Axwell Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 tylko i wyłącznie w dłoniach, ciepła woda + mydło w płynie/proszek. co daje płukanka w occie ?
SJake Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 co daje płukanka w occie ? smród Nienawidzę zapachu octu... w sałatkach i ze śledziami mi nie przeszkadza.
Administrator Evo Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 co daje płukanka w occie ? Zmiękcza materiał, tak że 2 letni Fluffy po płukance dorównuje takiemu ze sklepu. Przy użyciu dobrego proszku można wąchać cały dzień, nie ma śladu po zapachu octu.
SJake Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zmiękcza materiał, tak że 2 letni Fluffy po płukance dorównuje takiemu ze sklepu. Przy użyciu dobrego proszku można wąchać cały dzień, nie ma śladu po zapachu octu. Tylko takie częste zmiękczanie nie za dobrze wpływa na strukturę włókien. Patent z octem ma za zadania pozbycie się "minerałów" z wody w której pierzemy oraz ich osad w naszych MF.
bmwsrc Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 cześć, Przyznam, że patent z octem okazał się bardzo skuteczny... Dodane ok 30 ml do dozownika z proszkiem skutecznie usunęło zabrudzenia z moich mikrofibr. Dzięki za podpowiedzi. pozdr
Arturoo Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Wczoraj sprawdziłem sposób z octem i jest jak najbardziej dziekuje panowie
miskieusz Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 tak siedze i siedze i sie zastnawiam bo mi pytanie ucieklo ale sobie wlasnie przypomnialem: pierzecie MF po kazdorazowym uzyciu? glupie pytanie?
miskieusz Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 hmm bede zgadywal ze tak Hmm czyli np po jednorazowym wycieraniu FD od razu do pralki? tricolora i aplikatory gabkowe tez?
Keil Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 ja np. po myciu itp. przepieram sobie ręcznie fibre/y w umywalce z mydełkiem i jest dobrze
hornet Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Ja piorę po każdym użyciu. Ostatnio widziałem gościa na Ehrle jak mył auto. Odjechał i zaczął wycierać jakąś brudną koszulką, a później obleciał nią plastiki w środku i szyby . Oczywiście wycierał auto niedomyte .
pavvell Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 A jakby tak proszku karcher RM760 zapodać trochę do pralki i wyprać mikrofibry? Próbował ktoś? RM760 jest uważany za jeden z najlepszych preparatów do prania tapicerki.
marcin9913 Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Jestem nowy w temacie więc... Mam pytanko, po osuszeniu auta microfibrą można ją wyrzymać w rękach? Czy może ulec zniszczeniu? Mam Janka do podłogi, no i jednym do sucha się nie da wytrzeć auta, trzeba by ją wyrzymać porządnie. Oczywiscie mam też w razie czego drugą fibre JN.
red Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Nawet jak ją wykręcisz (co akurat nie jest najlepsze) to będzie Ci mazała zamiast dobrze wchłaniać. Najlepiej mieć 2-3 Janki do osuszania (w końcu są tanie) i jak się jedna nasiąknie, to tylko ją wytrzepać, a do ręki bierzesz następną suchą. Potem sobie wszystkie w domu wysuszysz bez wyżymania.
marcin9913 Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 Nawet jak ją wykręcisz (co akurat nie jest najlepsze) to będzie Ci mazała zamiast dobrze wchłaniać. Najlepiej mieć 2-3 Janki do osuszania (w końcu są tanie) i jak się jedna nasiąknie, to tylko ją wytrzepać, a do ręki bierzesz następną suchą. Potem sobie wszystkie w domu wysuszysz bez wyżymania. Tak też sobie pomyślałem. Kupiłem właśnie drugą sztukę...
tymon88 Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 ja np. po myciu itp. przepieram sobie ręcznie fibre/y w umywalce z mydełkiem i jest dobrze dokładnie - zwykłe mydło + przejechanie szczotką i mikrofibra jak nówka, schodzą BARDZO DUŻE ZABRUDZENIA!! POLECAM MYDŁO
dandi Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 wcześniej stosowałem "Biały Jeleń" w kostce a teraz używam Jelenia w płynie i jak do tej pory nie zawiodłem się na tym mydle
M4ciek Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 ja również, ale dla mnie wersja w kostce wydaje się być jakąś silniejszą w działaniu (choć wymaga wpierw popracowania nad nią, np. na tarce )
siwy49 Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Czytam te posty i zadziwia mnie, że nikt nie spróbował takich środków: STJARNAGLOSS PAD & MICROFIBRE CLEANER 473ML - DO PRANIA PADÓW I MIKROFIBR; SMARTWAX PROFESSIONAL CLEAN MICROFIBER - DO PRANIA MIKROFIBR. Do kupienia np.showcarshine.pl - rewelacja! Pozdrawiam!
michałoś Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Nie wiem czy ktoś już pisał to w tym temacie, ale uwaga bo czerwone mikrofibry Sonax-a strasznie farbują. Prałem razem z innymi MF i TriColorem, a po praniu większość MF była czerwona, a z TriColor-a zrobił się DuoColor.
Swoop Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Ja jakoś szczególnie się nie bawię. MF piorę ręcznie mydłem do rąk w płynie i git majonez
patol Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Mnie tam już męczy mycie ręczne wszystkich mikrofibr (chociaż muszę przyznać, że biały jeleń działał cuda... nawet po tygodniowym odleżakowaniu mf), padów itp. Właśnie jedzie do mnie Sonus i przetestuje go w weekend. Ostatnio testowałem proszek białego jelenia, ale tylko mnie zawiódł... mam nadzieje, że z Sonusem będzie inaczej.
M4ciek Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Sonaxowe czerwone farbują (jak to czerwone), ale Fluffy też... wszystkie żółte co były w pralce zrobiły się zielone
red Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 Czytam te posty i zadziwia mnie, że nikt nie spróbował takich środków:STJARNAGLOSS PAD & MICROFIBRE CLEANER 473ML - DO PRANIA PADÓW I MIKROFIBR; SMARTWAX PROFESSIONAL CLEAN MICROFIBER - DO PRANIA MIKROFIBR. Ja próbowałem, a wręcz regularnie stosuję Co prawda mam tylko Sonusa i Smartwaxa (Sonus moim zdaniem dużo gorszy), to przymierzam się do Stjarny - ktoś testował?
Rekomendowane odpowiedzi