Potter Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 @kecav który byś w takim razie polecił Sv concorso czy zymola glasur?
Master kecav Opublikowano 8 Lutego 2019 Master Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 10 minut temu, Potter napisał: który byś w takim razie polecił Sv concorso czy zymola glasur? He, he ... zmieniłeś wybór? Nie zadawaj mi takich pytań, bo w tym przypadku wybrał bym SV. Ale z racji tego, że uwielbiam różnorodność, a Ty masz Utopię, to aż ciśnie się na usta - bierz i wypróbuj Glasura. 1
Potter Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 @kecav Sv kusi mnie po tym jak miałem utopie ale może faktycznie warto jest dać szansę glasur owi
ghost Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 29 minut temu, KeepeR napisał: To te same woski tylko inna nazwa. Też mi się tak wydawało, ale zastanawiała mnie zawsze deklarowana różnica w składzie. Jeden punkt procentowy karnauby 23 minuty temu, Potter napisał: Sv concorso czy zymola glasur? Concorso za wygląd, Glasura za to że zdecydowanie dłużej utrzyma kształtne krople Zmieniaj co sezon i baw się tym, będziesz miał własne doświadczenia i porównanie 1
Potter Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 @ghost może wezmę też samplera Sv concorso zobaczymy 1
Master kecav Opublikowano 8 Lutego 2019 Master Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 35 minut temu, KeepeR napisał: To te same woski tylko inna nazwa. To raczej tylko i wyłącznie spekulacje użytkowników. Nigdy, nigdzie nie znalazłem wypowiedzi SV w tym zakresie. Oczywiście nie znaczy, że takowej informacji nie ma, ale ja do tej pory nie znalazłem.
KeepeR Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 7 minut temu, kecav napisał: To raczej tylko i wyłącznie spekulacje użytkowników. Nigdy, nigdzie nie znalazłem wypowiedzi SV w tym zakresie. Oczywiście nie znaczy, że takowej informacji nie ma, ale ja do tej pory nie znalazłem. Racja, nie jest to oficjalne stanowisko SV. Była kiedyś dyskusja na ten temat. Powinienem dodać "prawdopodobnie" Swoją drogą ciekawe, że nikt nie zasięgnął jeszcze wiedzy u źródła. Z tego co pamiętam BOS jest sprzedawany na rynku w UK. W oficjalnym sklepie SV nie ma Concorso, natomiast u nas nie ma BOS'a a jest Concorso
Master kecav Opublikowano 8 Lutego 2019 Master Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 15 minut temu, KeepeR napisał: Swoją drogą ciekawe, że nikt nie zasięgnął jeszcze wiedzy u źródła Takich prób, o ile mi wiadomo, było sporo, ale SV konsekwentnie nie udziela takowych informacji i milczy.
Berd Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 1 godzinę temu, Potter napisał: @kecav który byś w takim razie polecił Sv concorso czy zymola glasur? Bierz oba i sam zdecydujesz. Z detailingiem jest jak w życiu . Jeden lubi pomarańcze, a drugi jak mu nogi śmierdzą. Każdy z nas będzie miał różne opinie. Jak ja wziąłem się za Zymola to kupiłem Carbona, Titanium, Glasura i Concoursa. Sam przetestowałem i mam swoją opinię 1
ghost Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 1 godzinę temu, Potter napisał: @ghost może wezmę też samplera Sv concorso zobaczymy Poczytaj jeszcze o Celeste, bardzo dobry gracz. Jak się wciagnjesz kupisz wszystkie trzy CG, Z, SV
Potter Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 Jeśli glasur wydobywa ładnie ziarno i nie daje plastikowego efektu to go wypróbuje na zimie na bank shield pójdzie mam też auto w kolorze grafitowy metalik raczej metalizowany wypróbuje na obu
