menior Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 Dodalbym ze przecietny Kowalski i tak nie odrozni konkursowego wosku od jakiegos colli czy fusso na dobrze przygotowanej powierzchni,a moglby sie poczuc oszukany jak by nie widzial efektu wosku juz po miesiacu
D@ViD Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 W piątek po korekcie jedno etapowej, na BMW X5 E70 położyłem wosk Bilt Hamber Double Speed Wax. Rewelacyjna aplikacja docieranie. Look tez bardzo fajny na czarnym metalik. Auto postalo noc i na drugi dzien rano wyjechalem z garazu. Czekam na klienta.... Auto sie lekko przykurzylo i wosk zaczął sie wypacac Co w takiej sytuacji? Przecież nie bede docieral wosku z kurzem hah
D@ViD Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Wiem ze umyć no ale auto wycackane a tu "chmurki" a klient zaraz przyjdzie po odbiór
KHOT Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Myjesz, wycierasz i na górę dobry QD PPZ - finale, qed. Powinno zejść.
soulem Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 Orientujecie się może jaka jest całkowita waga Prostaff CC Wax Gold? W sensie produkt + puszka...? Mam produkt po pierwszym użyciu (w sumie już po drugim) i zastanawiam się ile użył mój poprzednik na pierwsze nałożenie
ghost Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 W pełnym upale, wysoka temperatura, na słońcu, na nagrzaną blachę z ciekawości położyłem Chemical Guys Pete's 53. Widać było o ile szybciej olejki z niego parują, ale jestem w szoku... Nadal aplikował się i docierał bardzo łatwo. Nawet na czarnym nie zostały jakieś mazy. Można dopisać kolejną do listy zalet produktu.
Grzechu23 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zbiera dobre opinie Pete's 53 i ostatnio cos mnie zaciekawił. Chyba zapoluje na używkę. Ostatnio był na giełdzie ale szybko poszedł.
D@ViD Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 @Grzechu23 Czy ty tez kupiles ostatnio na promocji wosk BH Double Speed Wax ?? Ostatnio po one stepie położyłem go na czarne BMW X5. Wyjechałem na drugi dzień i normalnie igiełka potem zrobiło się słońce, auto postało z godzine na słońcu i na masce zaczął się pocić ten wosk pierwszy raz mnie spotkało "wypacanie się wosku" On tak ma ? Może za dużo go zaaplikowałem
Grzechu23 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 @david2888 Tak, kupiłem ostatnio DSW na promo i naprawde nie moge złego słowa o nim powiedzieć. W relacji jakość/cena/pojemność wypada baardzo dobrze i jest u mnie w samej czołówce twardzieli. Aplikowałem go już na 3 auta (czarne, białe i niebieskie) i żadne wypacanie wosku mnie nie spotkało. Wszystko było git. Bardzo możliwe ze za dużo go nałożyłeś.
Qlimaxss Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 @Grzechu23 Jak by ci się nie trafił używany Pete's 53 to mogę ci podesłać na Testy a Szkoda ze masz daleko do @paperson to i jemu byś podrzucił bo chciał na Seata swojego po korekcie wrzucić Pete' s.
