Grzechu23 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 25 minut temu, Hubee napisał: Chce sie Wam na prawde od 4 do 8 tygodni wosk nakladac? Może to głupio zabrzmi na forum detailingowym ale...TAK! Mowa oczywiście o sezonie letnim. 1
ghost Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 1 godzinę temu, Hubee napisał: Chce sie Wam na prawde od 4 do 8 tygodni wosk nakladac? zaczynając sezon w marcu- kwietniu jedno woskowanie woskiem pośrednim (nie ma nazwy wiosenno-jesienny) taki co wytrzyma te 2-3 miesiące, w lato ze dwa woskowania woskami pokazowymi/konkursowymi 1-2M, coś co daje czystą przyjemność petes53 albo lepiej półkę wyżej souveran paste wax przed jesienią ponownie czymś pośrednim na 2-3M, a na zimę od ochoty Fusso, Finis, albo lajtowa powłoka kwarcowa bez wspomagaczy - wszystko wytrzyma do kolejnego sezonu. To nam daje 5 woskowań na samochód rocznie. Nie jest to jakoś super dużo. 1 godzinę temu, Hubee napisał: Nie lepiej kupic cos bardziej trwalego? Ja kupiłem trwały, średnio trwały, mało trwały, a potem kolejny dla zapachu, następny dla hydrofobowości, a kolejny bo mi się nudziło Ale owszem możesz kupić jeden wosk na cały rok np BH DSW. Jest trwały, hydrofobowy i banalny w aplikacji, nie ma tylko zapachu Zymola Concours ale przy 11 razy niższej cenie za puchę można to zakceptować, choć na szczęscie nie śmierdzi jak soft99 1
batinta Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 Po to ma się cały arsenał wosków żeby się pobawić, nie smarować jednym nudnym.A nóż ktoś znajomy podstawi furkę. Z resztą po coli i Fk nie będzie takiego looku jak po porządnym letnim wosku jak np. Butter czy Naty
Hubee Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 No w sumie racja Panowie. Ja na swoje auta w sezonie niestety nie mam czasu. Na masce mam IGL Quartz, Nanolex Si3D i LE EcoShield. Na reszcie auta sa dwie warstwy Eco. Teraz jak sie tylko troche cieplej zrobi wpadnie swissvax shield na lewy blotnik, a na prawy neowax no1.
Piter80 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 Panowie dziekuje za pomoc.W sumie to mam jeszcze wiekszą zagwostkę niż przed rozpoczęciem tematu😁.Wiec tak. na zimę mam fusso co na wiosne-jesien? i co na lato?
batinta Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 Obserwuj giełdę.Zawsze na sezon coś ci się trafi.Sam za niedługo robię remament w garażu i na pewno będzie na sprzedaż Butter, Megs Ultimate Liquid wax, ADBL QW, Reload i inne duperele.
ghost Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 13 minut temu, Piter80 napisał: co na wiosne-jesien? i co na lato? może to być ten sam produkt, my kupujemy dużo różnych bo lubimy wyłapywać smaczki, wiele osób nie zobaczy większych różnic jak masz dalej dylemat to przeczytaj poprzednie 40 stron obecnego tematu. A potem ponad 60 stron tego: My przeczytaliśmy wszystkie 1 1
batinta Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 Dokładnie, my tak mamy. Kupujemy, testujemy, sprzedajemy i następne, a kobity marudzą. 1 1
Piter80 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 Wybór padł na Amigo+ValetPRO Beading Marvellous.Powinno być ok.A jak nie to się pomyśli.Im dłużej czytam o woskach,tym wiecej mam wątpliwości. Dziekuje za pomoc
Berd Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 7 godzin temu, BiałyGTi napisał: To wosk ktory nie powinien istnieć mialem i nie polecam Możesz rozwinąć myśl ? Co Ci się w nim nie podoba?
Tomas-sg Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 @Eidos71 wspominales o kupnie Wolfganga będziesz chciał pożyczyć ? Mam i cleaner I sealant Ps total one essential już dostępny w SCS
Moderator BiałyGTi Opublikowano 8 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 @Berd juz dokladnie nie pamietam bo mialem go zaraz jak wyszedł ale cos mi świta ze samo nakładanie było ok jak sie zostawiło go na troszkę i przysechł nie mozna było dotrzeć ciagle mazy itd mocniej fibra przyciśniesz to rysy wiec sprzedałem go dlatego ze ciezko sie docierało. Efekt tez był sredni po nim kupiłem "Sonax Premium Class Carnauba Care" i mam go do dzisiaj i nie raz uzywam 1
ghost Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 38 minut temu, BiałyGTi napisał: "Sonax Premium Class Carnauba Care" i mam go do dzisiaj i nie raz uzywam Ponoć nie należy sie tu sugerować marką, wiele osób z doświadczeniem twierdzi, że to klon P21S/R222, czyli całkiem niezłego wosku carnauba.