Potter Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 3 godziny temu, ghost napisał: Większość jest bardziej pracochłonna ale nie ma tragedii. Zymol Concours jest przereklamowany wg mnie. I słaba trwałość. Bardziej mi sie podobał SV Best of Show wizualnie, ponoć zbliżony do sv concorso ale nie stawiałem obu obok siebie. Zaletą titaniuma ma być przede wszystkim trwałość i dobre hydro. Glasur jest dość ciekawym kompromisem cenowym. Jak lubisz kropelki to ma bdb. Trwałość przyzwoita około 2.5-3 mies zależy od kilometrówki. Wygląd poprawny. Alternatywą dla Glasura jest mało spotykane Celeste Dettaglio. Oba są zbliżone, różnicami są smaczki. Jak bym miał stawiać na krople to minimalnie w strone Glasura, jak wygląd to Celeste. Choć różnice baaardzo małe. Swego czasu @ktm950 polecił mi Bilt Hamber Finis jako alternatywę dla Glasura. Bardzo łatwy w aplikacji, ale przez brak zapachu nie czuje się tego "premium" Jak dla mnie Glasur ma lepsze krople. Poruszone przez Ciebie pocenie nasila się latem. Najbardziej boli na ciemnych lakierach gdzie sie pojawiają wypocenia lub duchy. Na jasnyn są mało widoczne. A i tak schodzą po qd lub zazwyczaj po myciu. Nie ma co się oszukiwać, biały (nawet perła) to mało detailingowy kolor. Na czarnych możesz uzyskać kosmos, ale niestety bardziej widoczne też są wady w postaci swirli. Osobiście od białych szybko uciekłem, bo żaden wosk ani sealant. Nie dawał mi radości z patrzenia na biały lakier. Podsumowując, jeżeli chciałeś zejść do rozsądniejszej półki cenowej to Glasur i Celeste oba będą trafionym wyborem. 3 godziny temu, ghost napisał: Większość jest bardziej pracochłonna ale nie ma tragedii. Zymol Concours jest przereklamowany wg mnie. I słaba trwałość. Bardziej mi sie podobał SV Best of Show wizualnie, ponoć zbliżony do sv concorso ale nie stawiałem obu obok siebie. Zaletą titaniuma ma być przede wszystkim trwałość i dobre hydro. Glasur jest dość ciekawym kompromisem cenowym. Jak lubisz kropelki to ma bdb. Trwałość przyzwoita około 2.5-3 mies zależy od kilometrówki. Wygląd poprawny. Alternatywą dla Glasura jest mało spotykane Celeste Dettaglio. Oba są zbliżone, różnicami są smaczki. Jak bym miał stawiać na krople to minimalnie w strone Glasura, jak wygląd to Celeste. Choć różnice baaardzo małe. Swego czasu @ktm950 polecił mi Bilt Hamber Finis jako alternatywę dla Glasura. Bardzo łatwy w aplikacji, ale przez brak zapachu nie czuje się tego "premium" Jak dla mnie Glasur ma lepsze krople. Poruszone przez Ciebie pocenie nasila się latem. Najbardziej boli na ciemnych lakierach gdzie sie pojawiają wypocenia lub duchy. Na jasnyn są mało widoczne. A i tak schodzą po qd lub zazwyczaj po myciu. Nie ma co się oszukiwać, biały (nawet perła) to mało detailingowy kolor. Na czarnych możesz uzyskać kosmos, ale niestety bardziej widoczne też są wady w postaci swirli. Osobiście od białych szybko uciekłem, bo żaden wosk ani sealant. Nie dawał mi radości z patrzenia na biały lakier. Podsumowując, jeżeli chciałeś zejść do rozsądniejszej półki cenowej to Glasur i Celeste oba będą trafionym wyborem. Coś takiego lub zbliżonego chciałbym uzyskać to moje autko z utopia na lakierze byłem zachwycony.
PiterG Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 Tak patrzę na to zdjęcie i dyskusje w tym temacie. Mam wrazenie, że ślepy test rzeczywiście mógłby tutaj niektórych mocno zdziwić ale to jak widać dość dyskusyjny temat
Gardor Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Jeśli chcesz żeby dłużej polezal bierz Glasura. Jak dla mnie ma lepsza trwałość nawet niż shield. Concorso typowo konkursowa trwałość. Ale głębia bardzo fajna. Wiem ze to ciężki wybór i niestety ale Glasur jest tylko w dużej puszce. Może warto polować na używkę?