ghost Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 3 godziny temu, Grzechu23 napisał: Zbiera dobre opinie Pete's 53 i ostatnio cos mnie zaciekawił. Chyba zapoluje na używkę. Forensic Detailing robił swego czasu testy do brytyjskiej prasy. Miał dostęp do labu (tu już dokładnie nie pamiętam, chyba BiltHamber ale moge sie mylić). Na kilkadziesiąt wosków przy precyzyjnych pomiarach laboratoryjnych CG Petes53 miał jeden z najlepszych wyników jeżeli chodzi o połysk. Trwałość do 2 i pół miesiąca też całkiem niezła jak na letni wosk konkursowy. W kwestii wyglądu może bez problemu konkurować z kilkukrotnie droższymi woskami pokazowymi. Nie ustąpi takiemu chociażby Zymolowi Concours, który kosztuje 1000pln. Oba mają bardzo przyjemny zapach. Różnica między produktami jest np. taka, że Pete's wybacza błędy w aplikacji. Gdyby miał jeszcze hudrofobowość na poziomie Glasura to byłby dla mnie produktem niemal idealnym
Grzechu23 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 8 minut temu, ghost napisał: Gdyby miał jeszcze hudrofobowość na poziomie Glasura to byłby dla mnie produktem niemal idealnym Nie przerobiłem zbyt dużo produktów ze stajni CG, ale do tej pory jeszcze nie natrafiłem od nich na dobrego 'kozaka' w kwestii efektu hydrofobowego
ghost Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 49 minut temu, Grzechu23 napisał: Nie przerobiłem zbyt dużo produktów ze stajni CG, ale do tej pory jeszcze nie natrafiłem od nich na dobrego 'kozaka' w kwestii efektu hydrofobowego Kto by w Kaliforni sie przejmował kroplą deszczu. W słońcu ma być szał Swoją drogą jestem w szoku, bo w pełni natural a tak mało kurzu łapie. Taki układ pasuje mi na lato.
Arkeolowy Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 4 godziny temu, david2888 napisał: zrobiło się słońce, auto postało z godzine na słońcu i na masce zaczął się pocić ten wosk Mam Finis i DSW oba potrafią się wypacać.
RafalB Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 Forensic Detailing robił swego czasu testy do brytyjskiej prasy. .... CG Petes53 miał jeden z najlepszych wyników jeżeli chodzi o połysk. Trwałość do 2 i pół miesiąca też całkiem niezła jak na letni wosk konkursowy. U mnie poleżał ok 2 tyg, tylko nie wiem czy powodem tak krotkiego czasu było to że położyłem go na Black Hole.Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Adaszek96 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 U mnie poleżał ok 2 tyg, tylko nie wiem czy powodem tak krotkiego czasu było to że położyłem go na Black Hole.Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu TapatalkaNapewno BH :D Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
attur Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2018 takie coś dzisiaj znalazłem na stronie softa. może się komuś przyda.ja mam 3 od softa ale używałem tylko water block.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 1
MichałES Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2018 Panowie jak wygladają sprawy jeśli 1. mam sam wosk i widzę ,że słabnie po np 1,5 miesiąca daje glinke i cleaner i ponownie wosk czy po prostu myje samochód osuszam i aplikuje ten sam wosk nową warstwę ?? 2.jest wosk ale wspomagany qw czy qd i decyduje się dać nową warstwę co wtedy ,musi iść cleaner i dopiero świeża porcja wosku ,bo chyba na to wszystko dać wosk to mija się z celem ? Dziękuje za odpowiedzi
menior Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2018 I w jednym i drugim przypadku wole powtorzyc caly proces czyli cleaner i na to nowy wosk
zibi-M Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2018 Jak wyżej lepiej zrobić od nowa zgodnie ze sztuką, jeśli nie mamy czasu to można go jeszcze podciągnąć chwile na Qd, QW i położyć od nowa jak należy.
MichałES Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2018 Nie lepiej będzie usunąć wosk i dopiero cleaner? Czy poprostu nie ma roznicy odrazu jechac cleanerem na starym wosku dotrzeć fibra i nakładać nowy?
paperson Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2018 @MichałES zrób wg sztuki: koniecznie umyj auto jakimś szamponem odtłuszczającym, jeśli jest potrzeba, to dekontaminacja chemiczna i mechaniczna, cleaner i wosk.
menior Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2018 1 godzinę temu, MichałES napisał: Nie lepiej będzie usunąć wosk i dopiero cleaner? Czy poprostu nie ma roznicy odrazu jechac cleanerem na starym wosku dotrzeć fibra i nakładać nowy? Cleaner sluzy tez temu by usuwac stare woski przed nalozeniem wosku dekontaminacja jak najbardziej ale nie koniecznie za kazdym razem,ja pelny cykl robie raz w roku
Rekomendowane odpowiedzi