Strus Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2019 Tak sobie myślę że może to i by się nadało na szybkie akcje zimowe. Piana, spłukanie piany i zdjęcie resztek właśnie Połyskiem. Skoro na mokro nie ma z nim problemów to można lecieć na lakier po pianie bez suszenia
Rekomendowane odpowiedzi