ghost Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 58 minut temu, Kopersky napisał: 2000 rpm, a ile to 5000 rpm To pasta dedykowana dla DA i wartości też powinny być podane dla DA A co do zwalniania, bez wymuszonej rotacji DA lubią zwalniać pod naciskiem w pierwszej połowie zakresu. Narysuj też sobie na talerzu kreskę flamastrem, żeby widzieć kiedy talerz traci obrót
Kopersky Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 @ghost No właśnie też się dziwię z tymi prędkościami. Zrobiłem sobię pasek na talerzu i sam nie wiem czy jak mam np. 4-5 bieg to jest normalne, że maszyna pod minimalnym naciskiem znacząco zwalnia - evoxa hdf 8.
alexander.p Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 mam HDP10, i uczę się pracowac na DA. ale pytanko jak jest z tym dociskiem? generalnie trzymam sie zasady DA nie dociskać
Moderator BiałyGTi Opublikowano 22 Maja 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 21 godzin temu, ghost napisał: EX? nie, w porównaniu do innych past "nowej" generacji to mimo, że robi robotę, to w pracy bym powiedział jedna z gorszych. Ja twierdze inaczej nie mialem z nia nigdy problemu podczas pracy oraz podczas docierania. Z nowych past to nie wiem bo nie jestem testetem. Uzywam ciagle tych samej chemi . Ktora mi sie sprawdza nie szukam nowych systemow bo mam 3-4 sprawdzine i przy nich zostaje. A ex wypracowalem juz ok 2L i tak jak pisalem nie bylo zadnej niespodzianki z ta pasta 20 godzin temu, Kopersky napisał: Mam chyba problem z wyczuciem docisku na da. Ja zazwyczaj na DA pracuje tak ze na 2 biegu rozprowadzam paste potem 3,5-4 jeden przejazd. Nastepnie 6 bieg i pracuje jak juz widze ze sie konczy to 4 bieg jeden przejazd i koniec. A docisk zalezy od lakieru czasem jakis jest a czasem sama waga maszyny 1 1
Kopersky Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Dziękuję wszystkim za rady, będę próbował. Jakby ktoś miał coś do dodania na temat mojego problemu bardzo chętnie wysłucham
ghost Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 12 godzin temu, BiałyGTi napisał: Ja twierdze inaczej nie mialem z nia nigdy problemu podczas pracy oraz podczas docierania. Z nowych past to nie wiem bo nie jestem testetem. Uzywam ciagle tych samej chemi . Ktora mi sie sprawdza nie szukam nowych systemow bo mam 3-4 sprawdzine i przy nich zostaje Ja odwrotnie, nie robię tego zawodowo, nie liczę kosztów, jako pasjonat co trochę próbuję nowe produkty Nawet past staram się nie kupować większych niż 0.5L, bo potem stoją a dokupuję kolejne Jak wspomniałem, nie napisałem, że EX się nie sprawdza. Napisałem, że można znacznie podnieść komfort pracy. np porównując docieranie EX do Tac System, to jak by porównać marketówkę do Swissvaxa, na korzyść TS oczywiście.
alexander.p Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2019 Podpowiedź proszę czym różni się Ex04-06 od Perfect Finish???Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
Moderator Eryczek Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2019 @alexander.p czytałeś początek tego tematu?
alexander.p Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2019 @alexander.p czytałeś początek tego tematu?A może jednak tak się zastanawiam Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
Moderator Eryczek Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2019 @alexander.p nie atakowalem Cię swoją odpowiedzią. Zwróciłem tylko uwagę że na temat rozpoczął się właśnie od próby rozwiklania "zagadki" o którą spytałeś.
