Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie. SG ma nowy, a Tenzi pozytywnie zszokował skutecznością. Ja w poprzednim sezonie postawiłem na ADBL, teraz wolę spróbować SG i właśnie Tenzi 😉

Opublikowano

@vangsta ten w czarnej butelce Tenzi Detailer do -70'C niby działa 🙂  
Tu masz kilka testów z zeszłego roku min. mój. Nie ma jakiegoś dedykowanego zapachu ale robi co ma robić 🙂 

Opublikowano

Generalnie nie używam w swoim aucie bo mam webasto, ale na żony aucie testowałem i mi  skutecznością zaimponował Lidlowy odmrażacz W5. 

Opublikowano

a ten Tenzi jest w pełni bezpieczny dla lakierów metalicznych? bezbarwny Wam nie zszedł? bo na stronie producenta pisze tylko, że do uszczelek i wycieraczek bezpieczny...

• Haha 1
Opublikowano

Kupiłem Shiny Garage. Zapach ładny, skuteczności jeszcze nie sprawdziłem bo szron przy -2 stop to nie pole do testów. 

Ogólnie nie używam odmrażaczy ale ten jest jak mleczko i należało by go wytrzeć mf po odmrożeniu szyb (tak pisze producent). O ile na przedniej można przetrzeć wycieraczkami to na bocznych jak nie przetrzemy to zostaje film. (nie wiem czy tak ma każdy odmrażacz)

Opublikowano
Kupiłem Shiny Garage. Zapach ładny, skuteczności jeszcze nie sprawdziłem bo szron przy -2 stop to nie pole do testów. 
Ogólnie nie używam odmrażaczy ale ten jest jak mleczko i należało by go wytrzeć mf po odmrożeniu szyb (tak pisze producent). O ile na przedniej można przetrzeć wycieraczkami to na bocznych jak nie przetrzemy to zostaje film. (nie wiem czy tak ma każdy odmrażacz)

Sonax nie ma

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Nieprawda 🙂 Każdy z nich zostawia coś na szybie. Nie chcę powiedzieć że tłuste kropki ale właśnie taki film zostaje po każdym odmrażaczu.

• Moderator
Opublikowano
12 minut temu, Fredi88 napisał:

Nieprawda 🙂 Każdy z nich zostawia coś na szybie. Nie chcę powiedzieć że tłuste kropki ale właśnie taki film zostaje po każdym odmrażaczu.

no ale nie białe mleko... wedle opisu kolegi wyzej

D-icer juz do mnie leci - zobaczymy

Opublikowano

Dokładnie. D icer przypomina mleczko. Po roztopieniu szronu staje się przeźroczysty ale nadal pozostawia film. Jak się uda to jutro wrzucę fotki. 

• Moderator
Opublikowano

Shiny Garage D-Icer.

Zapach ma obłędny. SG leci z grubej rury z tymi zapachami. Kolejny który można wdychać non stop. Dziwię się, że nie mają w ofercie czegoś ala ADBL Mist 😉

W DM i ADBL czuć lekko jakiś alkohol, IPĘ etc tutaj tego nie ma. Zobaczymy jutro testy w terenie. Sypie śnieg.

2018-11-20-16-50-00.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znalazłem w domu pół butelk odmrażacza K2 i po użyciu niestety został jakby taki tłusty film i delikatna pajęczynka/zacieki na szybach czy to normalne i każdy odmrażacz tak ma czy inne zostawiają czyste szyby szczególnie boczne? 

Opublikowano

Nie używałem za wiele odmrażaczy ale ten od Unique oraz Detailer's Magic nie zostawia smug, tłustych śladów czy innych rzeczy. 😉 

Opublikowano

U mnie szykował się dzisiaj z samego rana test 3 odmrażaczy. Wstaje, a tam jak na złość ani skrawka szronu na szybach ;D

20181130_075343.jpg.c3cd20b3e098236b3738e6d99173698c.jpg

Zapachowo SG zdecydowanie wygrywa, postarali się 😉 

Opublikowano

Nawet boję się pomyśleć jak działają inne odmrażacze niż ten który od kilku dni testuję : Sonaxa . Przy -12  (minus dwanaście) wystarczy kilka psiknięć na szybę a dosłownie od razu , po kilku sekundach szron zaczyna puszczać . Tak po 30 sekundach w sumie to jest "woda" którą wycieraczki spokojnie ściągają z szyby .

Płyn oczywiście przechowywany w domu a dokładnie to stoi sobie w przedpokoju na komodzie  ........... , czyli używany w temperaturze pokojowej .

Opublikowano

Jak się za dużo psiknie frost eaterem to będzie mleko również się robiło na szybie. Mogą tez robić sie mazy itp itp. W instrukcji jest napisane - 1-2 psiknięcia na m2. I potem czekać ...

Moze za dużo psikano D-icerem od SG ze mleko powstawało ?

Opublikowano

Na fanpage'u Shiny Garage na facebooku niedawno pojawił się wpis, w którym reklamowali D-icer'a. W komentarzu jeden z użytkowników zamieścił właśnie zdjęcie tego "mleczka", które zostaje na szybie po zastosowaniu produktu. Dziwnym trafem chwilę po tym komentarzu post został całkowicie usunięty, bez żadnego wyjaśnienia 😄