MirekGTS Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 @mirekGTS, gdzie kupiłeś taki wąż??Aukcja nr 7471513974, jest w wielu innych miejscach. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
totekk Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 w pracy do kasacji poszedł uchwyt z obejmą, jak tylko spojrzałem na ten uchwyt, wiedziałem co na nim będzie wisieć 10min cięcia gięcia i Januszowy uchwyt działa 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Mikrofibra z Aliexpress, magnesy neodymowe. Ojciec jako szwacz i mamy magnetto 2 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 @david2888 magnesy też z Ali? daj linka do fibry i magnesów jak możesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 5 minut temu, krzygaj napisał: @david2888 magnesy też z Ali? daj linka do fibry i magnesów jak możesz 1. https://pl.aliexpress.com/item/32864273108.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.44bd5c0f5jTe7i 2. https://allegro.pl/oferta/magnes-neodymowy-walcowy-20x3-mm-mocny-10-szt-8121815377?snapshot=MjAxOS0xMC0xMVQxNDoxNjozMy4zMDlaO2J1eWVyO2IzZGVkNjIyNTNlMjU1YWNjN2VhYjQxZGYwMTlhNTA5MjUyZDAyNDM5ZWQ3YjA5NzBmMjNlY2ZlNmRhYjdjYmI%3D magnesy za mocne wedlug mnie polecam kupić raczej mniejsze 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 @david2888 nawet udało się pod kolor auta zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 24 minuty temu, peciu napisał: @david2888 nawet udało się pod kolor auta zrobić Taaa. Mogę z bezdotyku wracać, nikt nie zauważy nawet ze mam cos na lakierze 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 18 Listopada 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Godzinę temu, david2888 napisał: magnesy za mocne wedlug mnie polecam kupić raczej mniejsze 10mm absolutnie ok. 20mm to juz duża moc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursien Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 @Domel u mnie użyłem 20 x 2 mm --- i powiem, że nie są ani za mocne, ani za słabe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Taka sytuacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 @rygryss Są w sklepach i na All.... takie kostki nazywane najczęściej "magnetyzer demagnetyzer wkrętaków bitów śrub", a kosztują jakieś grosze. Może za jego pomocą da radę namagnesować ten dospawany bit tak, że nie będzie wypadał z uchwytu kątowego. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 @slav , o tym nie pomyślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Taki "domowy" odpowiednik Scangrip Bonnet za 30zł Dodam, że ma nawet regulowany rozstaw 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio_Gdansk Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 @david2888 możesz zdradzić więcej szczegółów odnośnie budowy uchwytu? Co gdzie i skąd? Oraz wymiary. Myślę o czym podobnym a Twoje rozwiązanie wygląda ciekawieWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 @Arkadio_Gdansk Podobny schemat budowy jak opisał kolega w innym temacie: tylko, że te uchwyty to z marketu Bricomarche - dział z różnymi zawiasami metalowymi, okuciami itp Ten metalowych uchwyt w kształcie U, przymocowałem na "trytytki" do rurki elektroinstalacyjnej oraz zakleiłem taśma izolacyjną białą. Rura 20mm a w nią druga rurka 16mm , żeby to się swobodnie przesuwało a przez całą długość rurki idzie linka gumowa, sprężysta która na obydwóch końcach przymocowana jest do metalowych uchwytów. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Świetny patent.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Można użyć jako wózek na wiadra, czarne też są. Cena 24plnWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKRZ Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 W dniu 1.06.2019 o 07:47, Domel napisał: Ja zrobiłem sobie wodę w garażu ... @Domel czym uszczelniałeś te przyłącza na dole zbiornika? Zastanawiam się czy np masa poliuretanowa klejąco-uszczelniająca Boll była by ok? Poza tym, jak rozwiązałeś przejście przez dno zbiornika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 5 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 4 minuty temu, PawelKRZ napisał: czym uszczelniałeś te przyłącza na dole zbiornika? Silikon łazienkowy. 4 minuty temu, PawelKRZ napisał: Poza tym, jak rozwiązałeś przejście przez dno zbiornika? To jest kranik do beczek zakręcany z gwintem. Obecnie pracuje nad jakims systemem filtracji brudu z rynny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKRZ Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Silikon łazienkowy nie przepuszcza z czasem? Ja kombinuje z czymś takim. Muszę tylko dokupić jeszcze przedłużkę żeby zawór obniżyć. No i nie wiem czy się bawić w uszczelki gumowe czy po ciasnym przejściu przez dno nałożyć "coś" na gwinty i skręcić. Silikonu się trochę obawiam, bo ma tendencje do odspajania po czasie od ścianek. Ale jak u Ciebie działa ... no nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 5 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 @PawelKRZ dystans? dokup mufe i skrec na tasme teflonową powinno byc ok, a jak wytniesz odpowiedni otwór to daj uszczelke gumową i mocno skrec nie powinno przeciekac, az takiego cisnienia nie powinno byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 5 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 22 minuty temu, PawelKRZ napisał: Silikon łazienkowy nie przepuszcza z czasem? Zdarzało się. Ale wynikało to głównie ze słabego docisku między śrubami. Ale uszczelki gumowe i dużo silikonu załatwiły sprawę. Mój jedyny problem teraz to filtracja. 90% problemu rozwiała wata perlonowa do akwarium. Patentuje teraz ten wylot. Zobaczymy co mi się uda wyrzeźbić. Generalnie wolałbym kupić gotową beczkę z katalogu, ale nie znalazłem takiej z odpowiednią średnicą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 5 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 @Domel tu masz w sumei gotowy zestaw 6088049653 nie wiem jak duza masz tą beczke ale przynajmniej jest bez kombinacji z kranikami i dorabianiem rur, a co do filtracji to mozesz sprobowac z kawałkiem materiału na rure nałożonego, tak aby zbierał mneijsze i wieksze zabrudzenia tylko trzeba bedzie to czyscić co jakis czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 5 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Godzinę temu, Streat napisał: 6088049653 Tak znam je na pamięć, rozpisywałem się z producentami swego czasu, ale niestety nie ma gotowego zestawu o średnicy 50cm a tylko taka beczka mi wejdzie. Dlatego musiałem zrobić customową 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi