Beeercik Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 Cześć, od dawna po głowie chodzi mi zrobienie kilku mixów z tych produktów, które posiadam na półce. Pomyślałem jednak, że lepiej będzie utworzyć temat, gdzie będziemy mogli powymieniać się doświadczeniami jakie produkty warto mieszać, na jaką porę roku, jakie efekty uzyskaliśmy, jakie proporcje stosowaliśmy. Jak wiadomo jedne QD'ki dają połysk, ale są mało trwałe, inne są trwałe, ale za to lakier jest tępy, bądź przyciąga kurz w nadmiarze itp. etc.. Znamy to doskonale. Znajdźmy złote receptury na każdy efekt Wiem, że jest na forum paru pozytywnych wariatów, którzy bawią się w mieszanie Quick Detailerów i Quick Waxów w zależności od potrzeb - do dzieła!
Arkeolowy Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 BSD + Chemical guys v7 klasyk, reload + echo2
werty51 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 BSD około 250ml + Botox około 200ml + reload 30ml Rok używania tej mieszanki ,zadowolony byłem bardzo pod każdym względem
Mumins Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2018 Ja sobie przygotowałem jako top coat dla CQ 3.0+TSM oraz jako QD na zimę taką miksturę w proporcjach 200ml wody i po 30ml z każdego z produktów ;)
Moderator Domel Opublikowano 27 Października 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Października 2018 60mL Echo + 40mL ADBL SSW + woda (butelka 1L) #domeldetailinglaboratory #qdtest #domeltestuje
Moderator BiałyGTi Opublikowano 28 Października 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 @Domel sprawdz pod ledem czy nie ma mazów ?? pod ledem moze byc całkiem co innego niz w takim świetle 1
yacek _b Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 Domel , a jak po takiej miksturze wygląda lakier na twoim focusie ? 1
Moderator Domel Opublikowano 28 Października 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 26 minut temu, yacek _b napisał: Domel , a jak po takiej miksturze wygląda lakier na twoim focusie ? Na srebrnym to nic nie widać a na Lunar Sky jest delikatne przyciemnienie i szkiełko. U mnie ta mikstura to bardziej doraźny water less niż QD na co dzień. Na Mk1 używam tylko Botoxu a na MK3 w zasadzie wszystko co testuję. Kiedyś jak nie było SSW to robiłem sobie mikstury z BSD, FK425 - generalnie to miksowanie to tylko taka fanaberia dla fun'u - bo dlaczego nie ?
onimusha Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 Carpro Ech2o, reload, woda zdemineralizowana, w stosunku 1:1:10. Ten miks na QD pozyskałem z kanału pan the organizer na youtube i muszę przyznać, że robi najlepszą robotę z dotychczasowych qd, które testowałem, a były to FK425, PB spray & gloss, bouncers done and dusted. 2
Qukie Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2019 Ostatnio jako Rinseless Wash zmieszałem: 50ml CarPro Ech2o, 100ml Sonax BSD, 10ml Koch Green Star, 10ml IPA99%, do tego około 350ml wody demineralizowanej. Obficie spryskiwałem auto i czyściłem fibrami 380-420gsm. Nie sprawdzałem pod ledem, ale bardzo łatwo mi się wycierało z całym brudem po deszczach i lekkim pyłem. Auto ładnie doczyszczone. Zużyłem prawie całe 500ml. Po wszystkim dla lepszego efektu i pozbycia się ewentualnych mazów warto jeszcze przetrzeć jakimś gotowym QDkiem. Jutro ma padać to zobaczę jak wygląda ewentualne kropelkowanie i zrzut wody.
Bare Shine Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2019 Hej, widzialem ostatnio test, gdzie zostal zmieszany Qyeon Q2M QD z BSD i bardzo ladnie polaczylo to efekty tych dwoch QDkow czyli ladne przyciemnienie lakieru i swietne kropelkowanie. Testowal ktos moze?
chudy2355 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 Witam. CY posiada ktoś ,,przepis" na qd ktory będzie fajne przyciemnial I nadawał połysku? Efekty Hydrofobowy jest mało istotnyWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
analyzator Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2019 Właściwie dla jaj zamieszałem bsd, golda, elixira, i fukupike. Proporcje na oko, 3 części bsd, 2 elixir, po 1 golda i fuku. Wysmarowałem jeden element i na oko śliskie jak elixir i błyszczące jak gold. Trwałości i hydro nie testowałem. Jako podręczne qd na kupy itd miałem fukupike ale się kończyła więc tak oto dorobiłem w tą wygodna butelkę. W dniu 14.07.2019 o 10:20, chudy2355 napisał: Witam. CY posiada ktoś ,,przepis" na qd ktory będzie fajne przyciemnial I nadawał połysku? Efekty Hydrofobowy jest mało istotny Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Elixir
lodowa Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2019 pomieszałem qd1 wraz z bsd w stosunku jeden do jednego niestety walory estetyczne nie zostały poprawione czyli bardziej look bsd niz qd1 trwałość osłabła oraz auto zaczęło bardziej przyciągać kurz . nie polecam
rudi0018 Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2020 Elixir i Water Gold 1:1, po 2 tygodniach i około 500km po myciu ręcznym tafla wody na większości elementów. A sam Water Gold przy 2 tygodniach i 500km miał po myciu ręcznym całkiem fajne hydro. Wniosek, 1:1 znacznie osłabia hydro Water Golda
D@ViD Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2020 6 godzin temu, PIoChuUu napisał: Super mieszanka:) Mieszanka pt = EliXiR
robert1v Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2020 a jakby do Elixiru dolać małą butelkę Reload'a ? ...byłby mniej rozcieńczony i może ...może "cóś" by się poprawiło a Echo2o i tak już jest w bańce
Eidos71 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2020 W dniu 8.02.2020 o 18:01, PIoChuUu napisał: Super mieszanka:) W dniu 9.02.2020 o 00:02, david2888 napisał: Mieszanka pt = EliXiR Pełny przepis to: podany wyżej, plus 100 ml HydrO2 - dopiero wtedy otrzymujemy miks niemal identyczny z Elixir-em...
Rekomendowane odpowiedzi