wojteoCK Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Czyli będę rozglądał się za Triathlonem Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Jeżeli ktoś jest zainteresowany rusza 2 edycja zakupu grupowego na GVE-370-2:) Zamiast Triathlona proponuję bardziej Karchera SE4002. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriand0088 Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Jaki model karchera bedzie lepszy do zastosowac amatorskich? Puzzi 8/1 czy puzzi 100? Wiem, ze setka ma wieksza pojemnosc i teoretycznie to model wyzszy ale spotkalem sie juz z kilkoma opiniami, ze model 8/1 jest mocniejszy i solidniej zbudowany. Ktos to potwierdzi? Aha, piszac zastosowanie amatorskie mam na mysli jakies 10-15 samochodow w roku + okolo 30 welnianych dywanow. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elspasoo Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Co sądzicie o tym sprzęcie: LAVOR GBP 20 - przykładowy link: http://www.naczysto.pl/product/55/odkur ... lavor.html. Wszędzie gdzie jest oferowany proponowany jest przede wszytkim do uzytku profesjonalnego. Używał bym go dla siebie + od czasu do czasu dla znajomych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Do użytku profesjonalnego skreśla go pojemność zbiornika na środek do ekstrakcji niecałe 2l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elspasoo Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 A co sądzisz o paramterach, bo porównywałem i przynajmniej podane przez producenta są na poziomie puzzi 100. Mam juz kilka sprzetów lavora , z których jestem zadowolony przez to zaciekawił mnie ten egzemplarz. Można go kupić za 850zł brutto, to chyba dobra propozycja. Tak sobię myśle ,że dolanie płynu to nie problem, bardzie denerwowało by mnie częste opróżnainie zbiornika brudnej wody. Nie wiem czy moje stwierdzenie jest właściwe. Na jaka powierzchnię wystarczą te 2 litry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Po parametrach to: ssanie gorsze niż Numatic/Karcher, ciśnienie natrysku nie jest podane więc się nie wypowiem. 2 litry to bardzo mało - konkurencja oferuje m.in 6l/10L, ciężko powiedzieć jednoznacznie na ile starczy. Ale uwierz że w pracach komercyjnych częste uzupełnianie środka do ekstrakcji będzie kłopotliwe - szczególnie u klienta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalm5 Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 chciałbym zakupić odkurzacz piorący do własnego użytku (3 auta w domu które błagają o wypranie srodka) + w lekkich celach zarobkowych, ale mysle ze byłyby to ilosci powiedzmy 1-2auta na tydzień. jaki sprzęt polecacie mi ? zastanawiam się nad puzzi 8/1 ale nie wiem czy do takich celów nie wystarczyłby np karcher se4001? co wy na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Panowie gdzie najlepiej kupić Puzzi 100? Jest jakiś sklep z dobrą ceną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Mam pytanie. Od kilku dni chodzi mi po głowie odkurzacz piorący, ale nie z wysokiej półki. Chciałem wydać jakieś 300-500zł, ale to póki co tylko w marzeniach bo na razie i tak nie mam kasy. Dzisiaj jednak spojrzałem w kąt, a tam stoi Zelmer 919.0 SP. Pytam mamy, czy można tym prać- mówi że spoko, tylko dużo wysiłku trzeba w to włożyć (mowa o praniu dywanów). Co Wy o nim powiecie? Nadałby się, gdybym raz na jakiś czas go wykradł z domu do przeprania foteli, podsufitki? Mowa o dokładnie takim modelu: http://www.zelmer.pl/odkurzacze/z_funkc ... -0-sp.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sprinter Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Jakby kogoś interesował zakup Karcher SE4001 to polecam kolege kanar, bo ma lepszą cenę niż najtańszy na allegro bez końcówki do tapicerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łatysz Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Panowie zastatnawiam się nad kupnem odkurzacza piorącego myślę nad : KARCHER Puzzi 100 lub 200 możecie coś doradzić/ polecić ? a może inne rozwiązanie ? głównie chodzi mi o pranie tapicerek w samochodach oczywiście efektowne ;p i w mniejszym stopniu by ewentualnie wyprać jakiś dywan czy komplet wypoczynkowy w domciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Łatysz, Przeczytaj cały ten temat i wtedy zadaj KONKRETNE pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łatysz Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 A więc prześledziłem temat i mam dylemat masakryczny między puzzi 100 a georgem. tak jak wcześniej napisałem że głównie ma być do prania samochodów (a mam ich dosyć trochę do prania) no i czasem dywanu czy kompletu wypoczynkowego. Co możecie mi doradzić zależy mi na szczerej opinii bo nie chce żałować zakupu a wiem że sprzętu będę używał a nie będzie leżał gdzieś bezużytecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasyl156 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Ja bym wybrał georga. Używałem jednego i drugiego i dla mnie o wiele lepiej wypada sprzęt numatica właśnie. Do tego masz odkurzacz piorący i odkurzający na sucho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ill Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Czy ktoś z Was spotkał się lub może korzystał z odkurzaczy marki Ehrle (np Lava) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ale_jak_to Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Panowie, jak sie ma taki odkurzacz ktory polecacie typowo do samochodu do jakis produktów typowo DOMOWYCH typu Philips itp? Warto doplacic do takiego Karchera Se4001 lub czegos mocniejszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Knight Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Możesz sam się przekonać w castoramach wypożyczają odkurzacze piorące za śmieszne pieniądze , ale podstawa to dobra chemia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łatysz Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Kupiłem Puzzi 100 Efekty super. Kanar miał racje! jestem na prawdę zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Mam odkurzacz przemysłowy 80l moc 2500W, 2 silniki, przepływ powietrza 95l/s czy to nie za dużo do prania tapicerki w samochodzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 A jak chcesz drogi kolego wyprać tapicerkę odkurzaczem? [ Dodano: 25 Wrzesień 2011, 22:29 ] Kupiłem Puzzi 100 Efekty super. Kanar miał racje! jestem na prawdę zadowolony dzięki staram się jak mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 kanar, normalnie, odsyssam z foteli wodę, do silnika się nic nie dostanie bo już sprawdziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 No niby tak, ale takie pranie to tylko niepełno wartościowy substytut prania, bo najlepsze efekty daje dobre płukanie odkurzaczem ekstrakcyjnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 wiem ale jest możliwość tylko odsysania, spróbuje wyprać tak połowę fotela to zdam relację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Nie wiem jaką chemię będziesz używał, ale ja bym zrobił tak: 1. coś na prespray, szczotkowanie i kilka minut na przegryzienie się chemii 2. kilkukrotne spryskanie i od razu odsysanie 3, jak nie masz typowych środków do ekstrakcji to na koniec płukanie wodą, czyli oprysk z wodą i odsysanie. Pracę ułatwiłby opryskiwacz z pompką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi