Tomek101212 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2019 Zastanawiam się nad kupnem wosku od SOFT99 na sezon wiosna/lato. Obecnie na aucie leży jeszcze soft99 fusso coat 12 months wax dark, który został nałożony przed zimą (siedzi juz około 5 miesięcy), a dwa dni temu odświeżyłem go ADBL synthetic spray wax. Jestem bardzo zadowolony z efektu jaki dał fusso i z jego długotrwałej ochorny lakieru. Zastanawiam się nad następującymi woskami: - Mirror Shine Wax Dark - New Scratch Clear Wax Dark - The King of Gloss Dark - Water Block Wax Dark - Kiwami Extreme Gloss WAX Black Hard Wax - fusso coat 12 months wax dark Co polecacie z wyżej wymienionych wosków? Jaka jest ich charakterystyka (przyciemnienie, efekt głębi, maskowanie niedoskonałości, look, jak długo wytrzymują). Po obejrzeniu tego filmiku myśle nad KoG ale brakuje mi jakiegoś porównania z pozostałymi woskami soft99. Czekam na waszą poradę i jakieś fajne zdjęcia (jest to mój pierwszy post i liczę na wyrozumiałość)
lukeu Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2019 @Tomek101212 woski od softa są raczej podobne do siebie. Miałem Kiwami i nie powiem, spoko wyglądał lakier, jednak brakło mi tego czegoś, czego bym oczekiwał od wosku letniego. Zachęcam do rozszerzenia horyzontu i spróbowania czegoś innego, bo rynek jest wosków jest tak szeroki, że jak zaczniesz testować to nigdy nie skończysz
Strus Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2019 1 godzinę temu, Tomek101212 napisał: KoG King Of Kurz Ciągnie jak głupi Ja Water Blocka lubię. Świetnie kropelkuje, dobrze zrzuca, leży 3 miesiące
ghost Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2019 1. Water block 2 Fusso 3. Authentic 4. Kiwami To mój ranking wosków softa, choć każdy z innej parafii. (Zróżnicowane kryteria) O każdym w wyszukiwarce znajdziesz tonę informacji Osoboście fajniej mi się pracuje z woskami bilt hamber. Duża puszka DSW w tej cenie albo tester wyższej półki Finis. Ten drugi nadaje się dobrze na każdą porę roku. Na lato możesz też sprawić sobie naturalne fajne testery, no Dodo juice
Tomek101212 Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2019 Jeśli nie soft99 to jaki wosk w podobnej cenie do 100zl? Który jest o wiele lepszy dodam ze mam ciemną zieleń na aucie
ghost Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2019 5 godzin temu, Tomek101212 napisał: Jeśli nie soft99 to jaki wosk w podobnej cenie do 100zl? Który jest o wiele lepszy dodam ze mam ciemną zieleń na aucie Kupujesz 2 testery Dodo Juice Rainforest rub na środek lata. Bilt Hamber Finis na całą resztę. Pojemnosci małe a i tak wystarczą na kilka lat :) Z zaproponowanej kwoty zostaje jeszcze reszta na piwo :)
salvien Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2019 Czy fusso barwi plastiki czy można go spokojnie na nie kłaść ? Pacjent Tiguan 2009.
KZFR Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 @salvien , stare Fusso u mnie niestety barwi.
Birkhof Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Czy fusso barwi plastiki czy można go spokojnie na nie kłaść ? Pacjent Tiguan 2009. Wieksosc woskow barwi. Lepiej zalozyc ze kazdy barwi wtedy nie bedzie niespodzianek
salvien Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 Czyli tylko polerka finishowa plus perl na obecną chwilę ;D
Birkhof Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 Czyli tylko polerka finishowa plus perl na obecną chwilę ;DApc i magiczna gabka albo dedykowany cleaner (megs taki ma i chyba mafra)
Rekomendowane odpowiedzi