analyzator Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 W dniu 11.05.2021 o 08:54, stg89 napisał(a): lanca z dyszą obrotową Na szybie raczej nic się nie stanie. APC + mikrofibra?
yas Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 @penkus5 rotacja tomek uber alles a wprawy na niej nauczysz sie po jednym boczku/masce ze szrotu, ***** **, walic DA
penkus5 Opublikowano 9 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2023 @yas Nie no, mam rotację i DA, ale nigdy nie powiem że walić DA Uwielbiam ją i nie wyobrażam sobie mieć tylko rotacji na stanie Chyba że mówimy stricte o polerowaniu szyb
arczar Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 A czy ktoś z Was mógłby podjąć się polerowania szyby lub polecić miejsce w którym zrobią to dobrze? Pacjent: laguna 3, szyba solar+akustyczna, dlatego nie zakładam na razie wymiany, bo oryginał niedostępny a zamienniki słabe. Szyba nie jest jakoś mocnoporysowana ale ma sporo mikr odprysków.
grechut Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Na odpryski to raczej nic nie poradzisz , bo to już mocno mechaniczne uszkodzenie.
arczar Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Ale może jest ktoś na górnym Śląsku kto rzuciłby na to okiem na żywo, żeby ocenić i mógłby się podjąć jakiejś próby?
lukas22 Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca Część. Czy ktoś podpowie czy wyprowadzę szybę jeśli zacznę ją szlifować papierem 180? Czy 320 to jest max jakie mogę użyć? Czy możecie polecić papierki jakiejś konkretnej firmy? Plan mam taki: Krążki 180, 320, 600, 1000, później tlenek ceru na filcu i twardym talerzu + rotacja K2. Czy przejścia między gradacjami nie są zbyt duże? Generalnie tylna szyba w moim Accordzie 8 jest zmasakrowana, szczerze to nie wiem co z nią robił poprzedni właściciel ale wygląda to jakby ją widelcem skrobał Chcę spróbować ją wyprowadzić w własnym zakresie, jeśli zepsuje to po prostu kupię nową bo z taką jak jest aktualnie jeździć nie będę.. estetycznie dramat.
barto125 Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca Przejścia będą ok, ale dodaj jeszcze 1500, 2000 i 3000
Przem@S Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października Panowie po wstawieniu nowej szyby jak lekko zaparuje to mam dziwne tłuste plamy od środka. Szyba myta ipą bez rozrabiania , myta ludwikiem , płynem do szyb i nie chce to zejść. Który specyfik sprawdzi się najlepiej do przepolerowania od wewnątrz i nie będzie zasychał? Chodzi o to żeby dobrze się pracowało i kokpitu nie zasypać na biało. Tlenek ceru odpada. Próbowałem Sonaxem 04-06 , ale efekt słaby.
Marcin Opublikowano 24 Października Zgłoś Opublikowano 24 Października Spróbuj mleczko AutoGlym. https://www.autoglym.pl/car-glass-polish-500ml
maciek-drummer Opublikowano 24 Października Zgłoś Opublikowano 24 Października 8 godzin temu, Marcin napisał(a): Spróbuj mleczko AutoGlym. https://www.autoglym.pl/car-glass-polish-500ml Wiesz co. Ja zapomniałem o tym Auto Glym, że mam w arsenale i ostatnio umyłem sobie nim szyby od wewnątrz. Jak wiadomo czyści super i jest zero smug, ale nie mogę sobie poradzić rano w parowaniem. Ogrzewanie, klima wiatrak na full i musi upłynąć około 3 min jak co kolwiek zaczyna schodzić. Kiedyś tak nie miałem, no chyba że tak się złożyło że latem go tylko używałem. Teraz jest dramat. Dobrze że dziś zauważyłem, że Cleantle ma płyn do szyb z antyparą
dziurzyk Opublikowano 25 Października Zgłoś Opublikowano 25 Października @maciek-drummer Jak masz problem z parowaniem szyb to do wymiany filtr kabinowy. Dobrze też porządnie przewietrzyć i wygrzać wnętrze. A na sezon jesienno-zimowym wrzucić do kabiny pochłaniacz wilgoci.
Rekomendowane odpowiedzi