Trololo Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Carbon wytrzyma dłużej ale to też nie król trwałości, dla mnie trochę przereklamowany. Natomiast titanium, glasur Oczywiście wchodzimy już na zupełnie inny poziom. Ja bym poszedł w Dodo jakiś testerek i sprawdzać co lepsze i wsio.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 2 Lutego 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Carbon wytrzyma dłużej ale to też nie król trwałości, dla mnie trochę przereklamowany. Natomiast titanium, glasur Oczywiście wchodzimy już na zupełnie inny poziom. Ja bym poszedł w Dodo jakiś testerek i sprawdzać co lepsze i wsio. Pozwól że się z tobą nie zgodzę, Może masterem nie jestem ale trochę wosku przeszlo przez moje łapska. Nie bardzo rozumiem dlaczego carbon jest dla ciebie przereklamowany? Jest połowę tańszy od titanum, przeszło 2 razy tańszy od glasura. Różnica w wyglądzie jest bardzo dyskusyjna, trwałość także chociaż titanum faktycznie trochę lepiej znosi mocniejszą chemię. A z dodo to już cię poniosło odrobinkę, Fajne są to woski ale bardziej w kategorii ciekawostki (też ich używałem, HC nadal mam). Cena do jakości Carbon nie ma sobie równych. Zapomniałbym pachnie najlepiej z całej trójki.
wojti91zmc Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Cena tez prawie 2x od nattys blue Zalezy tez kto ma jaki budzet
Dystrybutor e36ace Opublikowano 2 Lutego 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Cena tez prawie 2x nie rozumiem
wojti91zmc Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Carbon jest 2 razy drozszy od nattys blue.Mam blue i jestem zadowolony.co prawda trzymaa ponad miesiac ale to w koncu wosk na wiosne i lato
Dystrybutor e36ace Opublikowano 2 Lutego 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Miałem blue i nie porównałbym go z carbonem całkiem inna bajka więc cena carbona jest uzasadniona a droższy jest więcej niż 2 razy. Cóż lubię przepłacać
Tommy Lee Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Lakier na samochodzie to akrylowy biały. Na sam wosk mam przeznaczone 100 złotych. Do 100zł najlepszym rozwiązaniem będzie wspomniany Soft 99, nie jest wybredny jeśli chodzi o podłoże, zawsze coś ukryje albo doczyści lakier. Przeglądałem teraz ceny wosków i zauważyłem, że ceny niektórych nagle mocno poszły w górę np. Nattys Red z około 80zł na 105zł, czy Petes 53 z około 150 na 199zł, nawet wspomniany Carbon podrożał
Mareczek720 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Więc jeżeli mam budżet 100 złotych i zależy mi na trwałości i jako takim efekcie wizualnym to co polecacie? Widzę, że tutaj trwają dyskusję i wysuwa się Natty's Blue a parę postów niżej zaproponowano mi CG butter wet max. Co możecie powiedzieć o tych woskach no i który lepszy jeżeli chodzi o trwałość? Czy po prostu kupić colli 476? Edit: Tommy Lee a mógłbyś podesłać link do konkretnego wosku bo widzę, że dużo ich jest.
Michael MSTP Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Kurs Dolara, Funta itp. i ceny poszły górę. Gyeon, Soft, Megs bodajże też.
wojti91zmc Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Przy okazji sie spytam co do blue nattys..czy po korekcie lakieru wypyc wszystko ipa i dac wosk czy przed nattys blu dac poorboys pp2
KHOT Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 W okolicach ~100 zł IMO Angelwax Body. Banalne nakładanie, trwałość nieporównywalnie lepsza od natty's, wygląd lepszy od KoG-a, w tej cenie dla mnie nie ma konkurencji (a już licząc po cenie testera, to zupełnie nie ma o czym gadać).
Berd Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Nie bardzo rozumiem dlaczego carbon jest dla ciebie przereklamowany? Jest połowę tańszy od titanum, przeszło 2 razy tańszy od glasura. Różnica w wyglądzie jest bardzo dyskusyjna, trwałość także Potwierdzam słowa kol e36ace Na połowę auta nałożyłem Carbona, a na drugą połowę Glasura. Wcześniej oczywiście poleciał HDC. Zapytałem znajomych czy widzą róznicę w wyglądzie i nie zauważyli żadnej różnicy. Co do trwałości również nie zauważyłem różnicy A jak nie ma różnicy to po co przepłacać
grzes12 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Ile wam ten Carbon na hdc leży na aucie?
jarekrk Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 619349 CG butter wet max Przy tym wosku słowo trwałość nie występuje, jest to mój pierwszy wosk jaki kupiłem w życiu i efekt wow jest spoko, ciężko pod tym względem go pobić, jeśli chodzi o nakład sił jaki wkładamy a co otrzymujemy, ale trwałość? Nie wiem hmm nie wiem czy jakiś inny firmowy wosk tak krótko na aucie leży, jak mało jeździsz to może z 2 tygodnie poleży jak w tym czasie nie będzie więcej niż raz padało
wojti91zmc Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 jarekrk, to juz lepiej dobry qd kupic
Mareczek720 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 jarekrk Dzięki w takim razie CG butter wet max odpada. Po obczajeniu wszystkich wosków skłaniam się ku PB natty's blue, cena przystępna, ilość też. Tylko jak z trwałością 4 tygodnie potrzyma spokojnie? Zastanawiam się jeszcze czy nie dołożyć i nie kupić PB natty's red, dużo się różni red od blue?
dżizas Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Moim zdaniem niewiele. Blue jest dedykowany do ciemnych lakierów i delikatnie przyciemnia. Red daje trochę lepszy look więc wybierając powinieneś się zastanowić jakiego efektu oczekujesz. Twałość oczywiście zależy od ilości km jaką robisz w ciągu miesiąca, warunków atmosferycznych oraz sposobu położenia (z glazem lub bez). Trwałość możesz trochę wydłużyć wspomagając go jakimś QD.
jarekrk Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 A ja się podpisuje pod tym co napisał KHOT na poprzedniej stronie, dużo lepszy od obu wosków(blue i redsa) chyba pod każdym względem jest Angelwax Bodywax, może 2-3 dyszki droższy ale na pewno nie pożałujesz.
Berd Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Ile wam ten Carbon na hdc leży na aucie? U mnie to był przerost formy nad treścią . Carbona kładłem średnio co półtora miesiąca i przez cały okres między woskowaniem Carbon pięknie leżał na lakierze.
Mateusz_1991 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Ja z kolei polecam soft99 pure carnuba wax
Viento Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Ja zaryzykowałem zakup The Kiwami od Softa. Zobaczymy jak się sprawdzi u mnie. Widziałem go w akcji i wersja do ciemnych naprawdę robi robotę
Dystrybutor e36ace Opublikowano 4 Lutego 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Ja zaryzykowałem zakup The Kiwami od Softa. Zobaczymy jak się sprawdzi u mnie. Widziałem go w akcji i wersja do ciemnych naprawdę robi robotę może i robi robotę ale gdzie frajda z aplikacji? wiosna, lato nie po to jest by auto mazać śmierdzielami
Tommy Lee Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 e36ace, To prawda, dlatego mój ulubiony wosk pod względem zapachu to Lusso Oro. Pekinie pachnie kokosem w całym garażu.
Chat Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 A ja polecam Prima Amigo i na to Bouncer's Vanilla Ice. Wygląd the best, a zapach nie do pobicia! Kolor: czarna perła.
Rekomendowane odpowiedzi