Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co byście polecili na ciemny lakier (dokładnie MB 189 smaragdschwarz) na lato?

Będę robił korektę, ale nie wiem jaki wosk na lato położyć.

Z tego co wyczytałem polecany jest PB Natty's Red. Czy może jednak jest coś lepszego w podobnej cenie? Głównie zależy mi aby nie przyciągał kurzu i wytrzymał co najmniej miesiąc.

Opublikowano

Angelwax Body na pewno. I to powiedział bym nawet, że nie tylko na lato, bo u mnie spokojnie wytrzymał całą zimę na aucie niegarażowanym.

Opublikowano

To teraz doszły nowe do wyboru ;)

Co z tego jest najlepsze:

-carchem carnauba 38

-angelwax bodywax

-PB Natty's red

-CG Pete's 53

Głównie zależy mi aby nie przyciągały kurzu.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego co najlepsze...jeden wosk na danym lakierze może zrobić wow a na drugim już nie.

Większość wosków naturalnych ma tendencje do wypacania się po aplikacji, po umyciu auta zazwyczaj problem nadmiernego przyciągania kurzu znika.

Z tych, które podałeś wziąłbym bodywax-a, ale każdy z nich będzie ok.

Opublikowano

Witam, czy DJ DIAMOND WHITE położony bez cleanera będzie znacząco gorszy pod względem looku i trwałości?

Samochód ma pół roku i myty zgodnie ze sztuką więc lakier w całkiem dobrym stanie. Wosk kupiłem na prezent, nigdy wcześniej go nie używałem więc nie wiem jak się będzie zachowywał.

Zadałem to pytanie w innym temacie ale zaginęło w gąszczu innych pozostając bez odpowiedzi :( Może tutaj mi się poszczęści.

Opublikowano

na jasnym jak masz nowe auto nie zauwazysz raczej róznicy w wyglądzie pomiędzy samym woskiem a woskiem na cleanerze. Co co trwałości to jak położysz na goły jałowy lakier to wytrzyma mnie więcej tyle co i na cleanerze, aczkolwiek i tak nie za długo bo to nie jest specjalnie wytrzymały wosk, ale fajnie sie z nim pracuje i daje przyjemny wygląd

Opublikowano

Co powiecie o woskach MadCow, który z poniższych poleży dłużej?

- MadCow Majesty

- MadCow Candy

Opublikowano

Czy można MadCow Majesty przyrównać do np. Natty's Paste Wax Red chodzi mi o trwałość i efekty wizualne.

Mam już prawie całe zamówienie, brakuje mi jeszcze wosku i cleanera :/