Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę że moje ogłoszenie na OLX zrobiło dużo szumu.

Niestety nie mogę sobie pozwolić na magazynowanie całego słoika wosku za kilkaset złotych, nasze forum niestety nie pozwala na sprzedaż tak przygotowanych wosków (tylko oryginalne opakowania).

Na DW jest specjalna sekcja z samplerami wosków, sam szukałem tego u nas, niestety nie udało mi się znaleźć i to był główny powód mojej decyzji.

Odnośnie łyżeczkowania czy przetapiania wosków i ich utraty wartości, na DW można kupić woski SV i inne na uncje to chyba o czymś świadczy.

Myślę że możliwość sprzedaży samplerów wosków na forum mogło by pozwolić wypróbować dużą ilość smarowideł przeciętnemu kowalskiemu za nie duże pieniądze.

pozdrawiam

Tomek

• Moderator
Opublikowano
Odnośnie łyżeczkowania czy przetapiania wosków i ich utraty wartości, na DW można kupić woski SV i inne na uncje to chyba o czymś świadczy

Fakt, że ktoś coś takiego robi wcale nie świadczy o tym, że jest to dobre.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ktoś mi polecił wosk Collinite Insulator wax 845 podobno jest bardzo dobry i nie zmywa go żadna myjka, obecnie uzywam finish care 1000P czy jest sens zmieniać wosk?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Karol, IMO myślę, że nie warto. Fakt, że trochę łatwiej się nakłada ze względu na konsystencję - ale FK to jeden z łatwiejszych w nakładaniu i polerowaniu wosków. Jak już coś kupować w tej cenie to coś co da więcej przyjemności z pracy/fajniejszy efekt.

Opublikowano

Jak czarne to Soft99 KoG/Kiwami albo Fusso. Pierwszy nawet całkiem fajnie pachnie, drugi typowy śmierdziel. Fusso trochę kryje rys, KoG daje fajne lusterko. A jeśli nie musi być trwały to PB Red. Jeden z moich ulubieńców forever.

Opublikowano

chodzi mi o wytrzymałość żeby długo trzymało czyli albo koG albo fusso to ktory lepszy bo tych fusso jest duzo odmian :-(

Soft 99 kiwi. czytam ze dla jasnych lakierów jest...

Opublikowano
chodzi mi o wytrzymałość żeby długo trzymało czyli albo koG albo fusso to ktory lepszy bo tych fusso jest duzo odmian :-(

Soft 99 kiwi. czytam ze dla jasnych lakierów jest...

KoGa mam od 20 dni. Po dwóch ręcznych i dwóch bezdotykach siedzi jak zły ;)

Opublikowano

Fusso jest jedna odmiana i to jest jeden z trwałych wosków softa. Mam fusso czeka spokojnie na koniec października i mam kiwami który siedzi na jedynce i efekt jak i zrzucanie wody na wysokim poziomie. Dwa mycia i nic się nie dzieje więc myślę że na koniec października będę musiał go ściągnąć z lakieru.

Opublikowano

chodzi mi ze jest do Ciemnych kolorów i do jasnych ja mam czarny lakier, czyli wybieram do Ciemnych dobrze mówie?

Może poprostu nie kombinować wziąść albo Mequiars 16, collinite 476 albo nattys jakiegoś co mówicie?

Opublikowano

tego bym sobie kupił bo widzę że go polecasz

http://showcarshine.pl/woskowanie/1876- ... -300g.html

dobrze mówie?

Dodane po 21 minutach 52 sekundach:

patrzę na allegro dużo osób zakupiło ten wosk

Soft99 Fusso Coat 12 months Dark wosk do ciemnych ?będzie OKi?

Dodane po 23 minutach 45 sekundach:

witam mam problem co wybrać

Soft99 Fusso Coat 12 months Dark wosk do ciemnych tu widzę że dużo osób go kupiło na allegro

SOFT99 The King of Gloss Black KRÓL POŁYSKU WOSK

Soft99 Dark & Black Wax 300g SUPER WOSK ten wychodzi dosyć tanio....

Opublikowano

Ja od siebie moge polecic jeszcze jako uniwersalny wosk na lato i zime,HarlyWax trwaly,latwy w aplikacji,dajacy ciekawy look i na dodatek wydajny i stosunkowo niedrogi.Gdyby nie to ze mam mase innych w kolekcji stosowalbym tylko ten i tez bylbym zadowolony

Opublikowano

Colliego na lato odpuść bo są ciekawsze woski.

Na czarne polecę:

Dodo juice purple haze

Natty's blue lub red

King of gloss

I najmniej trwały ale najprzyjemniejsza praca z dobrym efektem chemical guys butter wet wax.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
menior, kup DA, miękki pad i praca z cleanerem będzie samą przyjemnością ;)

A mógłbyś konkretnie coś wskazać? Tak się składa, że też mam Amigo i chętnie bym maszynką przeleciał. Z tym, że ja preferuję półkę bardzo amatorską jeśli idzie o maszynę ;)

Opublikowano

Ja,kupiłem Bass Polska BP-5119,pady Nat.Na forum jest temat o niej v Vander VPO709.Nakładanie cleanera #652 szybkie łatwe i przyjemne :) .A i UC coś dało radę podziałać.

• 1 miesiąc temu...