Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zastanawiam się nad kupnem wosku od SOFT99 na sezon wiosna/lato. Obecnie na aucie leży jeszcze soft99 fusso coat 12 months wax dark, który został nałożony przed zimą (siedzi juz około 5 miesięcy), a dwa dni temu odświeżyłem go ADBL synthetic spray wax. Jestem bardzo zadowolony z efektu jaki dał fusso i z jego długotrwałej ochorny lakieru.

Zastanawiam się nad następującymi woskami:

- Mirror Shine Wax Dark
- New Scratch Clear Wax Dark
- The King of Gloss Dark
- Water Block Wax Dark
- Kiwami Extreme Gloss WAX Black Hard Wax 

- fusso coat 12 months wax dark

Co polecacie z wyżej wymienionych wosków? Jaka jest ich charakterystyka (przyciemnienie, efekt głębi, maskowanie niedoskonałości, look, jak długo wytrzymują).
Po obejrzeniu tego filmiku myśle nad KoG ale brakuje mi jakiegoś porównania z pozostałymi woskami soft99. Czekam na waszą poradę i jakieś fajne zdjęcia

(jest to mój pierwszy post i liczę na wyrozumiałość)

Posted

@Tomek101212 woski od softa są raczej podobne do siebie. Miałem Kiwami i nie powiem, spoko wyglądał lakier, jednak brakło mi tego czegoś, czego bym oczekiwał od wosku letniego. Zachęcam do rozszerzenia horyzontu i spróbowania czegoś innego, bo rynek jest wosków jest tak szeroki, że jak zaczniesz testować to nigdy nie skończysz 😉

Posted
1 godzinę temu, Tomek101212 napisał:

KoG

King Of Kurz 🙂🙂 Ciągnie jak głupi

Ja Water Blocka lubię. Świetnie kropelkuje, dobrze zrzuca, leży 3 miesiące

Posted

1. Water block

2 Fusso

3. Authentic 

4. Kiwami

To mój ranking wosków softa, choć każdy z innej parafii. (Zróżnicowane kryteria)

O każdym w wyszukiwarce znajdziesz tonę informacji 

Osoboście fajniej mi się pracuje z woskami bilt hamber. Duża puszka DSW w tej cenie albo tester wyższej półki Finis. Ten drugi nadaje się dobrze na każdą porę roku.

Na lato możesz też sprawić sobie naturalne fajne testery, no Dodo juice 😉

Posted
5 godzin temu, Tomek101212 napisał:

Jeśli nie soft99 to jaki wosk w podobnej cenie do 100zl? Który jest o wiele lepszy dodam ze mam ciemną zieleń na aucie

Kupujesz 2 testery

Dodo Juice Rainforest rub na środek lata. 

Bilt Hamber Finis na całą resztę.

Pojemnosci małe a i tak wystarczą na kilka lat :) 

Z zaproponowanej kwoty zostaje jeszcze reszta na piwo :) 

• 6 months later...
Posted
Czy fusso barwi plastiki czy można go spokojnie na nie kłaść ? Pacjent Tiguan 2009. 

Wieksosc woskow barwi. Lepiej zalozyc ze kazdy barwi wtedy nie bedzie niespodzianek
Posted
Czyli tylko polerka finishowa plus perl na obecną chwilę ;D

Apc i magiczna gabka albo dedykowany cleaner (megs taki ma i chyba mafra)