Birkhof Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Poczytaj jeszcze o Celeste,Jak tu jest z zapachem?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ghost Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Godzinę temu, Birkhof napisał: Jak tu jest z zapachem? Nie pamiętam czy V1 czy V2, ale zapach odzwierciedlał premium poziom produktu. Nie był oklepany, zdecydowanie miał swój charakter. Ciężko analizować, bo to strasznie subiektywne i trudne. Jednak powiedziałbym, że są tam nuty słodkawe i nuty migdałowe. Każdy ma inne gusta, ale należy raczej do tych - im dłużej wąchasz tym bardziej Cie wciąga.
ktm950 Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 @Potter ja na Twoim miejscu i przy białym lakierze poszedłbym w Glasura. Raz, że znacznie trwalszy, dwa że Glasur ogólnie zwiększa bardziej połysk lakieru niż jego nasycenie/głębie. Biały lakier nie da Ci wyciągnąć maksa z takiego Concorso według mnie.
Gardor Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Jak coś to będę prawdopodobnie sprzedawał moja duża puszkę Utopi z podpisem Tommy Lund Jak coś to PW Glasur kozak wosk serio
Potter Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Po zastanowieniu się nad tematem kupię sobie etapami zymola glasur, Sv mirage dla porównania i na zimę Sv shield o może ma ktoś taki zestawik może być używany myślę że zachowam tym wyborem umiar a będę miał ciekawe woski obu światowych producentów W dniu 8.02.2019 o 17:59, ghost napisał: Większość jest bardziej pracochłonna ale nie ma tragedii. Zymol Concours jest przereklamowany wg mnie. I słaba trwałość. Bardziej mi sie podobał SV Best of Show wizualnie, ponoć zbliżony do sv concorso ale nie stawiałem obu obok siebie. Zaletą titaniuma ma być przede wszystkim trwałość i dobre hydro. Glasur jest dość ciekawym kompromisem cenowym. Jak lubisz kropelki to ma bdb. Trwałość przyzwoita około 2.5-3 mies zależy od kilometrówki. Wygląd poprawny. Alternatywą dla Glasura jest mało spotykane Celeste Dettaglio. Oba są zbliżone, różnicami są smaczki. Jak bym miał stawiać na krople to minimalnie w strone Glasura, jak wygląd to Celeste. Choć różnice baaardzo małe. Swego czasu @ktm950 polecił mi Bilt Hamber Finis jako alternatywę dla Glasura. Bardzo łatwy w aplikacji, ale przez brak zapachu nie czuje się tego "premium" Jak dla mnie Glasur ma lepsze krople. Poruszone przez Ciebie pocenie nasila się latem. Najbardziej boli na ciemnych lakierach gdzie sie pojawiają wypocenia lub duchy. Na jasnyn są mało widoczne. A i tak schodzą po qd lub zazwyczaj po myciu. Nie ma co się oszukiwać, biały (nawet perła) to mało detailingowy kolor. Na czarnych możesz uzyskać kosmos, ale niestety bardziej widoczne też są wady w postaci swirli. Osobiście od białych szybko uciekłem, bo żaden wosk ani sealant. Nie dawał mi radości z patrzenia na biały lakier. Podsumowując, jeżeli chciałeś zejść do rozsądniejszej półki cenowej to Glasur i Celeste oba będą trafionym wyborem.
Birkhof Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Jak coś to będę prawdopodobnie sprzedawał moja duża puszkę Utopi z podpisem Tommy Lund Jak coś to PW Glasur kozak wosk serio Why :D?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Potter Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 A jak się ma carbon do glasur? Duża jest różnica? Bo widziałem test z concors i mega różnicy nie było chyba. Ciekawy jestem tego miraga ze Sv daje on radę?
Berd Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 @Potter Wszystkie woski ze stajni Zymola i SV dają radę
Potter Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 Wybór będzie między woskami Sv który z tych 2 byście polecili mirage Czy shield?
Potter Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Czesc Dziś przyszedł sampler Sv shield. Ciekawy jestem jak się będzie sprawował, bo pachnie całkiem fajnie. Teraz będę "połowal" na glasur zymola
Potter Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Wybór padł na zymol glasur. Czy ktoś z was kładł do na białym lakierze? Daje fajny efekt?
Rekomendowane odpowiedzi