Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Dystrybutor
Opublikowano

ocena wosku jest mocno subiektywna a różnice wizualne pomiędzy woskami nie wielkie

Opublikowano

wosk pod cherry na lakier koloru butelkowa zieleń, najlepiej jakiś sampler, w celu sprawdzenia jak to tam się prezentuje? :)

Opublikowano

Co powiecie na temat wosku DJ Supernatural Hybrid Nano? Niedawno kupiłem, ale jeszcze nie uzywałem. Jakieś trudności, jak z rzeczywistą trwałością i wet lookiem?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
637682 wosk pod cherry

:o

sporo osób kładzie NA cherry wosk naturalny, coś od natty etc, wiec skąd zdziwienie? :?

Opublikowano

Stąd że napisałeś pod cherry a pod aio czy glaze nie kładzie się nic ,ewentualnie na.Co nie położysz to będzie dobre coś od dodo lub nattys na sealentach kończąc choć te wolą jałową powierzchnie by dłużej poleżeć a większość naturalnych wosków klęknie na cherry po 3 tygodniach pod chmurą-nie wiem swoją drogą co wy macie z tym cherry bo jak dla mnie to szału nie robi - takie oT

Opublikowano
637690 poro osób kładzie NA cherry wosk naturalny, coś od natty etc, wiec skąd zdziwienie?

Zdziwienie że napisałeś POD cherry (cleaner) , a nie NA cherry ;)

637696 swoją drogą co wy macie z tym cherry bo jak dla mnie to szału nie robi

x2 :good:

Opublikowano

Witajcie.

Jestem zupełnie świeży w temacie, a chciałbym "wziąć się" za lakier w swoim aucie - 10 letni, czarny Seat Alhambra.

Poczytałem co nieco, ale chciałbym prosić o radę w wyborze odpowiedniego wosku (po glinkowaniu). Co proponujecie dla początkującego, aby nie obciążyć zbytnio budżetu?

Opublikowano
Witajcie.

Jestem zupełnie świeży w temacie, a chciałbym "wziąć się" za lakier w swoim aucie - 10 letni, czarny Seat Alhambra.

Poczytałem co nieco, ale chciałbym prosić o radę w wyborze odpowiedniego wosku (po glinkowaniu). Co proponujecie dla początkującego, aby nie obciążyć zbytnio budżetu?

Kolego ja od siebie mogę polecić Bilt Hamber Finish Wax, możesz go używać zarówno latem jak i zimą, występuje w 50 ml i 250 ml za ok 60 i 150 zł, bardzo fajny wosk, którego sam używam :)

Opublikowano

A ja będę nudny: ze względu na łatwość aplikacji, wydajność, cena/ilość, krycie niedoskonałości i trwałość dla początkującego dalej moim zdaniem najlepsze jest fusso. Jak już się trochę obędziesz z detailingiem to jest wiele fajnych wosków które warto próbować, jednak na ten pierwszy dla kompletnego laika moim zdaniem fusso jest najlepsze.

Opublikowano

Dzięki za szybką reakcję.

Prawdę mówiąc po lekturze forum moim faworytem był Bilt Hamber Auto Balm 50ml.

Te 50 ml to wystarczająca ilość do tak dużego auta, starczy? Pojęcia nie mam jak wygląda zużycie na jedno woskowanie.

Opublikowano
Bilt Hamber Finish Wax,

o tak, świetny wosk!!! 18,5% Carnauby w wadze wosku i chyba ~50% w objętości :o

fusso

super jakość do ceny,

Ewentualnie Nattys Red lub King of Gloss. Chociaż niektórzy uważają, że ten drugi mocno ciągnie kurz. Może trochę i tak, ale efekt jest według mnie tego wart :roll:

Do 100 zł możesz jeszcze kupić na forumowej giełdzie Victorię Concours, która jest jednym z moich ulubionych wosków - daje świetny i naprawdę bardzo dobrze widoczny wet look :shock:

Dodane po 40 sekundach:

Auto balma sobie odpuść śmierdzi okrutnie i bardzo ciężko się go dociera. Miałem i szybko sprzedałem. :/

Opublikowano
Dzięki za szybką reakcję.

Prawdę mówiąc po lekturze forum moim faworytem był Bilt Hamber Auto Balm 50ml.

Te 50 ml to wystarczająca ilość do tak dużego auta, starczy? Pojęcia nie mam jak wygląda zużycie na jedno woskowanie.

starczy i jeszcze zostanie dużo

Opublikowano
Auto balm świetnie kryje ale praca z nim to jak robić korektę lakieru k2 tempo ....masakra :D

a jak Ci to pisałem jakiś czas temu to i tak mi nie uwierzyłeś i musiałeś tego doświadczyć na własnej skórze :mrgreen:

Opublikowano

Hehe coś w tym jest ale przynajmniej przetestowałem i wiem a nie biorę opinii od innych jak to to czasem bywa

Opublikowano

Koledzy King of Gloss faktycznie przyciąga kurz? Dzisiaj zamówiłem ten wosk, a tu taka informacja :-)

...chciałem sobie poprawić po FK pink.

Opublikowano
Koledzy King of Gloss faktycznie przyciąga kurz? Dzisiaj zamówiłem ten wosk, a tu taka informacja :-)

Niestety to prawda :/ ale nadrabia efektem :good:

Opublikowano

Po myciu jest już lepiej :good: ale z efektu będziesz zadowolony

Opublikowano

King of Kurz ciągnie pyłki jak głupi i niestety nawet po myciu, zresztą ja bym odpuścił go ponieważ według dystrybutora został wycofany całkowicie z produkcji i zastąpiony woskiem Kiwami.

Opublikowano

Kolega używa fusso coat i tez twierdzi, że przyciąga kurz(fakt że ma ciemny lakier).

Byłem przekonany, że syntetki mniej przyciągają a tu taka niespodzianka :-( .

Opublikowano

Jeszcze nie spotkałam się z woskiem, który nie ciągnie kurzu do czarnego auta - poprostu koszmar :wallbash:

Też mam KOGa, niedawno kupionego i zastanawiam się teraz czy go nakładać :/

PS. Idę nasmalcować Authentic'iem od Soft'a99

Opublikowano
638017 Jeszcze nie spotkałam się z woskiem, który nie ciągnie kurzu do czarnego auta - poprostu koszmar

Mam co prawda nie czarne, ale panzergrau i kurz równie dobrze widać na nim. Szczerze powiedziawszy to tylko King Of Kurz mi ciągnął mocno, poza nim nic innego nie dawało takiego dramatu. Spokojnie możesz spróbować np. AW Body który nie ma tej wady.