Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie problem. Tam pisali o wiązaniu wosku z lakierem. A teraz dodatkowe pytanie, bo kurcze mam na aucie sporo chropowatego plastiku. Jak to zabezpieczyć, bo colli jak wlezie na tworzywo, to zostawia białe ślady, dość paskudnie to wygląda.

Opublikowano
5 minut temu, witek1965 napisał(a):

chropowatego plastiku

Zakładam, że jest to plastik strukturalny koloru czarnego. tutaj musisz skorzystać z dressingu do plastików zewnetrznych, ja ze swojej strony polecam Koch PSS.

Opublikowano
7 godzin temu, keza napisał(a):

tutaj musisz skorzystać z dressingu do plastików zewnętrznych

mam, co prawda innej firmy, gęsty i kiepsko się rozprowadzający Shiny Garage. Nie mogę się doczekać kiedy się skończy.  W poprzednim aucie raczej nie miałem zbytnio "kolizji" z czarnym, strukturalnym tworzywem. W Tiguanie jest do cholery. Na drzwiach, na nadkolach. Chyba okleje na wszelki wypadek taśma malarską krawędzie.

8 godzin temu, keza napisał(a):

odtłuść dobrze powierzchnię przed nałożeniem

przecieram powierzchnię lakieru 50% IPA. Nie jestem pewny, czy nie za "mocny"

Opublikowano
8 godzin temu, witek1965 napisał(a):

Chyba okleje na wszelki wypadek taśma malarską krawędzie.

To by była lekka paranoja...ewentualnie połóż najpierw dressing i dopiero odtłuść lakier przed aplikacją wosku (kilkukrotnie, min. 2-3 razy). Jeżeli coś nabrudzisz dressingiem, to IPA go zdejmie. 

8 godzin temu, witek1965 napisał(a):

przecieram powierzchnię lakieru 50% IPA. Nie jestem pewny, czy nie za "mocny"

Nic się nie stanie. Ładuj dużo towaru na fibrę i nie tyle wycieraj lakier, co aplikuj na niego i daj samoczynnie odparować. Zrób tak min. 2 razy. Stosujesz jakiś cleaner czy tylko mycie i wosk? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pobawiłem się pinncle singature wax. O ja ale klasyk. Super się smalcuje i dociera a na koniec wykończenie sztos. Co za wosk 🙂

• Lubię to 1
  • Moderator
Opublikowano

@analyzatordomyslam się że napisałeś o wosku którego pełna nazwa brzmi: Pinnacle Signature Series II.

Z ciekawości, spotkałeś się kiedyś z jakąś wcześniejszą wersją tego wosku? Nie wiem jak się mogła nazywać ale chodzi mi o "serję I"?