Moderator BiałyGTi Opublikowano 3 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 13 minut temu, rafalk napisał: Mam dwa Flufy i żaden już nie chłonie wody. One tak mają po jakimś czasie, czy jest jakiś sposób prania żeby odzyskały chłonność? Włóż je do wiadra wody na 24h . Potem pralka 40 st wirowanie 800. Mojemu pomogło 1
rafalk Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 A w czym je wyprać? Biały Jeleń? 7 minut temu, rafalk napisał:
Gesiu_15 Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 11 minut temu, rafalk napisał: A w czym je wyprać? Biały Jeleń? Są środki np Micro Wash ADBL , teraz SG ma nowy środek do prania fibr Osobiście to przesiadłem się na Białego Jelenia a do płukania leję ocet i jest w porządku Piorę fibry tak jak @BiałyGTi i jest git . 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 3 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 Tak ja uzywam Bialy jeleń i ocet 1
Pływak Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Dziś pierwszy raz testowałem SG Enzyme i muszę powiedzieć, ze bardzo fajny płyn. Co ciekawe standardowo dodałem do płukania octu i ku mojemu zdziwieniu po praniu zero zapachu octu. Pozostał jedynie delikatny zapach samego SG. Dopieranie oczywiście lepsze niż białego jelenia 1
menior Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 @Pływak a jak z wydajnoscia? ile lejesz na pranie,tez rozwazam 5litrowy baniaczek tego cuda
Pływak Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 SG podaje niby 50 ml na pranie ale ja wlalem kolo 80ml bo wrzucilem większość tego co miałem w arsenale do pralki. 1
Eidos71 Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 9 godzin temu, Pływak napisał: Co ciekawe standardowo dodałem do płukania octu i ku mojemu zdziwieniu po praniu zero zapachu octu. Pozostał jedynie delikatny zapach samego SG. Potwierdzam, że po praniu, płukaniu z dodatkiem octu i wyschnięciu wypranych MF/aplikatorów/padów, pozostaje jedynie zapach SG. Podobnie jest w przypadku ADBL. Biały Jeleń idzie w odstawkę - tzn. zużywam do końca ostatnią butelkę, dodając po trochu do prań z SG, lub ADBL.
Marcin Gugu33 Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Tak ja uzywam Bialy jeleń i ocet Jakie proporcje? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
piotr@sta Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2018 Jak używałem ADBL fibry bez lania niczego więcej były "fajne" teraz mam białego jelenia i z prania na pranie jest coraz gorzej . Octu nie chcę lać do pralki do płukania- producent pisze że ocet nie bo może zniszczyć elementy gumowe. Czy ktoś lał coś w stylu białego jelenia ale do płukania? Pomaga?
yas Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 jest wiele legend na tym forum. jedna z najwiekszych jest wlasnie BJ. tera piore w normalnym proszku (Ariel) i coraz czystsze, ewemtualnie wlaczam podwojne plukanie. Korci mnie zeby wyprobowac jeszcze Perwola do tkanin/ubran sportowych. jak to zrobie , dam znac
S3ci0r Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 z tymi płynami i proszkami bym uważał bo one już same w sobie zawierają związki zmiękczające tkaninę co jest bardzo szkodliwe dla fibr.
diabeelek Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 Kupiłem płyn do prania biały jeleń uniwersalny. Pytanie tylko czy stosować do płukania 50ml octu czy nie? W jakiej temp. prać ręczniki i mikrofibry?
D@ViD Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 @diabeelek Śmiało dodaj octu do płukania:) ja nawet daje wiecej niż 50ml Temp 40st wirowanie 800 1
diabeelek Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2018 Ile ml białego jelenia dajecie na jedno pranie?
Gesiu_15 Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2018 Teraz, diabeelek napisał: Ile ml białego jelenia dajecie na jedno pranie? zależy od zabrudzenia MF . Standard 1-2 max nakrętek leje
diabeelek Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2018 No właśnie dałem dwie nakrętki i po wyciągnięciu z prania czuć, że jeszcze nie zostały dokładnie wypłukane
Gesiu_15 Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2018 @diabeelek do płukania lejesz ocet ? Jak nie to wlej z 50tkę
diabeelek Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2018 Wlałem 50ml puściłem jeszcze raz samo płukanie i teraz jest ok. Chyba za dużo dałem na początku BJ
Cortex Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 Ja leje dwie nakrętki Białego Jelenia, 50ml octu do płukania, mikrofibry bardziej brudne nacieram szarym mydłem - polecam, bo wszystko super się dopiero, a fibry nie tracą właściwości 1
Marcin Gugu33 Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2018 1.BJ 1-2 nakrętki do prania, a ocet 50ml do płukania? 2. A po za tymi środkami coś dolewacie, jakies zwykłe płyny? 3. Czy tamte proporcje same wystarczą? 4. Co każde czyszczenie, woskowanie, osuszanie- pierzecie fibry?
Marcin Gugu33 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2018 Dobrze piorę? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
piotr@sta Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2018 Cytat 2. A po za tymi środkami coś dolewacie, jakies zwykłe płyny? ?bj+ocet lub dedykowane srodki typy ADBL micro wash 4. tak tylko nie co każde suszenie bo to bez sensu.
Fredi88 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2018 2 minuty temu, piotr@sta napisał: dedykowane srodki typy ADBL micro wash Wydaje mi się że płyn od SG robi lepszą robotę niż adbl
kursien Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2018 Wydaje mi się że płyn od SG robi lepszą robotę niż adbl No to ekstra bo akurat wybrałem SG na swój pierwszy płyn do MF czyli nie będę smutny ;) Do tej pory byłem zadowolony z efektu Białego Jelenia Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi