Martin. Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia Mam jeszcze w pyyania dosmisnie mycia koch rrw - czy woda ma być ciepła czy myje się zimna? - ile litrow wody nalezy wlac do wiadra aby umyc auto?
maciek-drummer Opublikowano Czwartek o 06:02 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 06:02 @Domel naprawdę się Tobie dziwię, że tak mówisz. Ech2o dla mnie jest najbardziej wszechstronnym produktem, mogę nim umyć auto, zastosować jako QD do lakieru ( świetny połysk ) można go użyć jako QD do wnętrza, elegancko myje szyby. W domu używam go dosłownie do wszystkiego meble, podłogi, szyby, łazienka i kuchnia. 3
Moderator Domel Opublikowano Czwartek o 07:07 Moderator Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:07 Godzinę temu, maciek-drummer napisał(a): naprawdę się Tobie dziwię, że tak mówisz. Ech2o dla mnie jest najbardziej wszechstronnym produktem No, totalnie nie przypadł mi do gustu ALE zachęcony tyloma pozytywnymi opiniami dam mu kolejną szansę, zakupiłem butelkę. 2
Mumins Opublikowano Czwartek o 07:11 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:11 Ja chyba też przemyję jakiś element przy najbliższej okazji, bo mam identycznie wspomnienia co Wojtek z pierwszego i do tej pory jedynego podejścia lata temu. Może coś mi się odwidzi
lukeu Opublikowano Czwartek o 07:23 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:23 Godzinę temu, maciek-drummer napisał(a): Ech2o dla mnie jest najbardziej wszechstronnym produktem Potwierdzam słowa kolegi - dla mnie 1:15 to jest podstawowy kosmetyk, zawsze stoi pod ręką w garażu dosłownie do wszystkiego. Przetrzeć buty z kurzu? Przetrzeć deskę w aucie? Skórzaną kierownicę? Szybki bonnet materiału? Gumowy dywanik jest brudny? Wnęki? Komora silnika z kurzu? -> żaden problem. Paradoksalnie do lakieru używam go najmniej (cała półka QD/QW od czegoś jest), ale pamiętam że daje zaskakująco dobre szkiełko. 2 1
Moderator Domel Opublikowano Czwartek o 07:33 Moderator Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:33 8 minut temu, lukeu napisał(a): Potwierdzam słowa kolegi - dla mnie 1:15 to jest podstawowy kosmetyk, zawsze stoi pod ręką w garażu dosłownie do wszystkiego. Przetrzeć buty z kurzu? Przetrzeć deskę w aucie? Skórzaną kierownicę? Szybki bonnet materiału? Gumowy dywanik jest brudny? Wnęki? Komora silnika z kurzu? -> żaden problem. Paradoksalnie do lakieru używam go najmniej (cała półka QD/QW od czegoś jest), ale pamiętam że daje zaskakująco dobre szkiełko. No wlasnie, może ta wszechstronnośc zwiazana jest wlasnie z tą "tłustością" która nabłyszcza i boostuje wszystko co dotknie a kwestia to odpowiednie dobranie rozcieńczania/proporcji. 1
Mumins Opublikowano Czwartek o 07:44 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:44 Nie podważam go, jako produkt ogólnego zastosowania, wszak sam go używam go w roztworze 1:20 pod ręcznik, ale pamiętam, że przy pracy jako rinseless był upierdliwy.
powerf Opublikowano Czwartek o 07:47 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:47 @Domel Podobno w składzie ECH2O jest trochę wosku carnauba, tak przynajmniej na YT jeden z amerykańskich detailongowych jutuberów twierdzi, może ta tłustość jest od tego. Wczoraj znowu myłem auto ECH2O i zauważam pewne różnice, pozytywy, których nie ma przy szamponach rinseless typu DIY, RRW czy inne tego typu - a mianowicie to, że nawet jeśli oprysk z ECH2O wam wejdzie w jakieś zakamarki czy szpary, to po kilku godzinach to wszystko z tych szpar i zakamarków nie wypływa i nie robi zacieków - pewnie dlatego, że ECH2O, nawet przy 1:200 dużo szybciej przysycha i odparowuje. A osuszanie lakieru po myciu ECH2O przy użyciu AG Sapphire 1:3 - bajka, ręcznik typu twisted pile i jest mega śliko, wszystko pięknie odparowuje, nie za szybko i nie za wolno. Dużo lepiej i szybciej się to osusza niż inne szampony rinseless.
powerf Opublikowano Czwartek o 17:54 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 17:54 A tu gość porównuje mycie rinseless ECH2O i RRW, i wg tego co pokazuje, to ECH2O bardzo dobrze zrzuca brud z gąbki, tutaj chyba ma gąbkę od Mckee's.
powerf Opublikowano Czwartek o 20:20 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 20:20 Sprawdziłem czy faktycznie ECH2O dobrze wypłukuje brud z gąbki, jest nieźle, wydaje mi się że dawniej jak próbowałem tą samą gąbką myć ECH2O to bardzo się brudem oblepiała i z niego nie wypłukiwała. A może to był inny szampon.... Pierwsze zdjęcie przed wypłukaniem drugie po.
SerowyCheetos Opublikowano Czwartek o 20:28 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 20:28 6 minut temu, powerf napisał(a): Sprawdziłem czy faktycznie ECH2O dobrze wypłukuje brud z gąbki, jest nieźle, wydaje mi się że dawniej jak próbowałem tą samą gąbką myć ECH2O to bardzo się brudem oblepiała i z niego nie wypłukiwała. A może to był inny szampon.... Weź też pod uwagę że gąbka z Pure Chemie ogólnie bardzo dobrze wypłukuje się z syfu. Jeśli masz inne gąbki przetestuj na nich wypłukiwanie w ECH2O 1
maciek-drummer Opublikowano Piątek o 10:50 Zgłoś Opublikowano Piątek o 10:50 W dniu 10.04.2025 o 09:07, Domel napisał(a): No, totalnie nie przypadł mi do gustu ALE zachęcony tyloma pozytywnymi opiniami dam mu kolejną szansę, zakupiłem butelkę. HAHA, daj znać jak tam
Moderator Domel Opublikowano Piątek o 11:58 Moderator Zgłoś Opublikowano Piątek o 11:58 Godzinę temu, maciek-drummer napisał(a): HAHA, daj znać jak tam Własnie odebrałem z paczkomatu 1
karacz Opublikowano Piątek o 14:15 Zgłoś Opublikowano Piątek o 14:15 Ja odebrałem RRW z paczkomatu, ale nadal brak gąbki do mycia więc będzie czekane 1
Rekomendowane odpowiedzi