Eidos71 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 @Tomas22 - na razie (na pewno do wiosny) odpuszczam zakup WDGPS. Czekam na kilka produktów (woski, hybrydy i sealanty), które są niedostępne u nas, a zbierają pochwały na DW - gdy będą u mnie (na dniach), pochwalę się (wyjątkowo) w odpowiednim dziale. O nowościach od TS u SCS wiem od momentu, gdy trafiły do SCS - czekam jednak na ocieplenie (nie chcę ryzykować przesyłki w temp. < 0 stopni i ryzyka przemrożenia chemii).
Tomas-sg Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 @Eidos71 chciałem Ci podrzucić kompletnie za free żebyś mógł się tym pobawić i zdecydować może czy warto Jakby coś wał na PW.
Eidos71 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 @Tomas22 - dzięki wielkie, ale na razie temat Wolfganga odpuszczam A jak Twoje wrażenia z tego zestawu ? Bo opinie w necie są różne - od zachwytu po stwierdzenia, że "szału nie ma"... Obawiam się też trochę, że może być to dubel BF...
Tomas-sg Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 @Eidos71 @Eidos71 @Eidos71 Kurde nie mogę usunąć twojego nicku. Szczerze wyrwałem wosk z cleaner em za 100 w komplecie i wczoraj dopiero doszło do rodziców domu. Najprędzej sprawdzę w czerwcu i stąd ta moja chęć podzielenia się bo głównie krążą teorie tutaj ale efektów nie widziałem
Moderator BiałyGTi Opublikowano 9 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 8 godzin temu, ghost napisał: Ponoć nie należy sie tu sugerować marką, wiele osób z doświadczeniem twierdzi, że to klon P21S/R222, czyli całkiem niezłego wosku carnauba. W jakims temacie jest ze to zupełnie dwa inne woski chodz opisem sie nie różnią
ghost Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 3 godziny temu, Eidos71 napisał: Wolfgang ... Obawiam się też trochę, że może być to dubel BF... Zastanawiam się właśnie jak wiele wspólnych mianowników mają ze sobą produkty Wolfgang, Blackfire, Pinnacle, McKees37. Ponoć McKees37 Trademark Carnauba Paste Wax w półce cenowej około 200pln wysoko stawia poprzeczkę konkurencji. Pewnego dnia trafi do mojej kolekcji. Obecnie niedostępny na naszym rynku, a w szufladzie kolejne pojemniczki i tak już czekają na testy. Patrząc na Wolfgang Fuzion, Blackfire Midnight Sun Ivory Carnauba Paste Wax, Pinnacle souveran Paste Wax, to liczę, że M37 TCPW da tyle "funu" ile pozytywnych opinii wokół niego 3 godziny temu, BiałyGTi napisał: W jakims temacie jest ze to zupełnie dwa inne woski chodz opisem sie nie różnią Może i jakieś różnice są, ale jak widać, ciężko je dostrzec. W tym przypadku to zaleta dla Sonaxa 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 9 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 19 minut temu, ghost napisał: W tym przypadku to zaleta dla Sonaxa Mam gdzies filmiki jak ten sonax zachowuje sie po 3 tyg od nałożenia. Auto myte 3 razy stoi pod chmurką
Piter80 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2018 Witam Panowie,tóry wosk będzie lepszy na lato?Pete’s 53 czy Angelvax body wax?Zamierzam położyc wosk na cleaner Prima Amigo.Obydwa mają bardzo dobre opinie.Czy naprawde Pete’s 53 poleży dłużej jak 2 miesiące?
qaholo Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2018 Z racji zbliżającej się wiosny polecę Megs Ultimate Liquid Wax.Bardzo dobry polimer i trwały na ok. 5tys. km i kurzu nie łapie.Idealny na okres przejściowy wiosna - jesień..Aplikacja banalna i fajnie zabezpiecza też plastiki zewnętrzne, felgi i lampy. 1
menior Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2018 2 godziny temu, Piter80 napisał: Witam Panowie,tóry wosk będzie lepszy na lato?Pete’s 53 czy Angelvax body wax?Zamierzam położyc wosk na cleaner Prima Amigo.Obydwa mają bardzo dobre opinie.Czy naprawde Pete’s 53 poleży dłużej jak 2 miesiące? Obydwa bardzo fajne woski przy czym body bardziej trwały i polezy spokojnie ponad 3 miesiące,Pete's do 2 miesięcy raczej z trudem,tyle że body trudno gdzieś teraz dostać n 1
batinta Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2018 20 godzin temu, qaholo napisał: Z racji zbliżającej się wiosny polecę Megs Ultimate Liquid Wax.Bardzo dobry polimer i trwały na ok. 5tys. km i kurzu nie łapie.Idealny na okres przejściowy wiosna - jesień..Aplikacja banalna i fajnie zabezpiecza też plastiki zewnętrzne, felgi i lampy. Nie sposób zaprzeczać, bo to świetny trwały polimer na wszystkie powierzchnie zewnętrzne.Praktycznie na każdą porę roku. Wspierany QD przetrwał mi zeszłą zimę (od października do marca). Ze względu na dobrą antystatykę (nie łapie kurzu) warto go brać pod uwagę też latem.
Berd Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2018 @batinta Dużą zaletą wosku Ultimate jest to, że można aplikować go w pełnym słońcu. Świetny produkt
Rekomendowane odpowiedzi