alexander.p Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2019 @alexander.p nie atakowalem Cię swoją odpowiedzią. Zwróciłem tylko uwagę że na temat rozpoczął się właśnie od próby rozwiklania "zagadki" o którą spytałeś.Spoczko.Bardziej praktyczne pytanie, czy rotacją I PF wycisnę ładniejszy look vs DA i Ex04-06 teoretycznie dedykowane. Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
marco80 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2019 @alexander.p Tak ale wykańczanie na rotacji zabiera sporo czasu, dlatego każdy idzie na skróty i działa na DA
alexander.p Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2019 HmmmParadoksalnie rotacja i Ex04-06 sprawdza mi się idealnie ;)Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
alexander.p Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 W dniu 17.11.2019 o 19:28, Eryczek napisał: @alexander.p czytałeś początek tego tematu? wczoraj znalazłem różnicę w tych pastach
Maciej WTN Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 2 godziny temu, alexander.p napisał: wczoraj znalazłem różnicę w tych pastach Podziel się spostrzeżeniami Ogólnie tak jak uwielbiam PF tak nie moge sie przekonac do 04/06
alexander.p Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2019 Podziel się spostrzeżeniami Ogólnie tak jak uwielbiam PF tak nie moge sie przekonac do 04/06Ex mocniejszy w cięciu. Gorsze wykończenie PF Delikatniejsza. Lepiej wykańcza DA, te same obroty, taka sama gąbka, taka sama siła docisku a efekt zupełnie inny. Niweluje każdy hazeWysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka 1
AnsynPL Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2020 Pojawiła się chyba nowa pasta https://sonax.katowice.pl/produkty/324-296-sonax-profiline-ultimate-cut-0603-pasta-polerska-1-l Ktoś korzystał? Jak wrażenia? np w porównaniu do menzerna 400.
Moderator Domel Opublikowano 13 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2020 Teraz, AnsynPL napisał: Pojawiła się chyba nowa pasta https://sonax.katowice.pl/produkty/324-296-sonax-profiline-ultimate-cut-0603-pasta-polerska-1-l Ktoś korzystał? Jak wrażenia? np w porównaniu do menzerna 400. Premiera była kilka dni temu, nie wiem kto może odpowiedzieć na to pytanie. 1
Bare Shine Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2020 Czy w pastach sonax jest parafina? Takie cos dzisiaj slyszalem i chcialbym wiedziec czy to prawda
AdDdi Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2020 Jechalem cutmax + niebieski NAT, czy moge po tym pojechac na finish jak przy onestepie zolty NAT + ex 04-06?
Moderator Streat Opublikowano 13 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2020 @AdDdi jeżeli lakier pozwala na taką kombinacje to czemu miałbyś tego nie robić?
AdDdi Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2020 zdaje sobie z tego sprawe, ze najlepiej zobacze efekt jak sam wykonam takie polaczenie po cichu liczylem na to, ze ktos dzialal w podobny sposob i dowiem sie jaki uzyskal efekt zanim ja zaczne dzialac pozdro
alexander.p Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2020 zdaje sobie z tego sprawe, ze najlepiej zobacze efekt jak sam wykonam takie polaczenie po cichu liczylem na to, ze ktos dzialal w podobny sposob i dowiem sie jaki uzyskal efekt zanim ja zaczne dzialac pozdroZalezy jaki lakier, ale to idealne połączenie ;)Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
a80tdi Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 Cześć koledzy Chcę przeprowadzić korektę lakieru LZ9Y Audi poprzez następujące etapy - mycie/glinka - Sonax Cutmax 06/03 + Royal Pads Heavy Cut Pad - Profiline EX 04/06 + Royal Pads Soft Pad Polishing - IPA - CarPro CQuartz UK 3.0 - CARPRO GLISS TOP COAT Co myślicie o takim zestawie ?
alexander.p Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 3 minuty temu, a80tdi napisał: Cześć koledzy Chcę przeprowadzić korektę lakieru LZ9Y Audi poprzez następujące etapy - mycie/glinka - Sonax Cutmax 06/03 + Royal Pads Heavy Cut Pad - Profiline EX 04/06 + Royal Pads Soft Pad Polishing - IPA - CarPro CQuartz UK 3.0 - CARPRO GLISS TOP COAT Co myślicie o takim zestawie ? niby zestaw spoko i tym możemy zamknąć temat, ale jak myjesz, jak glinkujesz, jakie masz doświadczenie z maszyną itp itd?
Rekomendowane odpowiedzi